Najden nadprijazen črn muc

Moderator: renata

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Sr okt 13, 2010 6:13 pm

Najden nadprijazen črn muc

V Ljubljani pri križišču Gerbičeve in Vipavske ulice je bil najden nadprijazen, nekastriran, nečipiran muc, s prekrasim svetlečim kožuščkom, star takole na oko okrog enega leta. Je bolj vitke postavice.

Ker je res lepo negovan in grozovito prijazen (ves čas prede, daje buce...) sem prepričana, da ga nekdo hudo pogreša.

Vsaj dva dni smo ga iskali ker je nenehoma mijavkal okrog hiše moje mame in ostalih sosedov, danes se je pojavil in izkazal za grozovito prijaznega, precej lačnega ampak sicer čudovitega muca. V Gmajnicah so preverili, če ima čip, ki pa ga nima. Noč bo vseeno preživel pri nas, ker bi sicer jutro čakal v ambulanti, gre pa tja takoj dopoldan.

Danes bo noč preživel v oskrbi moje mame, jutri gre na pregled v Gmajnice, za naprej pa nimam pojma, ker ne vem če Gmajnice sploh sprejemajo odrasle mačke, jaz ga pa nimam kam vtaknit za več kot dan ali dva.

Torej, če kdo v Ljubljani na območju Kolezije, Murgel, Viča, Trnovega... pogreša črnega muca me lahko kontaktira na 041/683 130
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če okt 14, 2010 10:41 pm

Re: Najden nadprijazen črn muc

Midva sva bila danes pregledana. Je bilo ugotovljeno, da ima povišano temperaturo in vnete dlesni (tega drugega jaz ne vidim, če se še tako trudim ampak bo že držalo). Dobila antibiotike...

Med tem ko sva čakala, da naju sprejmejo mi je pa v naročje preko telefona "padla" začasna namestiteljica (še držim pesti in trkam na les, ker še ni pri njej).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 14, 2010 10:46 pm

Upam, da ima resnično namestitev. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 15, 2010 8:50 am

Bomo še mi mal' trkali na les! :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 15, 2010 5:45 pm

Muc je trenutno še pri meni (no dejansko je mama dokler je na službenem seminarju odstopila sobico in ga z bratom izmenično "oskrbujeva") dokler ne pojemo antibiotikov, takoj za tem gre pa k novi namestiteljici in če ji v času karantene ne bo preveč poskušal papig pojest ima dobro šanso, da tam ostane za stalno, če se lastnik ne javi.

Drugače je pa muc tako hecen, poleg tega, da je res zelo crkljiv in res zelo lep, je še malo "kužkast". Priteče če ga pokličeš pa vreče biketov shranjuje v praskljalnik.
Včeraj sva dobila v Gmajnicah brikete in sem jih nespametno pustila na polici. Danes besno iščem vrečko, ki je ni bilo nikjer, nekaj briketkov na tleh ampak nič groznega. In potem jo najdem lepo celo v praskljalniku. Poberem, spravim v škatlo...
Čez par ur pridem k njemu in je v praskljalnik zvlekel vse tri testerčke, ki sem jih dobila v bližnji zoo trgovini, ko sem šla prašat, če lahko plakat prinesem :) Lepo nič naluknjani so bili pospravljeni v spodnji duplinici :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 15, 2010 5:47 pm

Mogoče to ni maček, ampak veverica :D

Upam, da bo dobil dober dom.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 18, 2010 6:52 pm

Tole "veverico" je nemogoče slikat, ker samo, da se pojaviš, ga imaš že pri nogah :)

Slika
Slika
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če okt 21, 2010 7:27 pm

Tale "pikec" je bil danes cepljen in "preseljen" k začasni namestiteljici. Papige so bile zelo interesantne, ampak so k sreči v kuhinji in so med njimi in mačkom po potrebi lahko vrata. Držim pesti, da bo priden ;)

Upam, da se kaj javita
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To okt 26, 2010 6:35 pm

Še nove slikce (dobila danes na mail):

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:45 am

vaaaaauuuuuu! črna eleganca! <3
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 27, 2010 11:11 am

Krasen mačkon. :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Obala

Odgovor Sr okt 27, 2010 11:35 am

Še en čudovit črnuh.. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 11:45 am

:kiss: :kiss: :kiss:
pa še dodatek na barvo kožuščka: :kiss: :kiss:
in na krasne očke: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 11:47 am

oaza88 je napisal/-a::kiss: :kiss: :kiss:
pa še dodatek na barvo kožuščka: :kiss: :kiss:
in na krasne očke: :kiss: :kiss:

joj sem šla tole prebrat za sabo....sem pa tko trapasto napisala kot kakšen najbolj povprečen posvojitelj....barva, pa očke, pa blabla.... :girlblush:

tko da - evo, dodajam in povdarjam:
taprvi trije poljubi se nanašajo na "nadprijazen"!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 12:44 pm

Se pa res tako lepo sveti kot bi bil namazan z briljantino 8) . Šmeki lepi črni.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 27, 2010 7:09 pm

Res je toooooooook lep. Jaz sem bila čisto zaljubljena dokler je bil pri meni. Se mu tudi imena nisem upala dat, ker se ne bi več zmogla ločit od njega.

V svoji trenutni namestitvi je zadovoljen, baje je zelo priden, poje vse kar mu dajo (in se baje že malce pozna;) ) in se crklja in crklja. Večje mazice še videla nisem, res. Celo papige že malo manj "fokusira" in ima lepe šanse, da ostane za vedno. Če ne pri "papigah" pa nadstropje više s še dvema mačkonoma in zamreženim balkonom ;) - jaz bi bila presrečna v obeh primerih (on pa najbrž tudi).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 28, 2010 8:56 am

držimo pesti, da je že našel svoj dom! :)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 29, 2010 8:45 pm

Iz Gmajnic so sporočili, da je test bil negativen (mikrosporija), kar ni ravno presenečenje ;)

Naslednji teden ga čaka še kastracija, 3 dni za tem, pa naj bi bil tudi uradno posvojen ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 01, 2010 3:09 pm

prekrasen je! pa še domek bo imel :yahoo:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po nov 01, 2010 9:46 pm

Tle se je zapletlo ... :( Sem danes dobila tale mail, objavljam celega, če ima mogoče kdo kako idejo kaj bi bilo iz opisa, ubistvu pa še bolj me zanima kako je s terapijo, preiskavami "mimo" zavetišča, ker je uradno še vedno "njihov"?

Torej mail:

muci je zbolel. Vročina 41,5 :( V petek je bil spremnjen, kot da ne bi bil isti, nič več crkljiv, pa tako nekako indiferenten, ko sem naprimer prišla domov. Sva mu najprej malo tipala ušeska, pa je bil kar hladen. Okrog šestih sem dobila ta ozek termometer in šok 41,4. Ura je bila sedem, sem klicala gmajnice in se z dežurnim dogovorila, da ga zjutraj pripeljemo. Cel večer in noč sem mu dajala vodo z brizgalko, da bi se vsaj malo ohladil. V soboto 30. sem ga peljala, dobil Sinulox, Ranital, Metacam za domov. Tam ga je nafilal z miljon injekcijami po katerih je bil doma nekaj ur ''kot rožica'', celo malo buden in lačen. V nedeljo 31. dobil zjutraj zdravila skoraj na prazen želodec, jedel skoraj nič oz en grižljaj. Ob enajstih popolno zaprtje, kaka bobke kot zajček. Okrog enih je dobil tako drisko, da ni prišel do stranišča (najbrž zdravila na prazen želodec).Mal me je že minevalo potrpljenje, sem dvakrat klicala dežurnega, da mu ne morem dajati zdravil, če ne je in da ne razumem zakaj ima dietno prehrano, če je zaprt. Veterinarju se dozdeva, da naj bi bilo nekaj črevesje vneto. Sem mu trikrat povedala, da nima driske temveč betonski kakec, kot pri odpovedi ledvic. Skratka, niso mu vzeli krvi, ne urina... Sploh ne vem, če imajo laboratorij. Torej zvečer ob 19h smo pod urgentno bili na gmajnicah. Vročino je imel že spet 41,5 oz še vedno. Je dobil se dodatno podkožno infuzijo, sinulox pod kožo, ker mu tablete na prazen želodec ne bi mogla dat, dodatno še Gentamicin. Smo šli domov spat. Celo noč sem ga hodila tipat, če je še živ, tok je bil slab. Cel čas nič lulal. Ob šestih zjutraj budila veterinarko od prejšnega večera, ker sem pozabila, če mu je dala za zniževanje temperature pod kožo, da mu ne bi zjutraj predozirala in pa predvsem ker ni lulal. Je bila ful prijazna, čeprav sem jo zbudila. Ob desetih sem spet klicala gmajnice in ona mene nazaj, ker mucija niso držale več zadnje noge :( (stranski učinek gentamicina-groza) Celo dopoldne smo se pripravljali, da bo umrl. Od tretje ure dalje je za kanček boljši. Temperaturo ima 39,5 in malo bolj vzdiguje glavo in šel je lulat. Sva se že dogovarjali, da ga bom pripeljala na praznjenje mehurja. Mu dajeva podkožno infuzijo na vsakih osem ur, ob pol osmih bo dobil sinulox in gentamicin pod kožo. Je zelo bogi. Jutri zjutraj ga peljemo v gmajnice nazaj. Zanima me, če imajo tam sploh kakšen diagnostični laboratorij. Za pregeldat kri, urin, slikanje?! Vem, da se požrtvovalno trudijo po svojih močeh ampak me spravlja ob živce to poskušanje kaj bo prijelo od zdravil. Se bom poskusila zmenit, da posvojim bolanega, da ga bom zaboga vsaj lahko peljala k veterinarju, ki bo odkril kaj mu je ...
Naslednja

Vrni se na Iščejo dom arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov