Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne okt 30, 2011 10:53 am

Re: Daj si duška

Na vajinem mestu jaz ne bi nič spraševala sosedov, kaj si mislijo. Slovenceljni so taki, da bodo, če bodo le lahko, nagajali in če imajo možnost sosedu nekaj preprečit, bodo to z veseljem naredili. :fool: V naši stolpnici so tudi eni sosedje (12 štuk, poleti vročina nabija kot nora) bili tako fer, da so sostanovalce vprašali, če si lahko na svoje stroške postavijo klimatsko napravo. In kaj je bilo? Niso smeli, ker je bilo ene par zagrenjenih babur, ki so rekle ne. Zakaj? Zato ker so lahko rekle ne. :fool:

Pa v celem bloku imamo zelo velika široka okna, že kar prevelika in nerodna, ampak arhitekt si je pač tako zmislil in drugačna okna bi po mnenju pikolovcev 'kazila' podobo stolpnice. Vsi se moramo temu prilagodit in imet enaka okna. Ena soseda pa ni nič spraševala in si je omislila okna v dveh delih (fajn okna, jaz bi tud taka imela), sicer jo zdaj prikazujejo kot primer anarhistke :lol: v stolpnici, ampak okna pa ima taka kot je hotela in noben ji jih ne bo vzel. 8) Če si prijazen in vprašaš, ti lahko preprečijo, če pa si baraba tiho in po svoje narediš, pa ne bo najbrž noben nič rekel. :D Nauk zgodbe je - bodi baraba in po svoje naredi :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:03 am

Ma mi2 sma določene stvari že naredila po svoje je bilo vse narobe, ker jih ma pa moj dovolj je pa reko, da so res že tečni in ga boli k..... kaj si mislijo. Sedaj recimo imama problem, ker v kolesarnici namestno najinega kolesa so noter drva in to enega soseda moti da bi nama kaj reko, ne to ni naredil ampak je na enem sestanku ko naju ni bilo zaradi dopusta to rekel, seveda sma v nabiralnik dobila list da morema odstranit, pa nisma ker so noter tudi gume katere tja ne sodijo in ker je za blokom tudi dva stojala za perilo katera so se tudi kr sami odločili jih postavit pa isto klopi pred blokom da komaj pridem iz parkplaca ven pa me tudi noben ni vprašal če se strinjam, pa sem tiho....
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:06 am

Hanika je napisal/-a:Ma mi2 sma določene stvari že naredila po svoje je bilo vse narobe, ker jih ma pa moj dovolj je pa reko, da so res že tečni in ga boli k..... kaj si mislijo. Sedaj recimo imama problem, ker v kolesarnici namestno najinega kolesa so noter drva in to enega soseda moti da bi nama kaj reko, ne to ni naredil ampak je na enem sestanku ko naju ni bilo zaradi dopusta to rekel, seveda sma v nabiralnik dobila list da morema odstranit, pa nisma ker so noter tudi gume katere tja ne sodijo in ker je sta za blokom tudi dva stojala za perilo katera so se tudi kr sami odločili jih postavit, pa isto klopi pred blokom da komaj pridem iz parkplaca ven pa me tudi noben ni vprašal če se strinjam, pa sem tiho....

Samo kaj ko pa prideš iz čage pa si "glasen" ko režeš na mesoreznico, pa dobiš takoj policaje na dom...sosed je mogel prosit in se opravičevat ko je dobil otroka da bodo glasni ker je tako vedel kaj bo....Mah glupi folk živi v toti sloveniji.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:11 am

Ok da nebomo samo jamrali, je pa smešno videt ko ti pride ob 11 dopoldne cinglat da imaš preglasno glasbo, pa zvonca ne slišiš 5 min heheh te je pa bla jezna ko ris. Samo kaj če si je moj kupil novo drago igračo, ki si jo je tako želel in pač mogla sma sprobat kako zvočniki delajo. Sedaj pa je zaradi nje in tudi mojih kozarec bas raje pospravljen in čaka na kako hišo nekoč nekje v pravljici ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:14 am

Ja, lahko narediš po svoje in večina tudi tako naredi (sicer ne bi skoraj nihče imel zastekljenega balkona ali klime :) ). Problem je lahko edino v tem, če imaš tako zagrenjene in tečne sosede, da ti pokličejo Stanovanjsko inšpekcijo - ki se bo odzvala, na to lahko računate. Dobiš odločbo, do kdaj moraš zadevo odstranit, ker nimaš soglasja pa še fajno kazen zraven.
Redko sicer, ker večina ne gre tako daleč, ampak se dogaja.

Drva v kolesarnici ne smejo biti, v nasprotju s požarnim redom.
(ja vem, sem tečna, če pa je res tako :P ).

Predlagam branje Stanovanjskega zakona in njegovih sprememb, pa tudi Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb iz leta 2009.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:24 am

slavica je napisal/-a:Ja, lahko narediš po svoje in večina tudi tako naredi (sicer ne bi skoraj nihče imel zastekljenega balkona ali klime :) ). Problem je lahko edino v tem, če imaš tako zagrenjene in tečne sosede, da ti pokličejo Stanovanjsko inšpekcijo - ki se bo odzvala, na to lahko računate. Dobiš odločbo, do kdaj moraš zadevo odstranit, ker nimaš soglasja pa še fajno kazen zraven.
Redko sicer, ker večina ne gre tako daleč, ampak se dogaja.

Drva v kolesarnici ne smejo biti, v nasprotju s požarnim redom.
(ja vem, sem tečna, če pa je res tako :P ).

Predlagam branje Stanovanjskega zakona in njegovih sprememb, pa tudi Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb iz leta 2009.

Res? tudi, če je kolesarnica zunanja? A grrrrrrrrrrr :dash:
Dobro kje pa so recimo lahko? V kleti? Ker zdaj si je ena soseda nabavila tudi kamin iz vhoda zraven pa jih ima za blokom prislonjena na steno (vlaga pa tako dalje.....) Ah grem raje brat, če sploh lahko diham v svojem lastnem stanovanju ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:32 am

Hanika.... jaz imam pa eno darilo zate.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.................................................
(presledki)
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Temu zgoraj se reče ločila. Ker vidim, da ti jih primanjkuje, ti jih nekaj poklanjam.
Uporabljajo se v kombinaciji s koncem stavka in veliko začetnico.
Probaj, boš videla, so čisto lušna stvar. (Pa ljudje, ki berejo tvoje tekste, se potem dooooosti lažje prebijejo skozi tisto besedno klobaso...) ;)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 11:35 am

To pa je zdaj res že moj drugi rumeni karton :blush: V navalu nekih čustev se ne kontroliram, ter pišem kot kura.

:girlblush:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 12:31 pm

Hanika, ma danes ti bom še jaz rekla - dihaj! :D Če ne se pa spovej, pa potem preberi, pa potem postaj. :)

Pri nas pa noben nič ne sprašuje, če lahko to ali ono. Zato je pa vsak balkon drugačen, pa vsako okno tudi. :rolleyes: Kar se pa basov tiče pri poslušanju glasbe, bi bila pa jaz tudi tečna soseda. Base namreč bolj občuti tisti na drugi strani stene/bloka, kot pa ti ko to poslušaš. No, če bi se dogajalo vsak dan. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 12:34 pm

All bom upoštevala nasvete ;)

Sej zato je pa zdaj bas vreden 400€zapakiran v škatli na kateri se nabira prah. :fool: Bolj mojemu pravim, da naj ga proda, ker zgublja na vrednosti, bolj on meni ne ne ne.... Grrrr
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 4:12 pm

kolk mora bit pol MM jezna name ko in če kej bere moje poste... :girlblush:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne okt 30, 2011 4:28 pm

:D :D Zdej sem se pa čist zares od srca nasmejala. Ko sem jaz enkrat Haniko prosla, če bi uporabljala ločila, me je MM "podučila", da namesto ločil, so pri Haniki smeškoti :P :lol: . Joj, se zdaj res režim. :lol:

Drugač pa, kar se tiče tega, da je omejeno poseganje v zunanji videz bloka, se pa strinjam in mi je čist o.k. Saj drugače bi bile vse večstanovanjske hiše (bloki, stolpnice..) kot "novoletne jelke". :)

Hanika, sej v bistvu če zamrežiš balkon, se sploh od doli gor ne bo videlo :) . Pač ne kupiš une mreže, ki je narejena iz 5 cm "žice". :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 4:54 pm

sori, ampak basi so pa res od hudiča. Sosed ma take v avtu, da ko on pride domov, jst pa na balkonu, še preden odpre vrata, meni srčni ritem meša. Tko - čist dobesedno, prav nič v prenesenem pomenu. Po moje, da me direkt kap rukne, če bi me zaprl v avto in nabije gune base... :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne okt 30, 2011 5:35 pm

Pri blokih je tako, da se 10 let od novogradnje ne sme nič posegati v zunanji izgled (avtorska pravica arhitekta) oz. samo s soglasjem arhitekta in to lastniki tudi v prodajni pogodbi podpišejo. Se strinjam, da bi večstanovanjske zgradbe in bloki zgledali kot novoletne jelke, če bi vsak počel, kar ga je volja, tako da se mi zdi fajn, če se lahko tudi po izteku pravne "zaščite" stanovalci skupaj odločajo o takih posegih. Pri nas imamo zamrežen balkon v 2 leti starem bloku, vendar se od spodaj mreža sploh ne vidi, kaj šele s ceste. Zato sem ful vesela, da sem kljub zgoraj omenjenih pogojih omogočila varen izhod mucam. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 5:39 pm

LuNa73 je napisal/-a::D :D Zdej sem se pa čist zares od srca nasmejala. Ko sem jaz enkrat Haniko prosla, če bi uporabljala ločila, me je MM "podučila", da namesto ločil, so pri Haniki smeškoti :P :lol: . Joj, se zdaj res režim. :lol:

Tisto (vsaj meni) še ni tak problem brat. Ampak tokrat niti smeškotov ni več blo!!! :dash:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 6:43 pm

:angel: :angel: :angel: Prosim prosim naj bo vse vredu z Mimijem prosim prosim :angel:

Preklete mine, pismo ej da jih v 21 stol. ne odstranijo :girlsad: :girlsad: :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 7:58 pm

Sem mislila, da so samo pri nas super junaki, pa vidim, da ni tako. Je nekdo zavezal v veliko vrečo za smeti mačjo družino- mamo, ata, 5 mladičkov, mešančke med rusko in dolgodlako muco... in odložil v smetnjak. :dash: Uboščki so komaj preživeli. Svašta. Sem mislila, da so Nemci malo dalje v miselnosti. :fool:

Čipiranega!!! psa so privezali na kandelaber v sosednjem mestu, seveda so lastnika našli. Ti trdijo, da so psa čipirali na njih, a ga sami prvič vidijo in ni njihov, a glej ga zlomka, imajo iste rase mladička doma :bad:

Čisto žalosna :girlsad:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 8:03 pm

Gina je napisal/-a:Pri blokih je tako, da se 10 let od novogradnje ne sme nič posegati v zunanji izgled (avtorska pravica arhitekta) oz. samo s soglasjem arhitekta in to lastniki tudi v prodajni pogodbi podpišejo. Se strinjam, da bi večstanovanjske zgradbe in bloki zgledali kot novoletne jelke, če bi vsak počel, kar ga je volja, tako da se mi zdi fajn, če se lahko tudi po izteku pravne "zaščite" stanovalci skupaj odločajo o takih posegih. Pri nas imamo zamrežen balkon v 2 leti starem bloku, vendar se od spodaj mreža sploh ne vidi, kaj šele s ceste. Zato sem ful vesela, da sem kljub zgoraj omenjenih pogojih omogočila varen izhod mucam. :good:

Tole je pa zanimivo. Pri nas je bilo precej naselij zgrajenih tam okoli 1960 in vsi ti bloki so ene novoletne jelke. In nič ne zgleda, da bi to izginilo. Razen kakšen, ki prenavlja stanovanje lepo naredi. Vsaj tako je vidt. Vse ostalo je pač kakor komu paše. :D :rolleyes: Jaz se sigurno strinjam, da ene meje morajo bit...

Am, a kdo ve kako je s poseganjem v blok, v smislu da si eno tele v kletni hodnik polico našraufa, ki mene moti, ker komaj kolo ven dobim... ? A to lahko? Je pa bila tukaj, še predno sem bila jaz v bloku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 8:07 pm

To se, kukr jaz vem, ne sme, zaradi požarne varnosti. Vsaj pri nas ne sme bit N-Č niti na hodnikih niti v kleti zunaj drvarnic, ker smo menda že enkrat neko globo plačali, ko je bil požarni inšpektor.

Ali je pa res tako, ali pa nas naš Ljubljeni Vodja v zdrav mozak ****, kot ponavadi :fool:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne okt 30, 2011 8:13 pm

V skupne prostore se ne sme posegat in montirat kar je komu volja...isto se ne sme na hodnikih odlagat stvari-npr. omar za šuhe.... pa al je bil prej tu al pa kasnej... :).

Sam ste me zdejle spomnle: moja mama živi v bloku z osem nadstropji... pa je vsako jutro ven mačka spustila, da se je šetnu iz 6. do 8. nadstropja .... zadnjič pa je šla z njim do osmega... pa vidi v velikih koritih z rožami (deteljica), ki jih ima soseda na hodniku en velik list, kjer piše z velikimi črkami: NE UNIČUJ ROŽ! in še z večjimi: VEMO KDO SI! ... pa sem vprašala mamo: čuj, pa a misliš da vejo? JE rekla: eh, ja vežda ne vejo! :D No, od zdaj naprej maček nima več uničevalskih pohodov :P .
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov