Tovornjak za prevoz psov? Čigav je pa bil? (zanima me če se ve a je bil privat, na poti s kake razstave ali na razstavo, od kakega zavetišča, rejca, preprodajalca...)?
Ubogi psi no, zakaj vedno nastradajo tisti, ki imajo najmanj vpliva?
zala_ je napisal/-a:Saj mislim da zakon ne odpira možnosti posvojitve ''X'' otroka, torej da bi šla v sirotišnico, ampak samo posvojitve znotraj para, v kolikor je otrok biološko otrok od enega izmed njiju - recimo da bo tudi drug v paru mamica/očka in ne ''kar nekdo'' kar se pravnega statusa tiče.
Ja ampak problem je v tem, da si ljudje predstavljajo pa popolnoma drugačno "sceno". Malokdo, ki ga takole zunaj srečam, berem komentarje kje itd. sploh ve, da ne gre za to. Vidijo "sirotišnico" in istospolne pare, ki spredaj stojijo v vrsti, ker se tega spomnijo še od prejšnje kampanjie. In sploh ne razmišljajo dalj od tega.
Sem pa hotela povedati, da tudi v primeru, da bi šlo za "splošne" posvojite X otrok, to ne bi pomenilo, da bi jih dobi kar vsak, ki bi si jih zaželel. Že sedaj ni tako in ne vidim razloga, da bi bilo v primeru, da bi bili vključeni tudi istospolni partnerji kaj drugače. Si pa predstavljam (glede na prejšnji referendum), da bi bili verjetno na koncu seznamov sploh pri zelo mladih otrocih.
Glede zmanjšanja vloge poroke, se mi pa zdi, da je ta vlak že odpeljal, ker pomena kot ga je imela nekdaj tako ali tako nima več. Dandanes so poroke bolj zato ker je fino, pa ker bi imeli en fajn žur in lep spomin, mogoče tudi malo zato, da otroku prihranimo nekaj kolobocij okrog priimka, ne pa zato, ker bi to bistveno vplivalo na naše življenje. Ne pravim, da je prav ali narobe, samo da je tako.