Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 9:24 pm

Re: Mačji posip

jah lahko povem, da se je na balkonu, če so bila okna zaprta, ful nabirala vlaga, pa nisem opazila razlike.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:48 am

Kastafiora je napisal/-a:Tole spravljanje na Biosand je pa že vrhunec. Ne prenesem več! Ali tako preklemansko varčujete z njim, da se vam spremeni v smrdljiv poc??? Mi imamo lepo druščino muck in uporabljamo izključno samo Biosand z vonjem po pudru in nikoli ne smrdi in bomo še naprej prisegali na pudrasti Biosand!!

Meni se Biosand tudi ne usmradi hitro, zato sem ga dolgo uporabljala. Se pa obupno praši, tako da so vse površine hitro bele od njega. Poc meni nastane na lopatki, če zajameš še svežo kepo urina. Pa seveda, če ga mački razusujejo in po njem tacajo z mokrimi tačkami.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 1:08 am

Kastafiora je napisal/-a:Tole spravljanje na Biosand je pa že vrhunec. Ne prenesem več! Ali tako preklemansko varčujete z njim, da se vam spremeni v smrdljiv poc??? Mi imamo lepo druščino muck in uporabljamo izključno samo Biosand z vonjem po pudru in nikoli ne smrdi in bomo še naprej prisegali na pudrasti Biosand!!

Vsak lahko napiše svoje izkušnje, tudi ti. Temu je tema tudi namenjena. Seveda lahko še naprej uporabljaš pesek, ki ti ustreza, tudi če kdo napiše da se točno ta pri njem ni dobro obnesel.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 11:56 am

Mi tudi nimamo problemov z Biosandom, saj ga sploh ne uporabljamo! :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To avg 16, 2011 8:05 am

:) Ne bi rekla, da se temu reče spravljanje na Biosand. Prej deljenje svojih izkušenj, kar je fajn. Enim je všeč eno, drugim pač drugo. Ni slabo vedet zaradi česa kdo ni zadovoljen s čim, še sploh če je nezadovoljstvo argumentirano ;)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To avg 16, 2011 12:55 pm

sleepy je napisal/-a:

:) Ne bi rekla, da se temu reče spravljanje na Biosand. Prej deljenje svojih izkušenj, kar je fajn. Enim je všeč eno, drugim pač drugo. Ni slabo vedet zaradi česa kdo ni zadovoljen s čim, še sploh če je nezadovoljstvo argumentirano ;)

In iz vsega povedanega, se vsak odloči po SVOJIH kriterijih, kateri pesek ima največ +.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe avg 26, 2011 8:40 pm

Intermezzo :D - ne gre se za pesek, vendar se mi zdi, da "novička" najbolj paše sem. V K**u (tisti poceni diskont z oblačili in občasno tudi kako uporabno živalsko rečjo ;) ) imajo take fajn predpražnike namenjene za pred mačji wc, da se pesek manj raznaša okoli - nisem še sprobala (bomo jutri, ko generalno prej celo bajto posesamo :blush: ), izgledajo pa obetavni (predpražnike s takim profilom, že dolgo iščem, tko da upam, da bodo kaj pomagali).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 26, 2011 9:36 pm

jah, če drugega ne, so cortkani, tko da kar nabavi , pa je 8)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 31, 2011 11:42 am

Jaz sem včasih uporabljala pesek golden al kako je že bil (360% vpijanje).
Letos spomladi mi je pa kolegica svetovala
Slika
in od takrat več ne menjam za nič drugega! S
tvar meni osebno funkcionira 100/h. Nobenega vonja...kar pri pesku kljub rednemu čiščenju nisi mogel preprečit in po kakšnem tednu po menjvi peska, si vohal mačke, ko si stopil v stanovanje (wc je na hodniku)...zdaj se ne voha popolnoma nič, razen če grejo lih kakat, kar je normalno..pa še to ne zmeraj.
Dnevnega odpada je zelo malo in je nesmrdljiv. V bistvu samo pobereš kakce, ki so suhi, ker kristali vpijejo vso vlago.
Cenovno je tam nekje 8E/vrečo, s tem, da dobiš ob nakupu dveh eno zastonj. Ob enkratni menjavi uporabim 2 vreči, ker je wc kar velik. Menjavam na 14 dni, čeprav bi lahko bilo še dlje, pa je en muc malo preveč haklik hehe. Torej me mecečno to pride tam nekje 20 eur/3mačke. Prej sem pesek imela cca. 3 tedne...vreča je bila pa ne vem okoli 18 eur, s tem da sem imela 2 muci. Cenovno smo torej tukaj nekje...je pa zdaj res 100% boljše. Seveda pa moram tudi slabo stran tega povedat...ker imamo pač mačka, ki je bil v prejšnjem življenju delavec v peskokopu zna kdaj kaj vreči tudi iz wcja. Zoprno je, ko kristal pohodiš, ker se zdrobi in poka pod nogami, zato je zdaj na hodniku zmeraj melta, da se sproti pomete na kupček :D Malo moteč je tudi vonj ob čiščenju, ker se ne grudi torej ne čistiš urina sproti ven, pač pa se kristali na dnu z njim prepojijo in ko to zdrmaš pri menjavanju peska, zna bit močan vonj po urinu. Vendar če seštejem vse + in - je zame to še zmeraj najboljša rešitev :good:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor Sr avg 31, 2011 12:57 pm

Tega sem jaz probala - pa ne vem, a je z mojimi mačkami kaj narobe, ampak meni se je do sedaj VSE razen EverCleana in GG Odour usmradilo v 1 dnevu ali manj. Pa bi z veseljem dala kaj manj za škatlo/vrečo peska. :)
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 31, 2011 2:10 pm

Vidiš, zanimivo...meni pa Everclean ni bil niti približno všeč. GG ja...ta mi je bil od peskov najbojši, je pa s kristali manj dela in manj vonja. Mogoče majo res različne muce različen vonj :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po sep 05, 2011 12:02 pm

Ja, tole z mucami in vonjem lahko pa jaz potrdim. Moja dva sta navajena na najcenejši Radamas (iz eurospina), se lepo grudi, vsaj enkrat dnevno ga sčistim in na vsakih cca 7-10 dni ga kompletno menjam, sproti pa dosipam. Smo zadovoljni, mi od vseh do sedaj sprobanih najbolj odgovarja. Smo imeli pa eno mače od kolegice na obisku, pri njem se je pa s peskom popolnoma ustavilo. Wc je smrdel že po dveh uporabah, ni se grudil pesek spljoh, vse je bilo raznošeno.. Prav nisem mogla verjeti, da je pri istem pesku, iz iste vrečke, pri različnih mačkah takšna razlika. Sploh mi ni jasno, ampak tako je.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 06, 2011 10:06 am

Sedaj sem probala še GG Odour. Sicer je pesek ostal lep, se lepo grudi, ampak mački mi zmečeta vse iz wcja ven, da se raznaša okoli in okoli in s sesalcem za njima laufam, pa še vonjave oddaja. Kar mi je čudno, ker iz wcja ful smrdi ven, pa čeprav čistim vsak dan, ko pa sčistim, je pa pesek čisto lep in nesmrdeč in vse in ne smrdi. Očitno bi bila rešitev, da čistim wc vsaki 2 uri. Hm. Ne vem. Morem pogruntat recept kako in kaj.
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 06, 2011 10:14 am

Potem pa poskusi še GG master (poudarek na master - ima modra zrnca vmes; je pa zelo podobna vreča kot navaden GG, ki pa nima zrnc, in z njim nisem bila posebej zadovoljna - sem ga pa kupila pomotoma ;) ). Ko je v stranišču "pridelek", se sprošča vonj po baby-pudru, sicer se ne voha skoraj nič.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 06, 2011 12:29 pm

Imam že doma, samo morem najprej tega porabit, da ne bom brezveze peska stran metala. :) Hvala za info! :)
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 06, 2011 2:03 pm

Kaj mislite o teh raznoraznih samočistilnih wcjih? A to deluje? Jaz sem že razmišljala, da bi kupila kemični wc pa mačke navadila tja hodit :D Sem namreč ena tistih, ki mi nikakor ne gre skupaj to, da bi malke hodile na naš wc :girlblush:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po maj 14, 2012 7:00 pm

na koliko časa pa menjujete GG Master?

če se dela primerjavo - kateri se vam zdi boljši - Master ali Odour?

mi smo uporabljali Mastra, pa sem vmes po pomoti kupila navadnega, in se je hitro "zakisal". Za dve muci sva komplet menjavala na tri tedne do meseca, s tem da sva ga vmes dosipavala, pa je primerno zdržal, lepo se je grudil. Zadnjič sem nabavila Hoferjevega, ki je bolj grobe strukture, zna se zlepiti na poden, v vreči ga je 5 kg manj, delajo se večje grude, več se ga dosipava, smrdi pa ob rednemu čiščenju zaenkrat še ne, pa je noter 10 dni. Mož ga nerad čisti, pravi, da je težje kot GG, bolj zamudno, računice še pa nisem naredila.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 14, 2012 9:15 pm

Včasih se mi zdi, da sem pesek popolnoma menjala na okoli 5 tednov, ampak sem potem vidla da je prehitro. Zdaj ga dalj časa dosipam, potem pa popolnoma zamenjam, ko se mi zdi da je malo bolj vlažen, da ga vonjam, pa dosipanje ne bi pomagalo. Ne vem pa časovno kako dolgo je to, bom morala malo zračunati, pa lahko takrat napišem. Nazadnje ko sem ga popolnoma menjala sem pomoje za 2 wc nasula skupaj 21 kg peska. (En wc je večji od drugega.) V dveh tednih sem pomoje samo 1x do sedaj dosipala.

Imam pa GG Master.

Glede ekonomičnosti pa nimam pojma. :D Bolj gledam to da očitno vsem mačkam ustreza, pa da se ga lahko hitro posesa/pomete.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To maj 15, 2012 7:15 am

Pri nas uporabljamo GG Odour, za dva mačka in dva wcja. Enega uporabljata precej več kot drugega, wc čistimo 2-3x dnevno. V obeh je GG kakšne pol leta in v tem času še nisem kompletno menjala peska. Redno ga dodajam, stran ga pa ne mečem, ker sploh ne vidim potrebe po tem. Vsake toliko pa pomijem wc, ker se mi zdi, da se plastika zna navzet vonja, pesek potem vrnem nazaj v wc in to je to. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 15, 2012 7:28 am

Pri nas uporabljamo Master. Prej smo imeli Odour, ker se mi je pri enem prejšnjem pesku vonj po baby pudru zelo zameril ;) No, pri Masterju je komaj opazen.
Kompletno ga zamenjam, ko je notri tako malo tistih modrih zrnc, da jih z dodajanjem ne morem več nadomestiti :)
Glede primerjave med Master in Odour različico bom rekla takole: meni je bil Odour čisto v redu, ampak je imel mogoče vseeno nekoliko bolj izrazit vonj, ki je pa mojega dragega precej motil, tako da smo zato poskusili še Master.

Odkar sem po priporočilih na forumu poskusila GG, ne eksperimentiram več - vsekakor pa je cenovno bolj ugoden od drugega, zame po kvaliteti še najbolj primerljivega, peska - everclean. Kupim tisto 14-kg vrečo in je mir kar nekaj časa.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov