Maggie in Moni

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 26, 2011 3:18 pm

Re: Maggie in Moni

helena je napisal/-a:ja, ok. In do takrat? kam naj jih vtaknemo? Za tisto leto ali dve?

ma ja, sej vem, helena....samo malo pozitive sem hotla vlit... :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 26, 2011 8:09 pm

Ni neke pozitive veš, če k tem letošnjim stotinam še lanski hodijo nazaj in to od posvojiteljev, za katere si tega ne bi mislil.

No, da bomo vsi lažje spali. :) Za Maggie in Moni bosta eno leto skrbela posvojiteljičina prijatelja, po tem gresta nazaj, ko se sestra odseli.
Trixi, dejte na papir nekam zapisat kje in pod kakšnimi pogoji bosta živeli. V nekaj stavkih s podpisi. Lastnik ostane posvojiteljica.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 26, 2011 8:51 pm

:angel: Huh, to se mi zdi najboljša rešitev. Super! :good:
Se bomo zmenili.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 27, 2011 6:16 am

sleepy je napisal/-a:V teoriji si lahko baje alergičen na čisto vse, tako da verjetno tudi na mačjo slino. Ne razumem pa zakaj bi se kdo mački dajal lizat al pa iz njene posodice jedel al kaj takega kjer bi lahko prišel v stik z njeno slino. Slika Ne vem no, meni se zdi, da se da temu izognit.

Mačke se umivajo. Umivajo se tako da se ližejo. Torej je mačka v celoti, od smrčka do repa, prekrita s posušeno mačjo slino. Vsaka dlaka je prekrita z encimom mačje sline, ki je lahko močen alergen. Ne gre se za lizanje posodic, gre se za to da v trenutku ko se dotakneš mačke kjerkoli, se ti na kožo prenese posušena slina. Malček se mačka otrese in posušeni koščki plavajo povsod po zraku. Zadeva ni tako nedolžna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 27, 2011 6:30 am

Kolikor vem, je večina ljudi (ki je alergična na "mačke"), alergična na ta encim, ne na dlako, na primer.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 1:17 pm

Maggie in Moni sta že skoraj teden dni nazaj pri meni. Bi kaj napisala o njiju, pa nimam kaj, ker jih praktično ne vidim, skrili sta se pod posteljo in žalujeta že vse te dni. Revi.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 1:21 pm

Sem upala, da bo začasna varianta v redu :(
Ehhhh....:dash: :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 4:26 pm

ob takihle zgodbah sm pa tko razočarana :(
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 5:06 pm

:(

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 5:51 pm

Eh, kr neki. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 8:02 pm

Brez besed. Samo žalostna sem za ubogi muci in za vse take zgodbe. :girlsad:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 16, 2011 9:47 pm

:girlsad: :girlsad: :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 9:55 pm

Nič lepa zgodbica-da se bo le končala tokrat bolj pozitivno-Maggie in Moni :kiss:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Lj.

Odgovor Pe nov 18, 2011 6:59 pm

punce, dejte prosim bit malo manj "napadalne" :truce: (če se malo po mačje izrazim), to obsojanje čist nič ne pomaga, da bi se kaj spremenil, vsaj tako je moje mnenje.
glede alergije na mačjo slino, pa ni tko iz trte izvito, imamo sorodnika alergika; - v bistvu ni slina tista, ampak je beljakovina v slini mačke, na katero so nekateri alergični. saj veste, muce, kot prave mačje princese in princi pa porabijo ogroomno časa, da se čistijo in ližejo in s tem poslednično nanesejo malo te svoje čistilne sline (in beljakovin v njej) na svoje kožuhe... dlaka tako kot vsem tudi odpada in imamo, alergene povsod, kjer se zadržujejo mački.
vsaka zgodba ima več kot le eno plat ;)

pa brez zamere, samo tako me je jezik srbel, da sem morala še sama pristaviti! :P

super, da ste našli rešitev za ti dve krasotici! :clap:

mačji pozdrav!
Ali smo mi lastniki mačk, ali mačke lastnice nas, to je zdaj vprašanje... :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 18, 2011 7:20 pm

:O Res da sem blont, ampak res ne vidim nobene napadalnosti, samo žalost.
Pa ne vem, kakšno "rešitev" imaš v mislih - da sta še ti dve v začasnem skrbništvu in iščeta nov dom poleg stotine drugih?
Ja, tudi mene je jezik srbel.

Maggie in Moni,nehajmo vama smetit, čimprej v nov, pravi dom :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 18, 2011 10:21 pm

tasha je napisal/-a:punce, dejte prosim bit malo manj "napadalne" :truce: (če se malo po mačje izrazim), to obsojanje čist nič ne pomaga, da bi se kaj spremenil, vsaj tako je moje mnenje.
glede alergije na mačjo slino, pa ni tko iz trte izvito, imamo sorodnika alergika; - v bistvu ni slina tista, ampak je beljakovina v slini mačke, na katero so nekateri alergični. saj veste, muce, kot prave mačje princese in princi pa porabijo ogroomno časa, da se čistijo in ližejo in s tem poslednično nanesejo malo te svoje čistilne sline (in beljakovin v njej) na svoje kožuhe... dlaka tako kot vsem tudi odpada in imamo, alergene povsod, kjer se zadržujejo mački.
vsaka zgodba ima več kot le eno plat ;)

pa brez zamere, samo tako me je jezik srbel, da sem morala še sama pristaviti! :P

super, da ste našli rešitev za ti dve krasotici! :clap:

mačji pozdrav!

Ko bom jaz napadalna, bo to zelo jasno za videt.
Če želiš videt dve sesuti muci, jih lahko prideš k meni pogledat, da bova lahko skupaj kakšno rekli. Posvojiteljica nima nikakršne alergije, muci sta bili pri njej leto in pol in če iznenada uleti sestra za nekaj mesecev, je v bistvu njihova dolžnost urediti situacijo za nekaj mesecev na način, da ne bodo naj... tisti, ki nimajo nič s tem. Vsaj moje mnenje je takšno.
V bistvu smo oddali dve mladički, za katere so se grebli, ker ni bila sezona malih še, nazaj pa dobili dve sesuti odrasli mački, ki bosta lahko pri MENI!!! leto, dve, tri ali forever.
Kakšno rešitev smo našli po tvoje?? K meni, ki jih zlagam v štuke in omedlevam od utrujenosti, skrbi in še česa, smo dodali še dve. Čemu neki ploskaš??
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 18, 2011 10:26 pm

In še vedno nisem prav nič napadalna, le zelo žalostna in razočarana. Po enem tednu ni prav nič boljše, prav nič. Pihata name, na druge muce, druga na drugo, nič ne jesta, ena krvavo lula, ves čas se skrivata. Ful fajn, res.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe nov 18, 2011 10:33 pm

Slika :girlsad:
Je res, ja, da ima vsaka zgodba več kot eno plat. Veliko jih ima tudi živalsko in v tejle res ne vem, če je za razumet človeško... :girlsad:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 19, 2011 9:20 am

revi ubogi... :girlsad: upam, da prideta k sebi.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So nov 19, 2011 10:36 am

Res ne razumem, prav vrnila je mačke? Kaj pa potem, ko bo sestra šla? Jih bo hotela nazaj al kaj? :fool: Ne želim obsojat nikogar, ampak res ne razumem....bogi revi :(
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov