Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:24 am

Re: Daj si duška

Mislm, če je nemška doga potem za v moje stanovanje ni, ker če se oba stlačva v dnevno sobo je to to...ne more niti mim več noben :lol: Če je pa stanovanje od 100m2 pol pa tud ni problem najbrž...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:26 am

sleepy je napisal/-a:Lahko je lajavček, pa potem res ni najbolj primeren za v blok. ;)

Mi je pravkar razlagala kolegica, da je njihovim sorodnikom, ki živijo v hiši, sosed grozil, da bo zastrupil psa, če ga ne utišajo ... :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:39 am

O fajn... Pa majo psa V hiši ali v pesjaku zunaj?
Čisto resno je pa moje osebno mnenje, da je tudi take grožnje treba prijavit na policijo, tudi če ni pravnih ukrepov. Verjetno odvisno sicer od PP, ampak kakšni informativni razgovori znajo preprečit uresničitve groženj. Če pes laja ponoči in je to res moteče, pol se pač prijavi motenje javnega reda in mira. Mislim tole zastrupljanje.... :dash:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:42 am

No, na tako grožnjo z zastrupitvijo se gladko naredi prijava na policijo. Ko je znanki s psom moja soseda zagrozila na tak način, jo je prijavila in baba je prvič dobila ustno opozorilo, ko je grozila še drugič, so ji izročili plačilni nalog.
__
Da ne omenjam, da ta psica, ki ni za v blok, ni niti sterilizirana, ker to pa novemu lastniku (s hišo!!) res ne bo problem. Saj sterilizacijo si lahko privošči le začasni skrbnik, ki se valja v denarju?????!!!!!! Jst mam temo na očeh. :aggressive:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:44 am

V hiši. Samo je pač strnjeno naselje, pes pa laja, ko je sam doma ...

(Saj ... Tole je bila samo ena od zgodb, ki mi jih je v res kratkem času omenila, in je mene kar zvijalo zraven :dash: )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 10:55 am

Leia resno - pogovori se s tole kolegico, pa naj prijavi vse te grožnje.
:devil:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:07 am

sleepy je napisal/-a:O fajn... Pa majo psa V hiši ali v pesjaku zunaj?
Čisto resno je pa moje osebno mnenje, da je tudi take grožnje treba prijavit na policijo, tudi če ni pravnih ukrepov. Verjetno odvisno sicer od PP, ampak kakšni informativni razgovori znajo preprečit uresničitve groženj. Če pes laja ponoči in je to res moteče, pol se pač prijavi motenje javnega reda in mira. Mislim tole zastrupljanje.... :dash:

Jaz mam isti problem samo ne bi zastrupila psa ampak lastnike :girlblush: Ker vem, da če pes ne bi bil v pesjaku zraven gozda kjer je miljon različnih zvokov in lepo na toplem v gromozanski hiši, potem dvomim da bi tudi toliko lajal.... Meni se kuža smili.
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:14 am

Sej verjamem, da zna bit zoprno in moteče, samo psi pač lajajo, otroci kričijo, avti ropotajo... Od 10ih zvečer do 6ih zjutraj je po predpisih predviden čas za počitek, in če kdo v tem času preveč razgraja ali če njegov pes v tem času provzroča prevelik hrup (ne vem kaj to je pri psu), potem se pač pokliče policijo, čeprav ne vem kako je z ukrepi proti lajanju. Da se pa z zastrupljanjem grozi je pa.... najprej :fool: pol pa še čas za obisk policije. Al pa hkrati, no :P

Leia je napisal/-a:V hiši. Samo je pač strnjeno naselje, pes pa laja, ko je sam doma ...

(Saj ... Tole je bila samo ena od zgodb, ki mi jih je v res kratkem času omenila, in je mene kar zvijalo zraven :dash: )

Fajn! Čimprej na policijo in to za vsak dogodek, res. Pol se pa zgodi sranje, je pa kao iz lufta priletelo...
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:15 am

No ja, samo jaz pa razumem, da gre nekomu tudi neprestan pasji bevsk na živce, nima kaj bevskat, ko je sam doma... :dash: Meni bi šlo to zelo na živce!! :devil: Dobro, zastrupila psa glih ne bi, ker ni on kriv, da je razvajen ( :playboy: ), ampak tolerirala pa tega tudi ne bi in bi klicala policijo toliko časa, dokler ne bi psa v red spravili. Tako da razumem da so se sosedje razkurili, jaz bi se tudi - na lastnikovem mestu bi pa jaz rajši tisti trud za prijavljanje groženj vložila v vzgojo svojega motečega psa!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:20 am

Sleepy, tistile časovni okvir ni več določen. Lahko težiš ob katerikoli uri ;)
Penny, ja, tudi moji sosedje imajo psa, ki cele dneve laja, ko je sam doma. Iskreno: jaz sem se navadila ;) Pa čeprav se bogi revež prav ob naši skupni steni premika tja, kjer sliši, da sem jaz ...
Težava je, da večina teh lastnikov sploh ne ve, da pes ves čas laja. Če se ne motim, je predčasom tu ena uporabnica (knedl?) pisala, da pri sosedih pes ves čas laja - in jih je o tem povprašala, oni pa sploh vedeli niso, kako hudo je ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:22 am

Evo, tole je pa za tistega bolj zahecnega Duškota: opažam, da se moj besedni zaklad v zadnjem mesecu krči na nekaj osnovnih besed :lol: Zadnjič sem nekomu, ki je klical v pisarno trikrat povedala eno in isto, samo iste (!) besede sem vsakič okrog obrnila :dash:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:26 am

Vsaka vam čast tistim, katere že preslišite lajež jaz ga enostavno nemorem in morem rečt, da včasih malo manjka pa da ne grem tja pa lastnike naderem samo kaj ko se bojim, da bodo psu kaj naredili.... Pa jezna sem sama na sebe ker to že celo leto samo govorim nardim pa nea nič evo zdaj si obljubim, da bom šla pogledat, samo kaj ko psa ko ga spustijo iz boksa da se malo pretegne po dvorišču zgleda taka lepota boga prav lepo rejen pa vse, kako naj potem prijaviš mučenje? Sej vem, da ga ne mučijo fizično, samo ukvarjajo pa se z njim tudi ne!
GRRRRRR in ja MOTI ME LAJEŽ ker laja 22 ur na dan dobesedno in ni fajn ko ti pride fant iz nočne in nemore spat on ki je vsega hudega navajen iz psihiatrije, te vete da pes res fejst laja?

Torej če ga prijaviš kaj pa potem?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:27 am

Jaz nisem rekla niti, da ne razumem, niti da je okej, če pustiš svojega psa lajat. Je nerodno, če je pes bevskač in čuvaj, ampak se je pa treba potrudit to lastnost spravit kar se da pod kontrolo. Malo tolerance se sicer pričakuje tudi od okolice, ker nihče ni neslišen, ne glede na to kako je lajanje moteče, pa grozit ne sme nihče, še manj pa grožnje uresničevat. Se strinjam, da je treba kar se da truda vložit v to, da bi bilo lajanje čim manj moteče, ampak ne tistega, ki bi se ga sicer vložilo v prijavljanje groženj. Grožnje je treba prijavit!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:29 am

Leia je napisal/-a:Sleepy, tistile časovni okvir ni več določen. Lahko težiš ob katerikoli uri ;)

A si ziher? Ker če se jaz prav spomnim je samo zakon drug... nič, grem preverit :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:30 am

Hanika....dihaj, dihaj! ;)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:33 am

Ko smo že glih pri lajanju :) - a kdo ve, če so airedale terierji res zelo nagnjeni k lajanju, ali se res ne razumejo z mačkami in ali so res nagnjeni k uničevanju pohištva (grizenju kavča ipd.)? Ker so pač terierji in sem večkrat slišala, da so terierji težavni.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:35 am

tud jest sem imela maltežana bevskača v bloku zraven našega stanovanja...ni prijetno poslušat cel dopoldne in popoldne dokler niso pršli dam lastniki. kako sem rešila zadevo? preselili smo se... :D
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:41 am

sleepy je napisal/-a:
Leia je napisal/-a:Sleepy, tistile časovni okvir ni več določen. Lahko težiš ob katerikoli uri ;)

A si ziher? Ker če se jaz prav spomnim je samo zakon drug... nič, grem preverit :P

Pišuka, jaz sem to parkrat preverjala, ampak zdaj pa nisem več ziher :dash:
No, če še enkrat berem, bi rekla, da če imaš preveč naglas tv, ti lahko težijo kadarkoli :D (vsaj na prvi pogled ni časovno omejeno :) )
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:42 am

oaza88 je napisal/-a:Hanika....dihaj, dihaj! ;)

Heheh sej diham :) Sej če bi se šlo za kakega malega kužija ne bi bilo panike, halo sej so psi imajo pravico lajat tako kot moja mačka mjavkat (če bi temu kar ona dela lahko sploh rekli mjavkanje ;) ) Samo ta pes je pa res PES veliki, lepi in z zelo močnim glasom. In veš kaj zdaj sem bila doma en mesec dejansko je lajal v eno včasih tudi ko so bili doma. Samo tukaj vzgoja ne bo pomagala, ker če se lastnica od psa dere na svoje otroke in če jo njeni lastni otroci obravnavajo kot največjo smet na svetu (je vse druga samo človek ne) in to nek otrok, potem se ne čudim da je pes takšen....Ah bi še lahko pisala pa se mi ne da ;)

Pa ja slabe volje sem pa še bolj buta iz mene :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 28, 2011 11:51 am

knedl je napisal/-a: kako sem rešila zadevo? preselili smo se... :D

No, tudi to je rešitev! :D

No, takole piše, da je s tem:
Zakon o varstvu javnega reda in miru (Datum začetka veljavnosti: 21.07.2006)
8. člen
(povzročanje hrupa)

(1) Kdor na nedovoljen način med 22.00 in 6.00 uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 20.000 tolarjev do 50.000 tolarjev.

Kaj tile tolarji še delajo tam pa ne vem :P

Penny ja, terrierji so pač bolj aktivni psi, moje čisto osebno mnenje je pa, da noben pes ni kar tako nagnjen k uničevanju. Stvar je samo v tem, da ali ga zaposliš ti ali pa se bo sam, je pa ene treba kar naprej zaposlovat, drugi so pa bolj couch potato. Zlato pravilo složnega sobivanja s psom je happy dog is tired dog, ne glede na pasmo. Vprašanje je samo kdaj je tired ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov