Driskanje

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 30, 2011 7:06 am

Re: Driskanje

našmu malemu se je spet driska pojavla. nč nismo spreminjal, vse je isto, driska mi pa dejle 3 dni. dans zjutri sem imela še prijetno in dišeče presenečenje izven wc-ja. mu je ratalo po celi predsobi kupčke narest, po tepihu, šlapah, potovalki...a mu mogoče tale vročina tud ne paše prav preveč? sej še mejčkn pa gremo v začasno drugo bivališče...
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jun 30, 2011 7:38 am

Za vsak slučaj ga razglisti (Zantel, pazi na doziranje: 1 tableta je za 10 kg mačka), pa je naj samo brikete. Zaradi razglistenja bo blato nekaj dni še redkejše, če se potem v kakšnem tednu ne normalizira, pa ga nekaj časa hrani z briketi RC Intestinal (kupi se pri veterinarju). Nič ni narobe, če te brikete jesta tudi druga dva, ker vem, da jih ne moreš ločiti pri hranjenju. Tako delam jaz z mojimi, ker ima Pepa občasno tudi prebavne motnje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 30, 2011 7:48 am

ok bom šla iskat.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 30, 2011 8:06 am

pa probiotični navadni jogurtek tudi ne škodi pa kuhan piščanček z rižem pa po brizgi močen (ohlajen, sobna temperatura) čaj iz posušenih borovnic (pazi, kje bosta to konzumirala in kaj boš mela oblečeno, ker....zna bit packarija)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 4:23 pm

s čim je najbolje obrisati razdraženo ritko po driski? prosim za specifične informacije, ker ne rabim jaz ampak mami pa ji moram natančno opisati. če nočete delati reklame, mi pišite zs. aja pa s čim naj obriše mačko, ki se je povaljala v temu notri (trenutno je mačka precej nepokretna in se ne more sama umivati). sva jo probale z mokrimi brisačkami umit, pa ima še vedno tisti neprijeten vonj. hvala :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 4:42 pm

Mogoče vlažni robčki za otroške ritke? Meni se zdijo ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če avg 18, 2011 4:50 pm

Pri nas mamo res redko težave s tem, ampak če je nuja pol jaz olivno olje uporabim. Me vsaj ne skrbi, če poliže vse skupaj.

Mačko bi pa jaz skopala, če ni kaj z njo narobe, da se tega ne bi smelo počet.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 4:56 pm

na žalost ni možno ker ma protibolečinski obliž. zato pa sprašujem :)

all, katere pa uporabljaš? lahko mi pošlješ zs, ampak bodi čim bolj opisna :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 5:04 pm

Nobenih specifičnih, katerekoli pač najdem, samo da niso neki ful odišavljeni z ne vem čim vse. Imaš jih v vsaki trgovini. kaj takega

Lahko bi pa probali samo vato z vodo namočit pa jo obrisat, ali pa gazo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 5:39 pm

ja sva jo z vodo, pa je bilo že malo posušeno. bom fotru naročila, naj gre nekaj iskat, on ziher ne bo preveč kompliciral pa bo vzel nekaj, kar bo ok. hvala!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 5:51 pm

Jaz uporabim kar vatko in mlačno vodo, če ni veliko. Drugače pa pod pipo umijem, te male ritice, repek, tačke.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2011 7:44 pm

bomo še z robčki probali. predvidevam, da se bo itak začela v parih dneh sama umivat.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To avg 30, 2011 12:12 pm

Živjo :)
Mene pa zanima če katera ve.. ima izkušnjo... karkoli.
4 mesece star muc je približno 3 tedne nazaj dobil drisko. In ker se je pred kratkim skupaj z nama preseliu temu nisva posvečala pretirane pozornosti, in sva upala da je samo zapoznela reakcija na spremembo okolja, sploh ker je jedel normalno in bil igriv, pa tudi na sploh maček zgleda zdrav. Ker pa je šlo na slabše, sva ga peljala k veterinarju. Dobil je tableto proti trebušnim težavam (pojmanimam katero) in pa inekcijo antibiotikov, Hills i/d in nasvet, da če do konca vikenda ne bo bolje, naj pridemo ponovno.
In čudovit mačkon je ratal stari dobri muc, polpetke so zamenjale klobase, ... po enem tednu pa spet isto. Ko gre kakat najprej čvrst kakec, pol pa driska za povrh.
Me more skrbeti? Je igriv, crkljiv, je normalno... Edino kar je : popije OGROMNO vode. Vseeno ali iz posodice, izpod pipe, iz najinih kozarcov...
Torej na dietni hrani je zdej 2 tedna. Naj še malo počakam, ali naj gremo nazaj k veterinarju? Kakšen drug nasvet?

Lp, N0ty
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To avg 30, 2011 2:00 pm

Driska je lahko od marsičesa, lahko tudi od zamenjave hrane. Če se ne umiri je kar fajn pogruntat od česa. Jaz za blažje primere uporabljam LCA bakterije (linex recimo), nekje je pa oaza88 priporočala eno reč, ki je menda tudi v čombe lekarnici za dobit, ampak se več od tega ne spombnim. Niso pa kronične driske nič kaj koristne za organizem, zato je kar fajn kej ukrepat in ne vlečt predolgo.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 30, 2011 2:49 pm

ja, sem čvekala nekaj o tem v temi od tamauga Iana... :kiss:

no v glavnem, nam dietna hrana ni nič pomagala, mogoče zato, ker je nismo marali jesti spljoh ;)
Pa sem skuhala moooočen čaj iz suhih borovnic in po brizgi v gobček pa smo pili, dobre pol oz. slab deci/dan v dveh "obrokih", pa dodajala konzervici prašek črnega oglja, pa je bilo kar hitro OK.

Ona reč je pa Floryboost, šele pred kratkim sem slišala zanj, žal po driski od Iana, tko da jaz nimam nobene praktične izkušnje z njim in ne morem prav nič reči (razen, da je videt tko kar kul :) ). Mogoče kakšna druga, tko iz prve roke?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr avg 31, 2011 8:46 pm

hvala vama :) bom poskusla najprej z linexom pol pa naprej... ma da rata pa da bo čvrst kakec porkaduš :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2011 8:02 am

Imam težavo z mojo Eli. Že ves čas kaka precej mehko. Zadnje čase pa po vsakem obroku konzervice po kakšne pol ure začne jamrati, kot da jo boli trebuh in potem driska. Sicer kaka normalno dvakrat na dan redno vsak dan, tukaj ni sprememb. Hranim jo ves čas z Apllaws briketi in vmes Sanabelle Sensitive in Sanabelle Hair and Skin. Pa pol (zdaj sem še zmanjšala porcijo) konzervice Apllaws (piščanec ali riba). Torej nobenih sprememb. Če ni nujno ji mokre hrane ne bi rada ukinila, ker se je res noro razveseli. Sicer ji občasno ponudim tudi kakšno drugo mokro hrano, pa nad nobeno ni pretirano navdušena. Je pa normalno živahna in ni videti, da bi ji karkoli falilo. Kakšnen nasvet lepo prosim :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2011 8:14 am

Pri Meliju je driska regulirana z naslednjim sporedom: vsak dan za zajtrk briketi (zdaj Sanabelle H&S in RS Sensitive)
Večerje:
1. dan briketi
2. dan konzerva
3. dan briketi
4. dan sveže meso (govedina, piščanec ali puran, ki ga zadnje čase oba zavračata)

To ga nekako drži v normali in nimamo prepogostih incidentov.

Upam, da ga zdaj ne bom zađinksala :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 13, 2011 8:20 am

Kaj pa da ji daš konzervico vsak drugi dan?

Verjamem, da je vesela ko jo dobi, pa tudi dobro je, da jo. Samo mogoče bi nucalo, če probaš malo zmanjšat, da vidiš, če se kaj pozna. Pri nas ima Fergie 99% časa mehak kakec, tudi če je samo brikete. Konzerva vsak dan bi ji pomoje še hujše naredila.

Mogoče ji lahko tudi skuhaš piščanca namesto konzerve.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Če okt 13, 2011 9:44 am

Naši Trina in Inka sta ves čas kar smo probavali Sanabelle (še najbolje se je obnesel Hair&skin) imeli drisko, zdej smo spet na RC-ju in driske ni več :good: .
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov