Daj si duška

Moderator: andreja

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 5:20 pm

Re: Daj si duška

Najboljš, da si vidva naredita en seznam stvari, ki jih iščeta v psu in potem naštudirata pasme. Mogoče najprej vsaj skupino izberita, potem pa znotraj te pasme poglejta, če iščeta točno določeno pasmo. Potem pa tipične bolezni naštudiraš in kakšne teste rabi pes, pa iščeš takšno vzrejo in tako naprej. :) Če bi pa samo cat-friendly psa, je pa pomoje kakšen tudi na forumu. :)

Terierji so pač terierji, ampak s pravimi predniki, socializacijo in vzgojo lahko dobiš mačkom prijaznega psa. Previdnost tudi nikoli ni odveč.

Psi za telebane je fajn knjiga, tudi za čas ko si še brez psa. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 5:32 pm

Penny idealna pasma psa zate-mešanec. :D ;) Med čim pa čim ti pa težko rečem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 7:15 pm

Penny je napisal/-a:Ma ne, airedalc torej odpade, pogoj je, da ne bo požrl mačke.
Ko bi vsaj obstajala kakšna idealna pasma. :negative: Pa da ni glih velik in težak kot tele, da ni hiperaktiven, da ni 'babji pes' (besede mojega dragega) in da nima vonja. Pa da ni preveč trmast in da ni kakšna izrojena pasma s polno težavami. :truce:

Whippet. Hiperaktiven je samo na sprehodu, drugače pa rabiš pajser za ga zbezaš s kavča. Z mojimi mačkami se kar razume, oziroma mu mačke hitro pokažejo kje mu je mesto. Ni velik, ni težek, in začuda sploh ni trmast. Sem mislila da bo bolj, ker je hrt, ampak se prav trudi ugajati.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 7:55 pm

Penny, psa se posvoji v zavetišču ali na forumu, amen. Ko bo zmanjkalo brezdomnih, boste pa rodovniške kupovali.

Še eno prednost ima posvojen pes, namreč če ni prav lepo vzgojen, se še vedno lahko sklicuješ na njegovo "težko preteklost". :D
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe okt 28, 2011 8:44 pm

hehe saj imate prav, mešančki bi bili za moje kriterije idealni, ko že veš, kaj dobiš. :D Skeptična sva edino glede prirojenih težav in kakšnih res slabih izkušenj, ki se pokažejo kasneje, ker ne poznaš predhodnikov. Moj je sicer zelo za rodovniške mladiče in tudi dvomim, da se bo pustil prepričat v kaj drugega. Za hrte pa nisva midva glih :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 8:53 pm

Penny, tule je najboljša rasa- čistokrvni kranjčani ali lajkači. :)
Lej, jaz vedno rečem da ima mojmoj Viki najboljšo pasmo na svetu- je čistokrvi mačjehišar :good:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 9:06 pm

Penny ko boš v zavetišču našla psa ki se ti zdi ok, svojega pelji tja ("bosta šla sprehajat pse"). Tudi pri meni doma so sanjali o čistokrvnem, smo šli sprehajt pse in evo jo Pina. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 9:09 pm

Svoboda govora in varstvo osebnih podatkov. Kaj je že to? Aja, saj res, v Slo. sta to dve neznanki. :dash: zdej pa res moram :bad: :bad: :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 9:12 pm

Penny, samo tole svojemu pokaži, pa ga pelji k Lajkam ;)

Slika

<3

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe okt 28, 2011 9:41 pm

Penny, na prirojene težave lahko nabašeš tudi pri rodovniških, saj nimaš nobenega zagotovila.

Jst sem imela tudi precej pogojev glede "travmatičnih izkušenj", zaradi mačk in otrok v isti hiši. Mački sta moji, otroci (trije nečaki) pa kot moji, pa tudi svoje bom lahko kdaj imela, ane. Zato sem se odločila za prevzem preko začasnega skrbništva, torej za pomursko cigančico - da je bila torej že "stestirana" glede tega.
Sem si pa želela odraslega psa, se mi ni ljubilo z mladičkom ukvarjat. :rolleyes:

Pa lej, veliko psov je dobrovoljčkov (takih, kot je moja), taki se skoraj nemogoče pokvarijo v smislu, da bi se te travme izkazale kasneje v neki res kritični luči (ne vem, da ti otroka pogrize). Ne vem, al sem js res tok naivna, ampak po mojem mnenju so psi bolj, saj pri večini ni težko hitro doseči brezpogojnega zaupanja in so skrbi povsem odveč.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:11 pm

fiorina je napisal/-a:Penny, tule je najboljša rasa- čistokrvni kranjčani ali lajkači. :)

Se podpišem! ;)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:23 pm

Cats je napisal/-a:Penny, samo tole svojemu pokaži, pa ga pelji k Lajkam ;)

Slika

<3

Se čisto strinjam. Obadva sta take carte :kiss: samo še čisto svojega človeka potrebujeta.
Bolj pasja kot mačja ..... zaenkrat :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:29 pm

visinnox je napisal/-a:Penny, psa se posvoji v zavetišču ali na forumu, amen. Ko bo zmanjkalo brezdomnih, boste pa rodovniške kupovali.

:good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 29, 2011 6:41 am

pola je napisal/-a:
visinnox je napisal/-a:Penny, psa se posvoji v zavetišču ali na forumu, amen. Ko bo zmanjkalo brezdomnih, boste pa rodovniške kupovali.

:clap: :good:

visinnox Še eno prednost ima posvojen pes, namreč če ni prav lepo vzgojen, se še vedno lahko sklicuješ na njegovo "težko preteklost". HAHAHAA dobra :)

Se strinjam, jaz bi tudi imela psa boksarja moj bi imel nekega iz onega filma maska ko samo skače, kot da že mačka ni dovolj hiperaktivna. Na koncu, ker pa se neboma mogla odločit kerega vzet, boma pa ziher našla v zavetišču enega čistokrvnega mešanca iz zavetišča ;))))
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 29, 2011 7:22 am

Ko te ob 6 zjutraj začne mačka grist po celi nogi ko greš na wc, veš da bo "dober dan" :dash: :lol:
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So okt 29, 2011 7:27 am

Slika
P.S.
:dash: megla je... :dash:

pola je napisal/-a:

:) Penny mogoče malo pokukaj v tisto temo, kjer je mela slavica podobne dileme, pa kakšen obisk zavetišča (kjer to dovolijo, seveda - lahko prideš na obalo 8) ) je koristen, pa pol dileme kar same odpadajo. Načeloma je res lažje mladiče vzgojit po svojih željah, so pa odrasli psi, ki so "kot iz pravljice" in ne moreš verjet, da so pristali v zavetišču. Odvisno kolko dela sta pripravljena vložit v psa, da se pa z vsakim nardit veliko. Psi se ponavadi tudi naučijo ločit med "svojimi" mački in ostalimi, problem je edino, če ima pes za sabo že kakšno mačkom res neprijazno zgodovino.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 7:50 am

Samo za info, slavica ni imela nikoli dileme ali rodovniškega ali mešančka, da bo mešanček, je bilo jasno od dneva 1 :devil: :P . Pa nimam nič proti rodovniškim, od nekdaj mi je želja aljaški malamut, se pa zavedam, da ga ne bi mogla obvladat, premalo znanja in, khm, kil :D .
Je pa mela vse sorte drugih dilem,ja, bolj ali manj blontnih :girlblush: :D

Penny, ti samo vprašaj, tukaj je kar nekaj punc z veliko izkušnjami, boš dobila veliko koristnih nasvetov :good:.
Jaz bi verjetno še danes cincala, če me ne bi *šiva* in sleepy toliko naučili :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So okt 29, 2011 7:56 am

slavica je napisal/-a:Samo za info, slavica ni imela nikoli dileme ali rodovniškega ali mešančka, da bo mešanček, je bilo jasno od dneva 1 :devil: :P .

Jao soooooriiiiii :girlblush: To pa res ne! :girlblush: Dileme zaradi mačk in velikosti sem mela v mislih :blush:

Nobena dilema ni blontna! :P
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor So okt 29, 2011 7:59 am

Penny, leta nazaj sem imela samojeda in tudi moj ex ni mogel verjeti, da pes NE SMRDI. Res je pa, da si moraš zanj vzeti malce več časa za sprehode in nego. Je pa to tak cuker po značaju, da verjet ne moreš.... :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 29, 2011 8:42 am

Mmm podaljšan vikend pa pikci so me pustil spat do pol devetih :O :) (pustmo kdaj sem šla spat ampak vseen). :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov