Zalarjeva, splazi se pod vrati. Ker je malo naklona, vrata niso čisto do tal ker se jih ne bi dalo odpirat. Recimo Foxy se je brez težav splazila spodaj, zato je nisem pustila same na dvorišču tiste dni, ko je bila pri nas. In tudi po kakcu se vidi, da je kuža majhen. Če bi ga zalotila, bi ga odpeljala v zavetišče. Če kuža čisto sam prišpancira na moje dvorišče, potem je ja zgubljen, a ne? itak pojma nimam, čigav je, ker ga še nisem videla.
Pomojem bi se blo lažje odselit stran od tukaj kot poskušat delat red. Res nimam živcev za vse te primitivce tukaj. Pa ne gre samo za pse, primitivni so v čist normalnih medčloveških odnosih.
Ti dam primer: na vhodu v atrij sadim v korito rože. 1m stran od mene se postavi soseda, roke gospodovalno na bok pa me gleda brez besed. Čakam in sadim dalje, ona mi gleda pod prste. Še malo se nagne, ker ne vidi dobro. Pozdravim, ker se počutim neprijetno. NITI ODZDRAVILA NI! Stala je zraven in brez besed nadzorovala, dokler nisem končala in šla stran.
Spet drugič: nekaj pospravljam avto na svoji parceli. 3 ali 4 stare mamce na sosednji parceli nekaj debatirajo. Držijo se za ograjo in me čez ograjo gledajo pa komentirajo nekaj o tem, kako "so si uredili dvorišče". (ONI - kot da me ni tam!) Jih prijazno pozdravim. Nonice naredijo neumen fris, spet ne odzdravijo in me nadzorujejo dalje, dokler nisem šla notri.
Za enega psa vem, čigav je. Grem do lastnikov, se prijazno predstavim in izmenjamo nekaj vljudnih besed. Potem res FUL FUL FUL mirno in prijazno povem, da njihov kuža kaka na mojem pakririšču in da me moti. Lastnik vzroji, da če njegov pes ne sme hodit na mojo parcelo, potem se tudi jaz ne smem vozit po (občinski!!!!) cesti mimo njegove hiše. Mislila sem si svoje in zagradila dostop do svojega parkirišča z grdo pvc ograjico.