Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 5:40 pm

Re: Daj si duška

helena je napisal/-a:Posvojit nekoga, ki potrebuje dom. Jih je preveč brez njega, da bi človel svojo žalost prav dolgo pestoval. Moje osebno mnenje seveda, tudi izkušnje posvojiteljev so takšne.

ful dobro povedano, se ne bi mogla bolj strinjat :) :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če sep 15, 2011 5:42 pm

Helena vsaki dan ji malo po malo to govorim...meni se tudi zdi, da bi bilo to najboljše pol pa mi reče, ja veš nobena več ne bo ista sem rekla ne res ne bo, boš pa spet imela nekoga ki ga boš mogla ."vzgojiti" ker dejansko je bila ta naša mačka pune dobro vzgojena :lol: Mogoče pa se v kratkem slišima ;) ker stvari zaenkrat niti v azil ne smem odpeljati ji bom ob naslednjem pogovoru (jutri med šopingom) povedala, da je gospa z največ izkušnjami (itak ji vedno govorim kaj vse delaš/delate) svetovala da moremo čim prej imeti doma novega člana družine :girlblush:
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 5:52 pm

Povej mi, kakšne so ji karakterno in po videzu všeč, pa ti bom jaz takoj ta pravo najdla. ne pravijo mi zaman čarovnica (žleht čarovnica). ;) :crazy:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če sep 15, 2011 6:02 pm

helena je napisal/-a:"žleht" čarovnica :P
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če sep 15, 2011 6:13 pm

Žleht čarovnica evo - taka ko bi se dosti cartala, ker Biba se sicer je ampak samo pri meni in pri mami no potem ko sem se jaz odselila tudi pri sestri pri ateju pa vedno samo zvečer :) No torej sej se je pri vseh samo vedno ko je njej pasalo. Pomojem bi mela rada spet eno isto ko bi se dosti cartala, ker moja Hana se recimo nena rada carta sploh pa ne pri gostih ampak recimo ko jo je mama čuvala ko mene ni bilo (dopust) se ji je pa prišla " potožit" v naročje. Tak da ja, pasala bi ji ena ko bi jo lahko razvajala in cartala in katera ji ne bi uničla že četrtega kavča (ok to zadnje je bolj hec) samo res pa je Biba v svojih 20 letih uničla 4 kavče to je bilo to ostalo je vse bilo celo hehehe (tolko o vzgoji prej) ;) Videz pa pomojem je čisto vseeno Biba je sicer bila taki sivi tiger https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater samo kot pravim pomojem vseeno kakšna je barva samo da bi se cartala, še obstaja sploh kje kakšna takšna? hehe

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 6:14 pm

Pri zelo čustvenih ljudeh se včasih pojavi občutek krivde, razumsko težko razložljiv. Kot da bi s tem, da sprejmejo novo žival, na nek način izdali ljubljeno preminulo. Zato se zna čas žalovanja vleči precej dolgo, kar seveda izčrpava in lahko celo škodi.
Včasih pomaga, da se s takim človekom strinjaš:"da, nihče ga/je ne more nadomestiti, nobena ne bo več taka; ampak toliko jih, ki rabijo dom, ti jim pa ga lahko nudiš, imaš veliko srce. S tem ne izdaš preminule, saj nove muce ne boš imela tako rada, kot si imela njo; nič manj rada, vendar drugače, saj je tudi vsaka muca enkratna in neponovljiva".
V bistvu "špilaš na srčno karto", kar ni nič slabega, saj s tem pomagaš vsem udeleženim.
In nova žival dejansko pomaga, čeprav se ti v začetku zdi, da ti bo počilo srce in nikoli več ne boš imel nekoga tako rad.
Pa mogoče bi bilo boljše, da bi bila nova muca vizuelno drugačna. Sicer se zna zgoditi, da podzavestno iščeš značaj preminule in ga seveda ne najdeš.
(tako sem jaz "slaba" na srebrne tigrice, ampak če se bo le dalo, ne bom nikoli več imela nobene).
Držim pesti :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če sep 15, 2011 6:15 pm

Slavica :kiss: :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 7:10 pm

Jaz sem svoje razbojnike pripeljala domov samo 3 dni po tem, ko je umrla moja prejšnja muca. Kljub temu sem še tedne jokala vsak dan. Bom pa rekla isto, kot sem povedala že prej: solze se kljub vsemu prej posušijo, če k sebi stiskaš toplo malo bitjece, ki te potrebuje. Jaz v praznem domu enostavno nisem zdržala.
Jutri bo 2 leti, odkar je šla moja Kitty na mavrico. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če sep 15, 2011 7:11 pm

rozika je napisal/-a:Duško vse zrihta :) , danes nastopala v super odaji. :yahoo:

No, pa je šlo. V tretje gre rado :clap:

Hanika evo še ena, ki se strinja s tistimi, ki pravijo da je nova živalica najboljše zdravilo za žalost. Nikoli ni enaka in krivično je v novi iskat staro - do obeh. Ampak praznine pa ne more zapolnit nihče drug. Res je škoda če ostane prazen dom, kjer bi bilo lahko lepo še komu. No, pa ni nujno da samo enemu ;)

:yahoo: kaj je morje ena dobra stvar :yahoo: Se v morju kar sami ponujajo odgovori na mnogotera vprašanja 8)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če sep 15, 2011 7:33 pm

Taperverčki :* Jutri bom mami povedala na lep način da to kar si sedaj počne ne vodi nikamor, nočem pa ji nekaj govorit preko telefona :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če sep 15, 2011 7:49 pm

Alexx je napisal/-a:Penny, ni nujno, da bi ti (tudi jaz nisem) kri opazila... lahko je tudi kaj drugega?!?
Jaz bi jo na tvojem mestu k vetu peljala...
(smo tudi našega... pa je "samo psiho"! :devil: Ampak sem se vseeno ful boljše počutila, ko smo morebitne fizične vzroke izključili) :)

He, he... s Skuiki obenem piševa... ;)

Alexx in tisti, ki ste imeli mačke s problemi s sečili - koliko časa se je lulanje na drugih prostorih še ponavljalo med jemanjem antibiotikov?
Ravnokar sem ležala na postelji in govorila po telefonu, ko je Inaja prišla na posteljo in že spet začela lulat po prevleki. Sem jo odrinila dol. Danes je že 2. dan dobila pol tablete Enroxil in tudi danes ni lulala zaradi stresa ali jeze, ampak kar na lepem v moji prisotnosti kot da ne bi bilo nič, na posteljo je prišla in se tiho postavila v pozo za lulanje. A to je normalno med jemanjem antibiotikov?

Aja, postelja je sicer čista, vsakič dam vse v stroj oprat in nič ne smrdi po seču. Oba wcja ima čista.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 8:05 pm

Za lep večer mi je sam še poln šleper teličkov za v klavnico manjkal. :( So me lepo pozdravljali in noske čez line tlačili. :( :( :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 8:08 pm

:( :(
Zadnjič spremenil andreja, dne Če sep 15, 2011 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Brisanje citata. Prosim izogibajte se citiranju zadnjega sporočila pred vašim :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če sep 15, 2011 8:08 pm

Čaki malo, večera še ni konec :P

Sicer ti pa nisem fovš za ta pogled :girlsad:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 9:04 pm

helena je napisal/-a:Za lep večer mi je sam še poln šleper teličkov za v klavnico manjkal. :( So me lepo pozdravljali in noske čez line tlačili. :( :( :dash:

Žal mi je Helena, da si jih videla . Samo enkrat sem se nekoč zagledala v učke telička, ki so ga peljali zaklat, nikoli, nikoli nisem in ne bom pozabila tistih velikih, toplih učk v katerih se je zrcalila groza in prošnja-reši me! Ne da se pozabiti.
Ob iskanju moje Bele slišim razne grde zgodbe neodgovornega ravnanja z živalmi, ampak tole danes je pa višek. Nekdo, je pred parimi leti odpeljal svojo popolnoma slepo mačko iz okolice Kamnika v Kočevje in jo tam vrgel iz avta na travnik ob cesti. Slepo mačko, S L E P O....Po treh letih naj bi se sama vrnila domov.
Grozljivka od grozljivke, in glede na hudičevost lastnika ne moremo pričakovat, da ji je bilo vsaj potem doma lepo. Seveda pripovedovalec je pozabil kdo točno mu je to povedal :'( :devil: Sovražim takšne stvore, tako jih sovražim, da boli. Se skušam prepričat, da s tem škodim tudi sebi in, ker zaradi tega potem zbolim posredno tudi mojim živalim, ampak včasih res ne gre.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če sep 15, 2011 9:20 pm

Moj se je tudi vceraj razjezil. Sva sla na sprehod in nekje zagledala plakat da se je nekomu izgubila 1,5mesece stara muca s sivi na trebuscku od operacije. Je rekel da ne more verjet kako se jim lahko tako majhna in povrh vsega se sveze operirana kar izgubi. Se mu je zdela to velika neodgovornost.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če sep 15, 2011 9:26 pm

Samo jaz pa verjamem, da se ti hitro lahko zgodi, mene je vedno "strah" vrata od stanovanja odpirat ko grem od doma, ker mi moja hitro ven pobegne, pa sma sicer v zadnjem nadstropju doma samo kaj ko je to samo dva štoka in je takoj v prtljičju potem pa bolj sem že vsem sosedom povedala da nismo v hiši doma ampak da je to BLOK in da pri P..... naj zapirajo vhodna vrata ne bolj si oni delajo kao neke piknike pred blokom in seveda da jim ni treba "odklepat" vhodnih vrat lepo predpražnik nastavijo :dash: :dash: :dash: In potem zadnjič uffff kr vroče mi je ko pomislim....je seveda mi pobegnila po štengah in uffff sapo mi je vzelo ko sem vidla odprta vrata hvalabogu je soseda vžgala avto in se je moja prestašila ter švignila k meni.......ufffff :dash: :dash: :dash:
Tak da ja jaz verjamem, da se ti hitro lahko kaj pripeti pa če si še nevem kako pazljiv :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 15, 2011 9:44 pm

Močno dvomim, da lahko 1,5 mesečn mladič kar tako uide brez da bi ga lahko ujel?

Jaz verjamem, da se hitro naredi, če mačka res čaka pred vrati, ampak v takem primeru jo jaz odnesem v drug prostor in pohitim ven. Tako da sem še vedno hitrejša. Ponavadi imam pa to srečo, da vse 3 nekje ležijo ko grem/o in jih samo preštejem in grem, čeprav nagonsko vedno pogledam, če je katera kao ven stekla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 6:07 am

Jaz živim v hiši in med nadstropjem kjer so mačke ter zunanjim svetom so ŠTIRI vrata, ampak kljub temu se mi je že zgodilo da ko so različni ljudje hodili ven in noter, malo nepazljivosti, malo tisti drugi niti ne vejo da morajo pazit.. in se mi je najstarejši maček izmuznil na hodnik, od tam pa ob prvi priliki ven... na srečo je šel "samo" na potep in se čez eno uro vrnil (smrdeč po gnojnici - ne me vprašat kako mu je to uspelo - ampak sem bila vseeno neskoooončno srečna da je prišel nazaj). Da niti ne bi o tem da je maček, ko je bil še nekastriran, raztrgal mrežo na oknu in skočil iz drugega nadstropja ven na betonska tla.

Se zgodi. Tudi najboljšim. Zato ne gre prehitro obsojati ljudi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 16, 2011 6:32 am

imam eno vprašanje, kakšne imate izkušnje z Mačjelovkami?
Dogs have owners, cats have staff
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov