Žak (bivši Lalu) in socializacija :)

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jun 19, 2011 9:33 pm

Re: Žak (bivši Lalu) in socializacija :)

Zdaj smo pa ze cisto domaci :)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne jun 26, 2011 11:11 am

:yahoo: Bravo Žak! :good:
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Ne jun 26, 2011 11:46 am

Ćakec sem sfalila tvoje sporočilo :blush: . Uživaj mala tečnoba 8) :kiss: .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jul 31, 2011 6:33 pm

Imam občutek, da Žak vsak dan postaja večja mačja gmota. Še malo, pa bo lev :)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor So sep 10, 2011 7:19 am

:kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 26, 2011 7:05 pm

Tale naš Žak je malo poseben muc. Še vedno je glede drugih ljudi pri stikih zelo pazljiv, hitro se prestraši vsakega šuma, ampak do poznanih ljudi pa je zelo ljubezniv in tudi Trisa bi večkrat pocrkljal, če ne bi Tris tega razumel kot: jaaaa, dejmo se grizt, cukat in brcat! :O ;) Je pa Žak očitno eden tistih mačkov, ki bi si želel biti več na prostem, kajti nenehno sili na balkon, ki je sicer zamrežen, ampak takole pozimi to ni več najboljša opcija, predvsem zato, ker še najraje bi bil na balkonu ponoči. Tako da sredi noči začne mijavkat in praskat po balkonskih vratih in včasih ne vem več, kako uredit zadevo, sploh če si res želim spat, in ga spustim. Ampak vrata moram seveda zapret za sabo, ker je mraz. Sem mislila, da bo začel mijavkat in praskat, ko bo želel nazaj noter, ampak ne. Očitno bi bil lahko kar celo noč zunaj na balkonu. Se bojim, da se bo prehladil in ga zdaj ne spuščam več in pač počakam, da se sredi noči utrudi praskat in mijavkat. Ampak ni zabavno, ker ponoči bi jaz raje spala :( Tudi sicer je Žak nekam živčen maček, včasih celo pomislim, če ima kakšno nevrološko težavo ali kaj jaz vem. Morda pa je živčen zato, ker bi šel rad ven? Ali pa morda tudi zato, ker težko diha? Žak ima namreč že vseskozi, odkar ga imam, zamašen smrček. Kmalu po posvojitvi sem ga peljala k veterinarki in je naredil kuro z antibiotiki, vendar ni nič bolje. Občasno mu dajem fiziološko tekočino v smrček, ampak ni nobene spremembe. Pogosto kiha (smrkelj leti naokrog, jupiii :O ), ko pa ga malo izmučim s kakšno igro, kjer mora malo več laufat po stanovanju, pa začne obvezno dihat skozi usta in to sopenje je kar težko poslušat. Sicer je pri vsaki igri zelo razburjen, ker jo vzame čisto preveč zares (pero pri njem ni dovoljeno, ker ga razgrize in če mu ga hočeš vzet, renči kot pes in ga ne spusti iz gobca :D ), ampak vseeno mislim, da to težko dihanje ni toliko od razburjenja kot bolj od zamašenega smrčka.

No, da ne bom predolga. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z bolj živčnimi mački, ki silijo ven, ter z zamašenimi smrčki? Saj smrček načeloma ni tak problem, se pač počisti za njim, kadar kihne, je pa škoda, če zaradi tega ne more uživat v igri ali pa ga morda zamašen nos dela celo še bolj živčnega, kakor je očitno že itak. Kakšen nasvet za ravnanje (in boljše spanje!) bi mi prav prišel. Hvalaaa :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2011 7:14 pm

Jest nisem opazila, da bi želel ven. Je bil pa zaradi takratnega zdravljenja mikrosporije živčen name in mi je to vsak trenutek to nazorno pokazan.
Moja Inka je rabila leto in pol, da je nehala kihat in smrklje limat naokoli, ima pa še vedno eno oko skoz mokro. Lahko, da bo tudi Žak prerasel.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2011 7:15 pm

Glede balkona: imaš možnost, da ne bi spal v sobi, kjer so vrata na balkon?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 26, 2011 7:43 pm

@ Pola: Ne vem, enostavno vidim, da je veliko bolj pozoren na to, kdaj se odprejo kakšna vrata (tudi od stanovanja). Če nesem smeti ven, sili za menoj, sili na balkon, oz. kar na splošno sili povsod tam, kjer je slučajno kaj zaprtega. Mogoče pa ima problem z zaprtimi vrati in prostori, ne vem :) Glede smrčka pa ja, lahko da bo kar minilo, čeprav bo tudi Žak počasi že kar odrasel muc (mislim, da je bil že star 1,5 leta). Smrček me zanima bolj zato, ker ne vem, če ga morda tudi to dela živčnega. Včasih se mi zdi, da zaradi živčnosti izgubi 'kontrolo' nad dogajanjem, recimo pri igri s Trisom in postane zelo agresiven, ga davi in renči nanj, tako da se včasih kar sam sebe malo ustraši. Lahko pa da sem preobčutljiva in se bo vse umirilo, ko Tris malo zraste, kaj vem, čeprav je res malo drugačen kot ostali mački, s katerimi sem do sedaj imela opravka. Pa velik mačkon je in zelo močan, tako da je kar malo scary gledat, kako pri igri (recimo z lasersko lučko) totalno ponori, začne sopet in ima tako hitre refelkse, da zgleda, da bi še leva lahko ubil v tistem trenutku ;)

@ Skuiki: Ja, lahko ga zaprem v predsobo, vendar bo zagotovo praskal in tulil, dokler ne bo omagal. In ker je močan, bi mi uničil vrata. :(

Drugače brez skrbi, ne razmišljam, da bi ga spuščala kam na prosto in nezavarovano, tudi zadeva ni tako kritična, da bi mi zmanjkalo potrpljenja, sploh ne, ker sicer je prisrčen muc, v drugih ozirih povsem nezahteven in predvsem, to je bistveno, je MOJ in ga imam rada, Žakca :) Samo vprašam po kakšni ideji, kako bi lahko malo umirila stanje glede te želje po balkonu in kaj bi bil lahko vzrok za konstantno zamašen smrček. Moram pa rečt, da je bilo s feromoni vzdušje res malo boljše, ker trenutno mi jih je zmanjkalo in lahko da se tudi to pozna ...
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So nov 19, 2011 6:05 pm

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 23, 2011 1:20 pm

Lepotec <3

Na zadnji fotki se pa gotovo kislo zelje kuha, a? :D Vsaj naš Yodi je najbolj navdušen prav nad zeljem :crazy:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 24, 2011 10:11 am

Nimam občutka, da jima je kaj važno, kaj se sploh kuha, samo da je hranaaaaa ;) Drugače pa je tole konkretno bla ajdova kaša, pa je blo treba preverit, če je dobra :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 9:08 am

:kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 9:49 am

keri je bolj na hrano usekan - pomarančko, a je tko? :girlblush:
Sam tko, da ugotovim, če to prihaja skupi z barvo.... :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 12:04 pm

Žak (in njegov brat) sta bila že pri meni velika požeruha, očitno oba vzdržujeta to potrebo v taki obsežnosti še naprej :lol: :lol: .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe nov 25, 2011 12:57 pm

Žak je velik požurehuc, ja, ampak - you haven't met Tris! :D On brez sprednje tace skoči na pult in s pulta kot v globino pri bungee jumpingu na vso moč, ko se začne pripravljat hrana. To, da pri tem butne ob tla, ga sploh ne moti, ker mora nadaljevat s svojim dretjem, poskakovanjem in histerijo, dokler se ne zasliši samo še mljaskanje :) Skratka, z Žakom sta dober par ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 25, 2011 1:47 pm

:good: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe dec 16, 2011 10:00 pm

Pa imam malo miru.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 17, 2011 8:33 am

Mišek lepi <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So dec 24, 2011 3:34 pm

Merry Christmas, folks! :)

Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov