mali krPan in Bobby

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor To okt 11, 2011 7:32 am

mali krPan in Bobby

Prava ironija... običajno se na treningu reševanja iz ruševin igramo skrivalnice z našimi repatimi pomočniki, včerajšnji trening pa se je zame spremenil v nočno moro. Že takoj na začetku treniga se mi je zdelo, da slišim tiho mjavkanje a so mi vsi rekli, da imam že prisluhe. Ok, glede na to, da sem že resnično malo paranoična sem sprejela to "razlago" in nadaljevala z delom, lepo po vrsti... Enega markerja v to luknjo, drugega v drugo... in tako dalje. Proti koncu sta mi ostali samo še moji dami in ravno sem razmišljala kam jima naj skrijem človeka, da bosta vsaj malo "zašvicali" ko spet slišim mjavkanje, tokrat sem bila pa 100% da sem ga res slišala in moja prva ideja je bila, da je nekako na ruševino prišla mačka, ki je nekam padla in ne more ven. Začela sem hoditi okrog po ruševini in klicati "muc-muc-muc", nič... Moji kolegi so me malo izpod čela opazovali ampak so bili modro tiho. In končno se "mjav" spet oglasi...šla sem v smeri od koder se ga je slišalo in takoj ko sem zagledala betonsko cev sem že vedela, da me ne čaka ravno prijeten pogled...
V cevi sem našla tole...
Slika

Tem žal ni bilo več pomoči, bili so že mrtvi... poleg njih pa se je k tlom stiskal še en maldič... tiho je mjavkal in se umikal soju luči... "Žal" nisem bila dovolj pri sebi, da bi slikala to grozljivo sliko, mladiča sem pograbila in ga stisnila k sebi. Bil je ledeno mrzel, lahek kot pero in popolnoma nemočen. Odnesla sem ga do avta, spraznila torbo in ga položila vanjo, takoj se je stisnil v klobčič in obmiroval. Sledili so klici in hvala Poli, ki me je usmerjala, kaj in kako naprej. Šla sem nazaj do cevi in slikala nesrečnike, nato sem jih zložila v vrečko in po hitrem postopku zaključila trening. Med vsem tem pa sem odpredavala svojim tečajnikom eno o ljudeh... s precej sočnimi besedami... povedala sem jim vse o ljudeh z urejenimi hišami in vrtovi, ki za hišo skrivajo majhno razpadajočo pasjo uto, na katero je na 1m ketni privezan majhen pes, ki bi zavzel točno 3 kvadratne decimetre njihovega super duper kavča, in povedala sme jim tudi zgodbo o ljudeh, ki si zato, ker je to moderno umislijo mačko, ne zdi pa se jim vredno poskrbeti za sterilizacijo in ko muca iz enega od obhodov pride breja in začuda ne povožena se nekaj tednov kasneje znebijo njenih mladičev. Nekateri kar v betonski cevi ruševine... Res prijazen način...mladiči so v cevi vrjetno kar precej dolgo trpeli lakoto, žejo, mraz... Le najmočnejši je imel dovolj moči da se je še oglasil. Če se nebi, bi tudi on kmalu zaspal...za vedno.
No, zdaj je pri meni. Dobil je malo tekučine in termofor, ki ga greje. Je za enkrat ne (oziroma se nekaj trudi, pa potem spet omaga). Samo upam lahko, da še ni porabil vse svoje moči in da se bo "izvlekel" iz te krize. Dokazal je že, da je borec, preživel je noč.

Dejmo krPanček... jaz verjamem, da zmoreš. In upam, da bo tvoja zgodba vsaj enega človeka nekoliko streznila...
Slik od včeraj nimam... mi ni kapnilo slikat negibne kepe dlake, zgledal pa je približno tako kot njegovi sorojenci na zgornji sliki...

Tole je krPan danes zjutraj po 3. koktailu. Frajer je razkomoten čez cel termofor :rolleyes:
Slika

pa še malo "obrezana" slika v mojem stilu... :girlblush: res pa je, da ga je v boksu kar težko slikat, nisem ga pa želela vlečt še enkrat dol s termoforja...
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 7:35 am

Re: mali krPan

omg... :O :girlsad: :dash:

Mali, drži se! :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 7:37 am

:(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor To okt 11, 2011 7:59 am

O, bog.. KrPan, drži se* :kiss:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To okt 11, 2011 8:03 am

Grozno kaj vse doživiš.... :O

Držim pesti, da bo z malim vse uredu in, da bo imel lepo življenje.... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 8:04 am

Ojoj ... :girlsad: Drži se, mali! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 8:37 am

Miško mali :kiss:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To okt 11, 2011 8:52 am

Nimam besed, ko vidim take prizore. Žalostna sem, ko danes kljub osveščanju, kljub internetom, kljub vsej tej tehnologiji, je ljudem težko dopovedati, da naj za svoje živali poskrbijo. Mislila sem, da o nesterilizaciji svojih mačk razmišljajo samo stari ljudje, vendar sem se zmotila. Ljudje mojih let in še mlajši so istega mnenja, kot njihovi dedki, babice... Ko gredo kupovat avto, gume, omare, hladilnike, mobitele, i-pode, se o vseh zadevah poučijo preko interneta, brskajo o tehničnih podatkih, cenah, ugodnih nakupih. Če jim pa poveš, da se lahko o prednostih sterilizacije in kastracije poučijo preko teh in teh spletnih strani, če že meni ne verjamejo, pa doživiš posmehovanje, opravljanje za svojim hrbtom (češ nora mačkarca, ki že zdavnaj ni več zabavna, saj ne govori nič drugega kot o mačkih).
Večini se zdi sterilizacija predraga. Je res vredno zaradi tistih nekaj evrov mladim muckom zaviti vrat, jih odvreči v kante za smeti, jih pustiti v gozdu? Ali taki ljudje lahko mirno spijo? Le kaj taki ljudje učijo svoje otroke?
Kaj pomaga imeti lepo rumeno hišo s prelepimi poslikanimi okni nekje na poti proti Joštu, ko spodaj v garaži sameva na verigo pripet en psiček, ki nima niti sredi zime nobene odejice, kaj šele kočo. Kaj pomeni imeti prekrasno pizzerijo Silvester v Kranju, ki ima čez cesto nedograjen objekt, kjer je že nekaj časa zaprt pes, ki zaradi izoliranosti laja po cele dneve?
Kaj pomenijo prelepi vrtovi, ko pa na njih vsakodnevno videvaš bolhaste, shirane in breje mačke?
Za mene je pojem lepote 60 let staro kolo ene starjše gospe. Ta gospa na svojem starem kolesu v eni torbi pripelje svojo muco na pregled k veterinarju, ko le ta zboli. Iz denarnice brska ven tistih nekaj borih evrčkov, da lahko plača zdravila za svojo muco. Ne toži, da je veterinar predrag, temveč je vesela, da se bo muca pozdravila in da ji je pomagala, četudi mogoče jutri ne bo imela denarja za sebe.
KrPpančku lahko rečem samo to, da naj se drži. Okoli njega je toliko norih mačkarc, ki mu bodo pošiljale pozitivno energijo, da se ne bo moglo zgoditi nič drugega, kot da se pozdravi. Zdaj je že z eno nogo preko praga kakšnega drugače od zgoraj naštetega lepega doma. :kiss:
Z prestop še druge tačke mu bomo pa pomagali vsi. :)

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To okt 11, 2011 9:06 am

Lepo napisano.
Lubek mali drži se. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 9:14 am

uf tole je pa nekej. še posebej na prazen želodec. Krpanček drži se, tukaj 5 kompletov tačk drži pesti, da se čimprej porediš in spraviš k sebi.

tistemu, ki je to storil pa :bad:
zmagica odlično si tole zapisala, naša vas je tudi ena takih, kjer so umetelne fontane in vsak dan rezana travca. kjer se zavijajo z očmi, če omeniš, da je veliko lažje s/k kot pa se vsako leto večkrat ukvarjati z mladiči. fora je v tem, da je veliko starejših ljudi pripravljenih poslušati, ker so morda v življenju spoznali, da ne vedo najbolje, najhujši so meni prepotentni mladi, ki mislijo da držijo boga za jajca in jim dol visi za vse, tudi za živali.
recimo: oče od mojega je vedno imel mačke. na začetku so bile te mačkje zunanje. ker jih je ene par zbilo/izginilo/.../ sse je odločil, da bojo vse naslednje, ki pridejo, postale in ostale notranje. in so.
preden sem se preselila sem so se taspodnji futrali z viskasom. po nekaj mesečnem blagem prepričevanju smo skupaj kupili 10kg vrečo kvalitetne hrane, ki si jo zdaj delimo.
torej da se marsikaj, z nekom ki ima resnično rad živali, pa je bil samo zaveden. z nekom ki ves čas rine z glavo skozi zid... je pa druga zgodba.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 9:16 am

Res je žalostno vse skupaj.

Malemu borcu pa :kiss: . Pa vsem, ki se trudite. :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 9:21 am

Zmagi, ti pa res napišeš iz srca, in tako kot je. Bi bilo za objavit še kje, da se še komu odprejo oči in srce, pa da koga končno sreča pamet in poskrbi za živali, kot je treba. :'(

KrPan, ti se pa drži in zmagaj! Držimo pesti! :kiss:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To okt 11, 2011 9:44 am

Kr zjokala sem se ob zgoraj napisanem... :( Žalostno ampak žal še kako resnično...
Hvala za vse pesti in šapice, jih rabi(mo)!
krPanček bo zdejle dobil nek prašek in upam, da mu bo kej pomagalo, revež nima niti grama "mesa" na sebi... Me je kr strah ga stehtat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To okt 11, 2011 9:49 am

Jao, jao... :O :girlsad: Kr Pan, zdaj pa ubogaj vse zgoraj napisano in pridno jej in se pozdravi! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 10:00 am

:kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 10:07 am

ob takih postih kr težko krotim jezo in gnev do ljudi...
drži se pikec mali, lepo se grej in pridno papaj :kiss:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor To okt 11, 2011 10:08 am

Tole včeraj me je pa res pretreslo :girlsad: . Mali je bil mrzel kot, da bi bil mrtev, čisto brez tekočine v sebi in tako milo je jokal, da se ti zmeša zraven.

Boš videla Živa, da ga bomo k sebi spravili. In živel bo dolgo in srečno življenje še za vse svoje bratce in sestrice, ki jim to ni bilo dano.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To okt 11, 2011 10:18 am

Moram vam povedat...sem bla tko vesela... sej vem, da to še nič ne pomeni, ampak krPan je napadel brizgo s tistim praškom. Čist je bil divji, kr sam je odpiral gobček in ko je zmanjkalo, je pogledal kje je nalsednja porcija. :) Nisem mu upala dat ful velik 1/8 vrečke je zdejle popapcal. :nyam:
Tehta pa samo 650g :( Bošček mali suhcen.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 10:21 am

Kalinka&Co, nič bat, tale dečko ima očitno res hudo voljo in "tek" , kar je super! :good:
:kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 11, 2011 11:29 am

:) Pri tej teži in volji za hrano in življenje ima res velike možnosti, da mu sedaj uspe! :kiss:
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov