Pozdravljeni
Tokrat se javljam z malo manj veselo novico. Trenutno se spopadamo z mikrosporijo. Zboleli smo jaz, moj fant in Gia, Ozzy pa začuda ne. Začelo se je prejšnji teden, nisem se pa uspela javiti prej, ker imam zadnje čase zelo natrpan urnik.
Najprej sem pomislila na garje, pri veterinarju pa so po pregledu potrdili mikrosporijo. Sem kr dosti prebrala o tem in vidim da ni tako grozno, nihče nebo umrl zaradi tega, le zelo neprijetno je. Moj fant je moral zaradi tega v bolniško za najmanj 2 meseca, ker dela z živili (kak je frajeru hudo, ko mora poležavati in lenarit vsak dan doma

), jaz hvalabogu še lahko hodim v službo (gostinstvo), le na higieno in redno razkuževanje rok moram biti zelo pozorna. Razkužujem tudi celo stanovanje, da je vse vedno sterilno. Dobili smo en kup tablet in krem, večjega izboljšanja zaenkrat še ni opaziti, razen tega da se je nehalo širiti, kar je dobro
Kako je prišlo do tega, še ne vema točno, možno pa je da je moj fant prinesel domov od prijateljevega mačka, ki je nekoč imel mikrosporijo. Sem pa prebrala da se lahko zelo hitro okužiš, recimo od sopotnika na avtobusu. Skoraj sigurno je "kriv" prijateljev maček, ker jaz sem zmeraj tisti paničar, ki se ne dotika kljuk, ne sedem na nobeno školjko razen domačo, stik z denarjem se mi gabi, v lokalih ne pijem iz kozarcev razen preko slamice, itd,.. ker vedno pomislim kaj vse bo skočilo na mene in me okužilo. kljub temu pa sem zmeraj božala nepoznane mačke na ulici

No, zdaj bo tudi s tem konec.
Od sorodnikov sva bila deležna samih negativnih pripomb v stilu "Znebita se teh kužnih bolanih mačk", "Dajta jih pod inekcijo" ali "Jaz bi to že takoj fental", "Same nepotrebne stroške mata s to golaznijo" Ali pa "To je ziher tamali prinesel, zdaj pa se je boga Gia nalezla, pa taka lepa je bila vedno" ... In to od tistih ki so ju vedno ljubkovali, ko so prišli na obisk!!!
Me zanima, če bi mi enako svetovali, če bi imela otroka z mikrosporijo.. Saj ko sem posvojila Ozzyja, nisem dobila zraven doživljenjske garancije na zdravje! Tudi pri otroku je nimaš! Pa četudi bi on to k hiši prinesel, je mogoče bil nekoč v stiku s kužno mačko, pa je samo prenašalec. Pregled pod woodovo lučko pa tudi ni 100%, tako da nihče ni mogel vedeti. Ga zdaj vsak dan temeljito prečekiram, če bi se še njemu kaj nardilo, glede na to da še vedno vsak nad norita in spita tesno skupaj. Pa hvalabogu ni nič. Res, da je to zdaj bil večji strošek, ki je zahteval nekaj odpovedovanja, ampak zaradi tega sigurno nebi dala mačk stran. Tukaj vedno pomislim, če bi tudi otroka dala stran, za kar mi vsi govorijo da ne morem primerjati. Ja, moram! Sploh pa, ker se do njiju obnašam kot do otrok, ker sta moja ljubljenčka in popolnoma odvisna od mene, kot vsak otrok od svojih staršev. Tako da lahko primerjam.
Sva pa za nekaj časa oproščena nenapovedanih obiskov sorodnikov, sploh tistih z malimi otroci, ki samo vznemirjajo moje uboge muce

Z največjim veseljem sem jim povedala da žal nekaj časa ne bodo mogli priti na obisk, za kar mi je zeelooooo hudo, sploh ker tudi midva ne bova mogla k njim, ker bova okužila vse, njihove otroke, njihove živali, njihovo pohištvo in nasploh celo imetje in se več ne bodo rešili tega
Drugače pa imamo čez dober teden kontrolo, Gia še ima cepljenje, potem ko bo to izginilo, bom pa še dala obema testirati dlako na gojišče, da bo 100% da smo rešeni tega.
Jaz mislim, da se kr dobro spopadamo s tem, bo pa kljub temu dobrodošel vsak nasvet in vsako pametovanje