Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 12:09 pm

Re: Daj si duška

Tudi jaz sem menim, da taki zapisi dajejo samo nove ideje komu, ki ima namene kaj takega počet. Če si proti mučenju živali, si proti, s tem da le to nazorno opišeš ne dosežeš nič več, kvečjemu manj.

Kaj bo, ko bodo vsi tabuji podrti, o čem bomo pa takrat? Zakaj mora res vsaka stvar šokirati? Smo res samo še krvavi in željni škandalov? :dash:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 12:22 pm

Leia je napisal/-a:Tule je nekaj citatov, pa presodi sama ... (pomanjšano in z rumeno za tiste, ki nimate dobrih želodcev - opozarjam: branje na lastno odgovornost)

Vidim in čutim, kako me gleda … Iztaknem ji oko. Zdaj bo šlo lažje, saj je luknja narejena. Ko se mi odcedi po prstih, potisnem zarjavelo sedmico v živo rano, da se še malo ulije po prstih levice, potem pa med škrtanjem po žabji glavi le najdem prehod. (Andrej Makuc, Oči)

Ostalo bo opravil sam - z macolo po votlem stožcu, ki bo zdrsnil v konjsko bučo in srčiko življenja. (Andrej Makuc, Oči)

… zato lahko z odebeljenim, umetelno prepletenim ročajem točno zadeva zdaj čez eno in potem čez drugo oko. In udari vedno takrat, ko je konjska veka široko odprta. Puba pa joče. (Andrej Makuc: Oči)

No ja, se strinjam, da je tole res :bad: . In priznam, da je kaj takega res težko prebrat.

Ne vem katera točno je dober point povedala, da itak vsi kritizirajo drugo knjigo (vsaj tak vtis sem dobila, ko sem oddajo gledala), noben se pa ne obregne ob to knjigo Oči, ki je očitno veliko bolj kruta.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 1:05 pm

Dragi Duško, hvala, da si daš toliko opravka s tem, da moje življenje ni dolgočasno. Kao. :fool:

Podpis: unakjeprišlaizamerikerestotalnoinčistozmešana

Sem pa končno pri muckah!! <3 <3 <3
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To okt 11, 2011 1:07 pm

all je napisal/-a:
Leia je napisal/-a:Tule je nekaj citatov, pa presodi sama ... (pomanjšano in z rumeno za tiste, ki nimate dobrih želodcev - opozarjam: branje na lastno odgovornost)

Vidim in čutim, kako me gleda … Iztaknem ji oko. Zdaj bo šlo lažje, saj je luknja narejena. Ko se mi odcedi po prstih, potisnem zarjavelo sedmico v živo rano, da se še malo ulije po prstih levice, potem pa med škrtanjem po žabji glavi le najdem prehod. (Andrej Makuc, Oči)

Ostalo bo opravil sam - z macolo po votlem stožcu, ki bo zdrsnil v konjsko bučo in srčiko življenja. (Andrej Makuc, Oči)

… zato lahko z odebeljenim, umetelno prepletenim ročajem točno zadeva zdaj čez eno in potem čez drugo oko. In udari vedno takrat, ko je konjska veka široko odprta. Puba pa joče. (Andrej Makuc: Oči)

Oh, sh...T!!!! :O :O Se mi želodec obrača! Če bi tole naši dobili za brat, bi jim prepovedala, ker že itak je preveč nasilja na TV in internetu, da bi pa še v šoli to brali... halo???
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 1:22 pm

taperverčki je napisal/-a:Dragi Duško, hvala, da si daš toliko opravka s tem, da moje življenje ni dolgočasno. Kao. :fool:

velkambek :)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 1:24 pm

taperverčki je napisal/-a:Dragi Duško, hvala, da si daš toliko opravka s tem, da moje življenje ni dolgočasno. Kao. :fool:

ja, kaj pa hodš v Ameriko, no ;)
lepo, da si nazaj, čez par dni boš pa itak spet po starem, kenede? ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 1:24 pm

oooo tpv, zgubljena duša je pritavala nazaj :good:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 1:48 pm

Gina je napisal/-a:Oh, sh...T!!!! :O :O Se mi želodec obrača! Če bi tole naši dobili za brat, bi jim prepovedala, ker že itak je preveč nasilja na TV in internetu, da bi pa še v šoli to brali... halo???

Samo pri Cankarju to berejo, ne v šoli nasplošno. No, naj bi brali. Tako, da je bila ciljna publika še vedno manjša.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 2:05 pm

Saj ni važno, gre za otroke, ki še vedno v večini primerov ne znajo ločiti prav od narobe - ker jim tega ni treba in v sebi še nimajo "filtra" za takšna gradiva... Saj vemo, da se mnogo otrok vzgaja samo, s pomočjo TV in interneta, zato težko presodijo, da nasilje (kakršnokoli) NI prav! Če pa še starši nimajo pravega stališča...potem pa... :O

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 2:18 pm

Gina je napisal/-a:Saj ni važno, gre za otroke, ki še vedno v večini primerov ne znajo ločiti prav od narobe

Knjiga je res brutalno napisana, glede na citate, ampak če dam knjigo na stran, mislim, da mora otrok pri 14 letih pa že kar konkretno vedt kaj je prav in kaj ne in v srednjo šolo pridt že z nekim zavedanjem o tem.

Se mi zdi da otroci itak že precej zgodaj o določenih stvareh razmišljajo, jih opazijo... in jih ni za podcenjevat. Marsikaj razumejo, če ne takoj pa potem točke povežejo.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 3:21 pm

A se lahk Duškotu pohvalim? Prvič po ne vem kolkih letih peglam! :D :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 3:56 pm

all je napisal/-a:[Knjiga je res brutalno napisana, glede na citate, ampak če dam knjigo na stran, mislim, da mora otrok pri 14 letih pa že kar konkretno vedt kaj je prav in kaj ne in v srednjo šolo pridt že z nekim zavedanjem o tem.

Ja, se strinjam, vendar vsak dan znova ugotavljam (srednja šola!), da eni tega še vedno NOČEJO vedeti in prepustijo zadeve mamicam in očkom, ki jim pa še dodatno rit odnašajo... :devil:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 4:50 pm

No ja, je razlika med tem a ne veš a nočeš vedt. :) Te, ki jih ti opisuješ, pač niso odgovorni. Verjetno pa dobro vejo kaj je ok in kaj ne. Samo sekirat se jim ni treba, če nekdo drug za njimi "pospravlja". :)

Oh joj, še ene 12 ur. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 6:59 pm

:dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 7:25 pm

MEi nesmiselno. sem menim s sošolko in blazno pametna okrog veganstva ipd. pol jo pa v čevle pogledam ima pa Ugg-ice obute :dash: :dash: a se samo meni zdi to protislovno debilno al je kdo drug idiot :fool:
Dogs have owners, cats have staff

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 10:34 pm

Če ima Ugg-ice ni veganka, pika. Nisi idiot. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 12, 2011 5:39 am

usrani jetlag. ne morem jest podnevi, ponoč pa ne morem spat, ker sem lačna. :fool: od obračanja celo noč me že tolk vse boli, da niti poležavat ne morem več. :girlsad:
ampak on the bright side: če ne spim, so dnevi in noči dosti daljši za ustvarjat karkoli že. glede na to, da tud jedla normalno nisem že od sobote, bom pa še kakšno kilco zgubila, kar tud ne more bit nobena katastrofa. nč, kofe spijem do konca, sledi mau joge, da si spravim hrbet v red, pol mam pa še kakšno urco cajta za diplomo pisat pred službo. :good:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr okt 12, 2011 8:03 am

O TPV. Velkam bek Slika

Za duškota pa 1 word Slika unbelievable! Slika
:crazy:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr okt 12, 2011 8:08 am

danes se pričakuje, da bom čarala ... dobesedno potegnila iz lufta cel kup stvari, ki se sicer pošteno plačajo :dash:
Bolj pasja kot mačja ..... zaenkrat :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 12, 2011 8:18 am

Punce, si predstavljate tole sredi LJ? Morda bi Duško ostal brez službe... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=yEH4Yum4 ... e=youtu.be
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov