Daj si duška

Moderator: andreja

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So okt 29, 2011 11:29 am

Re: Daj si duška

Alexx
ovratnice proti lajanju prodajajo v trgovinah za živali.
all
ta ovratnica je neboleča.Deluje pa tako,da ko pes zalaja pride iz nje smrad(citronska kislina),katere pes ful ne mara.In če noče to vohat,ne sme lajat.Psi so tako pametni,zato to hitro razumejo.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So okt 29, 2011 1:00 pm

:( Meni se zdijo ovratnice proti lajanju s citronko bolj škodljive za psa kot pa pravilno nekajkrat uporabljena elektronska ovratnica (samo v primeru preprečevanja gonjenja divjadi, če pes dela brez povodca). Kaj pa veš, če mogoče laja, ker je sam doma ali ga je strah? In vsakič ko ga je strah mu narediš vse skupaj še hujše ker ga poškropi. Ni vsaka bolečina samo fizična. Če laja zaradi strahu in ločitvene tesnobe mu najbrž narediš s tem medvedjo uslugo, ker bo slej ko prej našel drug ventil za sproščanje tesnobe.
Bolj pasja kot mačja ..... zaenkrat :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So okt 29, 2011 1:56 pm

Saj to za psa bo pri nama v poštev prišlo malo kasneje... se namreč seliva na svoje pa če bo šlo vse po sreči, bomo spomladi še človeškega mladiča dobili in bo s tem prišlo še kar nekaj stroškov... trenutno ne bo časa za vzgojo psa. :) Si pa zelo želim, da bi imela kakšno družbo za sprehode in vzrok za še več sprehodov :D Ampak jaz sem tipična tehtnica in priznam, da se dolgo časa odločam preden se odločim. Na splošno pa so nama na videz všeč psi v smislu ovčarjev, ptičarji, fci7.. 8) Karakterno pa da so doma umirjeni, na sprehodih aktivni, prijazni in potrpežljivi, stabilnega karakterja, nevsiljivi... :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 4:00 pm

To pa niso tko majhni psi. :D Pa itak je vsak pes doma umirjen, če zunaj dovolj dobi. Ma se mi zdi da več spijo kot mačke in grejo tudi precej prej spat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 4:10 pm

Duško:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 4:38 pm

Penny, želim ti, da bi šlo vse po planu. ;)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 7:06 pm

all je napisal/-a: Ma se mi zdi da več spijo kot mačke in grejo tudi precej prej spat. :)

Pri Izzy-ju je že tko :P Je pa res, da me ima tudi med spanjem "na oku" in prec pogleda, če se kaj premaknem, tko da to ni ravno trdno spanje. Gre pa prec po zadnjem sprehodu, okrog 22-ih, na svojo posteljo in spat, brez da bi mu kaj rekla. In tako do zjutraj, ko ga seveda dobim na kavču :)
Lajkini in kranjski psi so zakon! 8)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 7:23 pm

Ne kupujte nobenih ovratnic proti lajanju! Najprej temeljito razmislite, zakaj pes laja-po večini ima vzrok za to. Od nekaterih pasem, pa tudi vaških mešancev se je pričakovalo, da bodo veliko lajali: npr. terierji ali ovčarji, ki imajo močno izražen nagon po čuvanju.

Pojdite v dobro pasjo šolo! Tam dobite individualne napotke proti lajanju vašega psa. Pomaga steklenička z vodo, ki jo imate ves čas pri roki. Ko pes zalaja, mu zlijete curek na glavo-pomaga.

Naša Aja laja ko zmešana. V bloku skoraj ni lajala, zdaj v hiši se ji je pa čist odpulilo. Klic divjine! Ima namreč močan ovčarski nagon, ki se je v naravi sprostil. Ne prenese nereda (beri: ovce se morajo vedno držati skupaj). Ker ni še nikoli videla ovc, je njena čreda vse, kar ji pride pred oči-ljudje, ki se ne smemo razkropiti, drugi psi. Laja tudi na čmrlje, ker prosto letajo in ne upoštevajo njenega reda. :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So okt 29, 2011 7:48 pm

taperverčki je napisal/-a:Penny, želim ti, da bi šlo vse po planu. ;)

Hvala :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 7:36 am

:offtopic: Imam zelo modern "ovratnik". Taj in Tika mi sedita vsak na eni rami, Eli se je pa zbasala na dekolte. In smo tako vsi skupaj za rač. Taja se pa čez okno pogovarja s ptičkom, na prav poseben način. :D

Pričakovanega klica pa še ni bilo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 8:34 am

Dragi Duško, hvala ti za moreče sanje, iz katerih me je komaj zbudil šele Meli, ker se sama nisem mogla. Pa zbudila sem se čist prešvicana in čist hin, še zdaj me želodec boli od jeze na tisto, kar se je v sanjah dogajalo. Saj ne rečem, bilo je impresivno, ampak drugič se mejčkan manj potrudi, ajprou? :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 8:54 am

Jaz pa nisem skoraj nič spala :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Ne okt 30, 2011 9:15 am

Cats je napisal/-a:Dragi Duško, hvala ti za moreče sanje, iz katerih me je komaj zbudil šele Meli, ker se sama nisem mogla. Pa zbudila sem se čist prešvicana in čist hin, še zdaj me želodec boli od jeze na tisto, kar se je v sanjah dogajalo. Saj ne rečem, bilo je impresivno, ampak drugič se mejčkan manj potrudi, ajprou? :devil:

scary thought :O Kaj pa če je blo tisto reality, pa ti je šele zdej pravzaprav uspelo zaspat? Slika
Slika

visinnox je napisal/-a:Ne kupujte nobenih ovratnic proti lajanju! Najprej temeljito razmislite, zakaj pes laja-po večini ima vzrok za to.

:good: Tko nekako, ja. Ovratnice delujejo na posledico, vzrok pa ostaja. In če vzrok ni odstranjen, pes sicer res lahko ne bo lajal, bo pa razvil kakšno drugo obliko neželjenega vedenja. Recimo si zlizal tačke do živega, zgrizel rep, uničeval pohištvo al kaj takega. Vzrok je treba odstranit (lahko gre za ločitveno tesnobo, kar je čisto zaresna stiska psa in se odpravlja drugače kot pa neželjeno vedenje), pa pes mora bit zmatran, da je preveč utrujen za skrbi. Ovratnica lahko delo olajša, ne more ga pa nadomestit ;) (podobno kot pištolca na vodo, nagradice, pohvale)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 9:15 am

Slavica tolaži se z dejstvom, da sma že dve! Grrrr vedno, ko gre dragi muziko vrtet ne spim, a ko je v nočni pa z lahkoto :fool:

Duško a bi prosim povedal moji Hani, da so vhodna vrata v našem stanovanju za njo samo za okras, ker je že dva tedna čudna in samo skače po njih, ter mijavka (če bi temu lahko rekli mjavkanje). Pa prosim čimprej, ker če ne se mi bo zmešalo, ker nevem zakaj hoče it ven? Moj ji je reko enkrat, da če ne bo tiho, da gre kr lepo nazaj v gozd! (Da ne bi katera vzela resno zadnji stavek ;) ) Kaj nama sporoča s tem?

p.s. kaj, če bi še mojega dragega prepričal v to, da Hana joka pred vrati, ker je zdaj spet dosti sama odkar delam, pa da 100000% potrebuje eno malo mačjo družbo, ker jaz ga nemorem. Daj Duško prosimmmmmmm :kiss: :angel:
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 9:23 am

Kupiš oprsnico in jo enkrat za štos pelješ vn. Če so bo prestrašila, mogoče ne bo več težila, če ji bo zunaj kul, imaš pač psa v obleki mačke. :lol: ;)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 9:37 am

Sem ji dala zadnjič gor, ker sem kupla ko je bila čisto majhna, samo ji je premala pa morem kupit novo. Pa mislite, da je pametno, da jo peljem za blok, kaj pa če bo potem vidla, da je zunaj super pa mi bo iz balkona skočla dol, ker zdaj je na balkonu čisto pridna? :blush: Ko je bila mala smo meli zamreženo, zdaj pa nič več, ker je res pridna pa tak samo spi zunaj, pa gleda ki je kaki novi ptič, ko jo pa recimo dvigneš pa nasloniš na ograjo, da preko gleda, pa postane včasih nerzvozna, tako, da zdaj me ni strah, da bi ji kaj rojilo po glavi.....

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 10:24 am

:O
Ne se zanašat na to, da če do sedaj ni skočila, da nikoli ne bo. Balkon zamrežit ali pa je ne spustit na njega.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 10:34 am

Sem vedla, da bo vsaj ena napisala tole.....In kaj naj naredim, če sosedi ne pustijo, ker uničuje izgled bloka? Tisto mrežico, kaj sma jo imela sma jo imela tako samo na tleh ker so luknje. Tak je imela ko je bila mala https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Zdaj je pa brez tega: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater Ko sem sosedom na tej strani bloka rekla, kaj bom naredila so mi rekli, da ne, glejte jaz mam res glupe sosede, tako, da je Hana večinoma časa ko je balkon odprt pod mojim nadzorom, ker sem drugače jaz preveč panična da bi htela poletet za kakim ptičem. In enkrat ko ste mi tukaj že predlagale da naj zamrežim so sosedi rekli, da ne na skupnem sestanku :dash:
In ker vem, kako zgleda prestrašena in hvalabogu brez poškodb takrat muca ko poleti iz tretjega nadstropja me je vendo strah tega, pa čeprav je od tega že enih več kot 10 let in tudi muca je letos šla v mačja nebesa nemorem pozabit. Sej res da je tukaj pri nama ful nižje in da sma mi2 najvišje pa je to drugo nadstropje, samo kaj ko je zraven gozd, in "svoboda" iz katere je bila najina vzeta....

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 30, 2011 10:43 am

Hanika, si lastnica ali najemnica?
Če si lastnica, mi (če hočeš) na ZS napiši več podatkov (ali imate upravnika in katero podjetje je to, čeprav po prebranem sklepam, da ste premajhna stavba in zakonsko temu niste obvezani) pa ti naslednji teden po praznikih javim, kaj in kako lahko narediš .
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 30, 2011 10:48 am

Hej evo ti napišem. Sem lastnica ja ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov