Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 03, 2011 8:58 pm

Re: Daj si duška

Skuiki je napisal/-a:Vsem, ki shranjujete svoje fotografije na spletu: Photobucket sucks :negative:
.............

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dash: :dash:
eh no..... :girlsad:

kva pa zdej? :O :O
:girlsad: :dash: :fool: :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 03, 2011 9:25 pm

Jaz uporabljam keepandshare, ki ne pokaže shranjenih stvari nobenemu, če tega nočeš. Če pa postavim linke na te slike na forum, je seveda takoj nevarnost, da jih bo kdo pobral in kam prilepil. Z mojalbum je isto.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe nov 04, 2011 7:48 am

:dash: :dash: :dash: Lahko bi se že navadla, da ni nujno da me skoraj kap zadane, če mi kakšen maček na glavo pade ko odprem hladilnik.... :fool: :dash:

P.S.
Pospeši pa srčni utrip, to je pa že treba priznat, kar je zjutraj čisto kul, pravzaprav... :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 7:56 am

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Evo ne rabiš kofeta.
Aaaaa, ma zdej razumem zakaj je bil Irish že navsezgodaj zjutraj... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 9:08 am

Jaz mam slike na guglovi picasi. Nikol nimam javno objavljenih albumov, temveč so dostopne samo preko direktnega linka. Če objavljam tkole na javnih forumih, mi je pa itak jasno, da vedno obstaja možnost, da sliko kdo ponuca. Lih zaradi tega nikoli ne objavljam slik, na katerih s(m)o ljudje. Če si kdo loh pomaga z mojimi mačjimi slikami (ki so povrh vsega vedno še v izredno nizki resoluciji), bom pa že preživela.

Dragi Duško, sej veš, kaj si mislim, a ne? Slika
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 9:25 am

taperverčki je napisal/-a:Jaz mam slike na guglovi picasi. Nikol nimam javno objavljenih albumov, temveč so dostopne samo preko direktnega linka. Če objavljam tkole na javnih forumih, mi je pa itak jasno, da vedno obstaja možnost, da sliko kdo ponuca. Lih zaradi tega nikoli ne objavljam slik, na katerih s(m)o ljudje. Če si kdo loh pomaga z mojimi mačjimi slikami (ki so povrh vsega vedno še v izredno nizki resoluciji), bom pa že preživela.

Problem je v tem, ker ne gre za eno ukradeno avtorsko sliko nekemu x. Ampak strani in podjetja, ki služijo s tem, da masovno kradejo avtorski material, si s tem ustvarjajo obisk, vsebino, klike, oglase in denar. Do materiala pa pridejo preko albumov, ki to dovoljujejo v svojih pogojih uporabe.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 12:09 pm

Vem in se strinjam, ampak še zmer mi je jasno, da če svoje stvari takole objavljam po forumih, jih pač lahko vzame kdor hoče. Mogoče ne sme, ampak to ne pomeni, da tudi ne bo. Ni mi všeč, ampak mi je jasno, da loh naredim edino to, da pazim, kaj objavljam. Internet pač je eno veliko javno mesto. Če boš hodila po ulici naga, je tud možno, da bo kdo vidu tvojo rit (in celo sliku), čeprav mu tega ne boš dovolila. Meni se zdi glavni problem, da ima folk neko iluzijo zasebnosti na internetu in zarad tega čisto nič ne pomisli, kaj objavlja (npr v preteklosti že omenjena znanka, ki ima na FB slike svojih nagih otrok).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 12:18 pm

taperverčki je napisal/-a:Vem in se strinjam, ampak še zmer mi je jasno, da če svoje stvari takole objavljam po forumih, jih pač lahko vzame kdor hoče. Mogoče ne sme, ampak to ne pomeni, da tudi ne bo. Ni mi všeč, ampak mi je jasno, da loh naredim edino to, da pazim, kaj objavljam. Internet pač je eno veliko javno mesto. Če boš hodila po ulici naga, je tud možno, da bo kdo vidu tvojo rit (in celo sliku), čeprav mu tega ne boš dovolila. Meni se zdi glavni problem, da ima folk neko iluzijo zasebnosti na internetu in zarad tega čisto nič ne pomisli, kaj objavlja (npr v preteklosti že omenjena znanka, ki ima na FB slike svojih nagih otrok).

Ja, to je en vidik - vprašanje zasebnosti, kjer nekateri pozabljajo, da ni razlike ali fotografijo svojega otroka objaviš na svojem blogu ali pa jo daš v časopis, stvar je enako javna.

Ampak jaz govorimo v bistvu bolj o vprašanju avtorskega dela. Zato sem tudi opozorila, s čim se strinjaš, ko svoje avtorsko delo (fotografije) objaviš v osebnem albumu na Photobucketu (ker se s tem avtomatsko odrečeš vsem avtorskim pravicam).

Če nekdo objavi svoj projekt (npr. da je načrt za stavbo) na spletu, na svoji spletni strani, bo to kraja, če ga skopiram in prodam.
Če nekdo objavi besedilo na svojem blogu, jaz p ga skopiram in objavim v svojem časopisu, je to ponovno kršitev avtorskih pravic.
Prav tako če poberem njegove fotografije in pričnem tiskati razglednice z njimi.

Z vsem tem pa se v omenjenem primeru strinjaš, ko se strinjaš s pogoji uporabe omenjene storitve.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 12:22 pm

taperverčki je napisal/-a:Vem in se strinjam, ampak še zmer mi je jasno, da če svoje stvari takole objavljam po forumih, jih pač lahko vzame kdor hoče. Mogoče ne sme, ampak to ne pomeni, da tudi ne bo. Ni mi všeč, ampak mi je jasno, da loh naredim edino to, da pazim, kaj objavljam. Internet pač je eno veliko javno mesto. Če boš hodila po ulici naga, je tud možno, da bo kdo vidu tvojo rit (in celo sliku), čeprav mu tega ne boš dovolila. Meni se zdi glavni problem, da ima folk neko iluzijo zasebnosti na internetu in zarad tega čisto nič ne pomisli, kaj objavlja (npr v preteklosti že omenjena znanka, ki ima na FB slike svojih nagih otrok).

(sem pisala hkrati s Skuiki)
Že, že, ampak če bo kdo uporabil tvojo fotko za služenje denarja, ga lahko prijaviš, medtem ko ga Skuiki ne more.

Kaj vse ljudje objavljajo v svojih javno dostopnih albumih je pa druga zgodba - sem pred časom znancu (s katerim nisva FB prijatelja ;) ), ki je na kar pomembnem položaju v enem večjih podjetij, kar svetovala, naj malo zaklene fotke (zelo zasebne) ... Je namig razumel in se mi zahvalil ...

Ej, Duško, danes rabim par dodatnih ur v dnevu. Popoldne, prosim. Se da kaj urediti? :angel:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 12:32 pm

Razumem, kaj hočeta povedat. Pa smo spet pri uporabniku, ki klikne/pokljuka tisti agree, pa nič ne bere, s čim se je sploh strinjal. Kokrkoli obrnemo, je glavni problem, da uporabnik sam dovoli krajo. No pa da povzamem: opozorilo je v vsakem primeru bilo na mestu. :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 12:55 pm

ANTI DUŠKO
V nedeljo grem pa na hokej 8) 8)
To sm si pa zmeri tok želela it in mi je končno ratal in to z free kartami :angel:
ve se pa zdej kr norca delejte, da vas moji duškoti tok zelo zabavajo in nasmejijo, ker ste sam lubosumne :devil: :lol:
PS. hecam se
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 1:04 pm

PS: jeeeee! :yahoo:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 3:26 pm

dons smo pa meli priliko videt pediatrijo od znotraj, pa ne po svoji volji... :girlsad: bi šla enga ruknt, pa ne smem, bi pržgala celo škatlco, pa ne smem. najbol da grem spat.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe nov 04, 2011 3:34 pm

Lahko tudi eno zapoješ. To pa lahko :praising:
Lahko greš tudi spat, dan je itak glih taprav za kaj takega :praising:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 6:26 pm

Včasih je tak čuden dan. Da si kar malo razočaran, pa žalosten; pa ti ni jasno, kaj hudiča si naredil narobe, ampak nekaj očitno si; samo noben ti ne pove v faco, ampak se samo opravlja za hrbtom. Itak :rolleyes: . In potem dobiš občutek, da postajaš neviden :( .
Se sekiraš, pa ne prav dolgo. Ker kmalu ugotoviš, da je samotarstvo tvoj način in se je tudi še zmeraj najboljše obnesel. In da bi ti pri teh letih res bilo lahko že jasno, da ne pašeš nikamor, pa če se še tako trudiš :girlsad: . Pa da to ni nujno zmeraj slabo.

And at the end, you don't even care anymore.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 6:35 pm

:O Slavica, kok ne pašeš nikamor? :O Pašeš točno sem, kjer si, torej sem, k nam. :greeting:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 6:44 pm

Slavica :praising:

Slika

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 6:50 pm

Duško, a lahko malo prostora pa tko, za ene 8 nog, m? :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 6:55 pm

Slavica, ne trudi se ugajat takim, ki te ne razumejo in jim ni mar za tebe. Mi te imamo radi! Točno taka kot si si super! :praising: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 04, 2011 7:35 pm

Hvala :girlblush: :kiss: .
Vseeno te malo prizadane, ko od nekoga, od katerega bi to najmanj pričakoval, slišiš,
da imaš "oprane možgane" - torej očitno nisem sposobna razmišljati z lastno glavo :rolleyes: in
da se nekateri zelo ukvarjajo z mano, ker sem očitno potrebna "intervencije" :O .
Aja, če še ne veste, da vas informiram: za pomoč živalim se edino "pravilno"smatra, da nekoga pokličeš; in da ta nekdo potem poskrbi; in ti se lahko potem tolčeš po prsih, kakšen ljubitelj živali si, ker si opravil en telefonski klic :dash: ; ker res ni treba v to vlagat časa in denarja, ker so za to
"drugi", ki so za to "zadolženi" in menda "dobro plačani" :rolleyes:
:dash: :dash:

Ne bom se več sekirala, KJG. Grem rajši našo temo osvežit, mucke so dobile novo igračko :)

rada vas ima slavica :blush:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov