Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 6:34 am

Re: Daj si duška

Trudijo se po svojih močeh, tako kot večina tistih, ki svoj prosti čas žrtvujejo za dobrobit zapuščenih živali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 6:48 am

Mačja mama je napisal/-a:....Se zgodi. Tudi najboljšim. Zato ne gre prehitro obsojati ljudi.

Se strinjam! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 7:03 am

helena je napisal/-a:Trudijo se po svojih močeh, tako kot večina tistih, ki svoj prosti čas žrtvujejo za dobrobit zapuščenih živali.

hvala sa expresn odgovor :)
Dogs have owners, cats have staff

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 8:46 am

Mačja mama je napisal/-a:o da ko so različni ljudje hodili ven in noter, malo nepazljivosti, malo tisti drugi niti ne vejo da morajo pazit..

No, to je pa problem pri vseh pomoje, če imaš nekoga, ki ne ve kako pazit.. Tko jaz, ko sem doma, panično dežuram pri vseh nemačjih gostih, če je treba mačke celo v drug prostor zaprem. Sploh babi ima ful za povedat takrat, ko med vhodnimi vrati stoji. :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 8:58 am

Penny je napisal/-a:Moj se je tudi vceraj razjezil. Sva sla na sprehod in nekje zagledala plakat da se je nekomu izgubila 1,5mesece stara muca s sivi na trebuscku od operacije. Je rekel da ne more verjet kako se jim lahko tako majhna in povrh vsega se sveze operirana kar izgubi. Se mu je zdela to velika neodgovornost.

Veš kaj, jaz sem fejst fejst pazila, pa se mi je Jack zapodil pod noge, ko sem vstopala v stanovanje. Pa sem zaradi mačk že tako lezla čez pripta vrata kot kakšen zločinec. In čim je bil na hodniku, se mu je gladko utrgalo. Histerija taka, da bi mi tudi oči spraskal, če bi ga sploh uspela prijet. Oddivjal je po štengah bloka dol do kleti in če bi bila vrata odprta, bi gladko zletel ven in ga ne bi več nikoli dobila. Na srečo pa so bila vrata zaprta in ko ni mogel več kam, me je PRESKOČIL (pa sem stala) in oddirjal nazaj gor, kjer me je revež čakal pred vrati. Se mi zdi grdo kar tako ljudi obtožit, kako so malomarni.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 9:10 am

Te občinske stvari mi kar malo živce načnejo, ker se ne znajdem. :negative: Kdo ve, če ima občina Žalec pogodbeno zavetišče in katero?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe sep 16, 2011 9:14 am

TPV a ti pišeš o odrasli mački al mladiču?
Obsojat ljudi res ni treba, še posebno če ne poznamo okoliščin, nesreče se tudi dogajajo, to je dejstvo, ampak 1,5 mesec star muc (6 tednov torej) pa vseeno mislim da ne more kar tako pobegnit nekam daleč v neznano. In če se nekomu zdi izguba 1,5 meseca stare operirane muce neodgovornost (morda res ne tistega ki jo išče) mislim da to še ni obsojanje. Se sprašujem kako daleč bi sploh lahko pobegnilo tako malo mače - to je 6 tednov. Slika

Btw. jaz sem kakšen dan nazaj na vrtu našla en mačji ovratnik. Očitno ga ena mačka rabi iz zdravstvenih razlogov, pa skupaj je bil že spet s spenjačem za papir. Torej je že bil počen, pa so ga sklanfali skupaj in mačko še enkrat poslali ven al kaj? Al je skozi zunaj? Moja prva misel je bila "bravo, nekdo je res odgovoren". Se dogajajo nesreče, ne rečem da ne. Ampak bolna ali operirana mačka, res nima kaj delat zunaj. Tale "moja" se je očitno zataknila pod ograjo in se uspela nekako izmotat. Lahko bi se zataknila kje drugje, pa se ne bi uspela izmotat. Pa ne vem če je ravno obsojanje, da se mi to zdi neodgovorno. Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 9:16 am

all je napisal/-a:Te občinske stvari mi kar malo živce načnejo, ker se ne znajdem. :negative: Kdo ve, če ima občina Žalec pogodbeno zavetišče in katero?

Ne, delajo vsak posamezen primer po naročilnicah. So ok drugače, poskrbijo za vse.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 9:57 am

Sleepy, mladič, ampak že malo večji (pol leta). Ampak ej, odziv je itak vedno isti. Poglej si recimo temo nesrečnega Steela. Lastnica vsa strta, prvi odziv vseh na forumu pa samo to, kako je bila lahko tok neodgovorna, da je zgubila mačka. Nesreče se zgodijo, živali se izgubijo tudi najbolj pazljivim. A ni en teden nazaj lih ta isti "komentator" zunaj iskal svojo mačko? ;) Pa ne da zdej kogarkoli napadam, ampak taki odzivi se mi res zdijo prenagljeni.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe sep 16, 2011 10:08 am

Ja zelo majčken mucek je to, če je res 1,5meseca in se mu je pač zdelo, da bi morali bolj pazit na tako majhnega operiranega mucka, pa po slikah je izgledalo, da ga niso imeli notri. No pa saj nima veze zdaj, jaz upam, da ga bodo našli in da bo vse ok z njim. Mogoče sem tudi malo preveč dramatično napisala.

Če ima kdo odgovor na tole moje vprašanje od včeraj:

Penny je napisal/-a:Alexx in tisti, ki ste imeli mačke s problemi s sečili - koliko časa se je lulanje na drugih prostorih še ponavljalo med jemanjem antibiotikov?
Ravnokar sem ležala na postelji in govorila po telefonu, ko je Inaja prišla na posteljo in že spet začela lulat po prevleki. Sem jo odrinila dol. Danes je že 2. dan dobila pol tablete Enroxil in tudi danes ni lulala zaradi stresa ali jeze, ampak kar na lepem v moji prisotnosti kot da ne bi bilo nič, na posteljo je prišla in se tiho postavila v pozo za lulanje. A to je normalno med jemanjem antibiotikov?

Aja, postelja je sicer čista, vsakič dam vse v stroj oprat in nič ne smrdi po seču. Oba wcja ima čista.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 10:12 am

helena je napisal/-a:
all je napisal/-a:Te občinske stvari mi kar malo živce načnejo, ker se ne znajdem. :negative: Kdo ve, če ima občina Žalec pogodbeno zavetišče in katero?

Ne, delajo vsak posamezen primer po naročilnicah. So ok drugače, poskrbijo za vse.

Evo me je tok web page pohecal, da sem napisala "stvari" namesto "strani".

Pa hvala. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 10:17 am

Penny, kaj če bi za tole vprašanje odprla novo temo v podforumu Mačke? Tule pri Duškotu gredo tudi resne stvari kar malo mimo ;)

Duško! Jaz bi rabila čas. Recimo, danes mi bosta zmanjkali približno dve uri. Bi se dalo kaj urediti? Bom ful pridna pa tko :angel:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 10:20 am

Penny, sej meni se tudi zdi kul to, da je telim našim možekom/fantom jasno, da je na muce treba pazit. Moj je bil tudi ful lušten par dni nazaj. Se pogovarja s sodelavcem o mačkih in prideta do tega, da najini ne hodijo ven. Pa uni sodelavec vpraša, zakaj pa to. Veš, kaj mu je moj povedu: zato, ker jih imava rada in nočeva, da se jim kaj zgodi. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 11:13 am

Jasno da se nesreče dogajajo, se pogosto zgodi tudi, da se ne zgodijo tistemu, ki potem žival išče in skasira vsa "modrovanja". Pri komaj dobro operirani mački, stari 6 tednov, se mi pa komentar, da gre za neodgovornost ne zdi preveč pretiran, ker sama po sebi ne verjamem, da bi lahko prišla kam daleč. Pol leta stari mački majo pa že kar raketo v riti, pa še majhi so, da jih še opaziš ne. Drugače pa se strinjam, da obsojat kar na prvo žogo res ni treba, pa niti na drugo pravzaprav. Vsak komentar sicer mislim da še ni obsojanje, včasih je kakšen zelo na mestu, je pa fajn poznat okoliščine.
V vakem primeru je svoje živali treba čuvat, še bolj pa če so bolne ali po operaciji.

Penny mogoče dej res tole raje pri mačkah vprašaj, Duško je včasih full zaposlen ;)
Ne vem, če bi obstajalo kakšno pravilo po kolikem času nehajo lulat okoli, najbrž odvisno koliko jih boli. Bojda naj bi se mačke izogibale WCju ker jih asocira na bolečino (čeprav pol ne štekam zakaj jih pa postelja ne?), pa bolj mi je razumljivo, če hodijo na mrzle površine - korito, umivalnik, banja, recimo. A lula običajno količino al spusti samo par kapljic?
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe sep 16, 2011 11:36 am

Bom jaz malo kasneje kar veta poklicala glede tega. :) Drugače pa mislim, da lula običajno količino, čeprav mogoče res malo večkrat kot ponavadi... Pa lulo si mogoče liže malo več kot prej, kar je tudi znak, da jo nekaj matra kot sem prebrala na eni tuji spletni strani. Sicer ni nobene krvi, nič ne joka, prehranjuje se normalno in živahna je tudi. Danes je šla normalno v wc lulat že ene 3x. Upam, da se bo kmalu pocajtalo tole. Moram pa ves čas čekirat, da ne bo spet na posteljo šla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 12:08 pm

Penny je napisal/-a:Danes je šla normalno v wc lulat že ene 3x. Upam, da se bo kmalu pocajtalo tole. Moram pa ves čas čekirat, da ne bo spet na posteljo šla.

Antibiotik traja nekaj časa da prime, ne vem pa kdaj neha bolet. Ampak glede na podčrtan stavek zgleda kot da gre na boljše :good: Sigurno pa ne škodi veta poklicat in vprašat :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 1:41 pm

:fool: :fool: :fool: :dash: :dash: :dash: Še dobro da so mi povedali (in me prepričali, ker verjela najprej itak nisem), da je danes PETEK in ne četrtek, ker bi sicer jutri prišla v službo.... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 2:18 pm

jst pa glede na to da spet cel vikend delam, sem že dva dni prepričana da je ponedeljek...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Pe sep 16, 2011 3:48 pm

sleepy je napisal/-a::fool: :fool: :fool: :dash: :dash: :dash: Še dobro da so mi povedali (in me prepričali, ker verjela najprej itak nisem), da je danes PETEK in ne četrtek, ker bi sicer jutri prišla v službo.... :dash:

A ti tud?? ja pikola, sem mislila, da me "post festum" luna trka-... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 4:27 pm

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :yahoo: Pol mava pa midva prav, pa se vsi drugi motijo! To bo, ziher! :good:
:lol:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov