Mika in Mirči sta šla na svoje :)

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 31, 2011 12:00 pm

Re: Mika in Mirči sta šla na svoje :)

MinU, prav lepo vas je brat (in gledat)! <3
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 31, 2011 12:08 pm

Super ste, M&M pa vsak dan lepša :kiss:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe sep 23, 2011 8:58 pm

Pozdravljeni,

tukaj se ponosno javlja resen Mirči:
Slika
Ponosno se pa javljam zato, ker sem danes ujel dve muhi (ne ravno na en mah ;) ). Takole sem pogledal navzgor k stropu in ju zagledal:
Slika
ter ju kar hitro ujel. Samo sedaj imam pa en resen problem, neprestano me prizdviguje in poletavam po sobi :) :
Slika
Samo menim, da bo do jutri vse minilo in bom nazaj dobro k tlem pritrjen Mirči :) . Da vam nekaj povem, ujeti muhi z gobčkom ni tako enostavno. Potrebno je kar nekaj vaje s Perotom in sreče:
Slika
Moja draga sestrica Mika, pri igrah z njim, čisto nič ne zaostaja:
Slika
Slika
Slika
Slika
Ko bi vi slišali kako Mika renči, ko ujame Perota. To me seveda še dodatno zabava :D. Joj sedaj se pa moram hitro spraviti dol s prenosnika, ker se Urška vrača, lepo se imejte,

mjau mjau :)

Pozdravljeni,

Urška tukaj. Sem rekla, da se po daljšem času malo oglasim in vam pokažem dve prisrčni slikici najinih dveh muckov:
Naša Mika:

Slika
In naš Mirči:
Slika

Želim vam en lep večer še naprej, samo tale Mirči se pa res rad nekaj suka okoli prenosnika, le kaj ga daje ;).
Pa lahko noč,

Urška

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 23, 2011 9:13 pm

Luuuuuuuuuuubkana nad lepa :) joj kar topim se ob tigrih-še dobro da ima 1 takega doma-res :) uživajte :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 23, 2011 11:12 pm

:) Joj, kako hitro odraščata. :kiss: :kiss:
Upam in želim si, da bi tudi bratec in sestrica dobila tako super dom. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So sep 24, 2011 6:19 am

Krasne slikce, ampak tista prva od resnega Mirčija pa zmaga, še kotičke ust je povesil, mulček. :) Rasteta pa res kot konoplja. :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 24, 2011 9:18 am

Kakšne lepe slike in kakšna čudovita mačka <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 24, 2011 10:23 am

Super slikice in prelepa mucka :kiss: :kiss:

Ampak Mika na close-up fotki ... <3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne sep 25, 2011 12:33 pm

@Trixi: Jaz tud upam da čim prej Monči pa Marči dobita svoj, najboljši domek. Pravzaprav si želim, da bi bil se celoten forum "Muce iščejo dom" spraznil in se preselil "Na svojem kavču" :angel: .

@Gipsy: Hehe, Mirči je tko fajn pod bradico pobarvan, ko pa še tkole usteca povesi, je pa nadvse strog muc, seveda samo zgleda strog ;). Drugače pa res rasteta toook hitr, a po srčku sta pa še čista mladička:) :

Slika
Slika

Lep pozdrav,
Urška
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne sep 25, 2011 12:43 pm

Prelepa tigrčka <3 :kiss: in komentarji pri fotkah so me fino nasmejali :)
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne okt 23, 2011 11:05 am

Pozdravljeni,

najlepši trenutki velikokrat prihajajo, ko najmanj pričakuješ in nisi na njih pripravljen. Še dobro da v takih trenutkih obstaja telefon, da lahko te trenutke delim z vami :) .

Kot je jutranje poležavanje v dobri družbi:
Slika

Nadaljne poležavanje na posteljici in na stolu:
Slika
Slika

Ko ti v večernih urah kepica veselja takole zaspi z glavico na roki:
Slika

In za na konec, še nekaj nadvse ljubkega:
Slika

P.s.: Mlečne zobke smo že zamenjali in zrasli so že lepi novi zobki, enega izmed njih sva našla in ga bova obdržala, kar za spomin ;) .

Pa lep pozdrav,
Urška

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 23, 2011 3:10 pm

:) Iiiiiiii, srčkota! <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne okt 23, 2011 4:14 pm

Kako so ljubki, ko se takole objemajo. :kiss: Sta živ dokaz, kako je posvajanje dveh muckov ena fajn zadeva.:)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 24, 2011 3:19 pm

iiiii kooolk sta srčkana :rolleyes:

sem brala zgodbice, ista sta kot naša: voda, lezenje v umivalnike in pod tuš, plezanje, borbe, dirkanje, muhe..kot, da so iz istga gnezda :yahoo:

saj bom kaj tud v našo temo napisala, pa mi nekako ne znese, slikce nastajajo, jih je treba sam še gor prilepit.

A imata Mika in Mirči enaka ali zlo različna karakterja? (en esej o mačjih karakterjih že nastaja v moji glavi sam še skucat ga je treba na forum) MinU dejta klaj napisat o tem, sem res zlo radovedna kako pa to pri vas izgleda (zaenkrat sem zasledila le, da so kosmatinci bolj dremuckasti, če se ne motim :P )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2011 8:10 am

:dance: Nujno potrebujete koledar MH za leto 2012! :bye:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr okt 26, 2011 9:12 am

@Trixi: Jaaaa res je, moramo nujno vzeti. Sem videla, da so mi eni knedlčki zelo znani :). Sedaj samo tuhtamo ali bi vzela 2 ali 3 koledarja. Sem pa zasledila, da moramo kar pohiteti, da nam še kater ostane.

@Many&Lena: Hehe, potem pravte, da se nekatere navade kar ujemajo :D .
Ravno sedaj sem našla en posnetek kako lepo mlekca pijejo skupaj. No Mika na začetku bolj vse druge stvari počne na koncu pa rata avtomehanik ;) http://www.youtube.com/watch?v=rF1wnNsN8AI ( kako so vsi nadvse prisrčni :kiss: ).

Drugače pa Mika in Mirči imata po eni strani zelo podobna, prijetna, muckasta karakterja z manjšimi liansami drugačnosti.
Kar pa opažam tekom njunega odraščanja, je to, da se z odraščanjem njun karakter tudi spreminja in oblikuje.

Da povem kaj več. Naprimer Mika kljub hrani, katera ji je na voljo, čuti potrebo, da mora vnaprej poskrbeti za še bolj polno skledico hrane. Vse kaže, da je ona še iz stare šole in je mnenje, da je potrebno poskrbeti za ozimnico, in da nikoli ni preveč. Med tem časom, ko ona skrbi za še več hrane Mirči v miru z zaprtimi učki priklopi na briketke in papa. Njegov apetit ne pozna meja, zato pa je že tako velik muc. Je pa tudi nekaj res, je zelo igriv muc in vse pokuri. Ni boljše igračke kot navadnja vrvica s kakšnim cofkom na koncu ali pa plastičen trak, na njega je pa res čisto nor. Nekajkrat sva se tako dolgo časa igrala, da je revež začel dihati kar čez gobček. Tako da moramo tudi paziti da naredimo med igro nekaj odmorov. Mikina najboljša igračka je pa kakšna majhna kroglica naprimer navaden kostanjček. Ni boljšega kot lovljenja kostanjčka, je kot ena veverička saj namesto da bi tekla raje v majhnih lokih skače. Res ljubko. :girlblush:

Na prvo mesto njunih lastnostih bi pa postavila "crkljivost", "muckljivost" in "božljivost" ;) . Rada ležita na tebi in se čohata v nedogled. Ampak če ju pa vzameš v naročje in ni ura za spanje, pa ponavadi ne zdržita kaj preveč časa. Ne moti ju, da ju primeš v naročje in da ju imaš nekaj 10s v naročju, ampak kmalu za tem se pa mudi naprej raziskovati in igrati naprej.
Pri spoznavanju novih ljudi, glede na muco katero imam pri starših prenašata ZELOOO dobro. To pomeni pustita se božati in ne skrivata se pod posteljo, zvedavo vohata naokoli. Seveda ju novi ljudje ne odvrnejo od želje po raziskovanju dobrot na mizi, ampak vseeno se opazi, da sta nekoliko zadržana.
Do predkratkim sva se z Miko celo noč stiskali oz. je spala pri mojemu obrazu ali pri roki. Ampak zadnje čase je to mesto prepustila Mirčiju in se je ona umaknila na malo bolj odaljen del postelje. Mirči pa ima tako razvito željo po masiranju, da lahko rečemo da imamo poklicnega maserja pri bajti.
Glede igre in borb sta prav smešna. Velikokrat se namreč zgodi, da bi se eden igral in drugi ne (beri Mirči bi se rad lovil, Mika pa ne čuti toliko te potrebe). To zgleda tako nekako. Mirči prične z mijavkanjem in potem pa je odvisno kaj se zgodi ali se Mika prične igrati ali pa še spi naprej. Če Mika spi naprej se Mirči ne da, in gre do nje in jo mal s tačkami in gobčkom izziva, naj prične z igro in naj mu vrne par tačk. Če pa Mika še vedno ni za igro, se pa Mirči odloči, da jo bo pa potem vsaj celo umil in tako se začneta skupaj drug drugega umivat. Res ljubko. :girlblush:

Za na konec pa lahko še povem, kako ta dva angelčka v zgodnjih jutranjih urah postaneta včasih majhna hudička ;). Mirči se je naučil, da bo svoja dva sostanovalca na dveh nogah zjutraj spravil najhitreje iz postelje, če bo praskljal po prepovedanih stvareh, Mika je pa iznašla še hitrejši način prebujenja: S krempeljčki se zapodi pod oddejo, če te zadane, lahko tako le skočiš pokonci :D. Tako da smo morali vaditi v zgodnjih jutranjih urah odločen NE, ampak se je obrestovalo. Tako smo to mladino že skoraj popolnoma odvadili teh razvad in sta se bila primorana navaditi, da bo vloge budilke od sedaj naprej imela ponovno ura na telefonu in ne ona dva.

To bi bil "hiter" opis karakterjev najinih dveh srčkov:)

Pa lep pozdrav,
Urška

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2011 9:47 am

:) Ta posnetek Binke in njenih macic pri hranjenju mi je zelo ljub! <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 26, 2011 10:06 am

Lubica, kako se trudi, da bi malo vreščalce prišlo do svojega seska <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 26, 2011 11:59 am

:) Tud Marči in Monči sta še danes takšna kot nekoč...

So pa res huudi :kiss: vsi!
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So okt 29, 2011 12:34 pm

Meni je ta posnetek tako pri srcu :girlblush:, ko ga vidiš rataš čisto raznežen. Moram pa povedati, da Mika ne prepozna svojega mijavkanja niti z ušesi ne trene ;).
lp
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov