ZVITOUHKA NIKA

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor To avg 23, 2011 7:34 pm

Re: ZVITOUHKA NIKA

Smo že na fb brali o tem ;). Držim pesti!!!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 23, 2011 7:36 pm

A, zatooo so pravkar evakuirali Belo Hišo :O Sej se mi je zdelo, da je mogel biti nek velik dogodek :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 23, 2011 7:38 pm

Komaj čakam dokončne informacije in res upam, da bo kaj iz tega. Držim pesti!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 23, 2011 8:19 pm

ooooooooo, držim pesti tudi tule! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne avg 28, 2011 9:39 am

Šušljajo se novice, da je Nikica že pri novih lastnikih?? :girlblush: :girlblush:
To err is human, but to get even? THAT is divine.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne avg 28, 2011 11:03 am

Ne bodite no nestrpne. :D Ni še šla. Veste, da bom to še isti trenutek javila. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 5:37 pm

in dnevi tečejo...in jaz nestrpna...in kvajzdej...alo...marija...no?!? :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe sep 02, 2011 8:46 pm

Po moje si nekateri ljudje zelo želijo reševati in posvajati mucke s posebnimi potrebami. Vendar bolj v sanjah. Ne vedo koliko nam povzročijo in vzamejo časa s svojimi nepotrebnimi klici. Če nekdo ne misli posvojiti neke živali, ali se ni dokončno odločil, naj prosim ne kliče. Takih, ki bi koga posvojili, pa pokličejo danes, pa spet jutri, pa malo pošiljajo sms-ke, pa naenkrat nimajo časa, pa bodo poklicali jutri, je nešteto. Ti se seveda dogovarjaš z namestiteljico, pa koordiniraš čas, pa se ona spet prilagaja nekomu, ki nazadnje ni več dosegljiv, ali pa te je menda klical, pa ti nisi bil dosegljiv.
Kolikokrat ne grem nikamor, ker čakam posvojitelje, ker smo domenjeni za ogled in posvojitev. Si ne upam peljat psa na sprehod, da slučajno že ne pridejo. Ne grem v trgovino po kruh, čeprav mi zjutraj kruli želodec, ker lahko pridejo. Ne morem peljati mame v lekarno, ker čakam posvojitelje. Ne začnem pospravljati, ker bodo verjetno vsak čas prišli. In večkrat je tako v ponedeljek, torek, sredo, četrtek...
Nisem vredna niti toliko, da pokličejo, da so se premislili. Samo en klic ali en SMS, da ne pridejo bi bil dovolj. Ne potrebujem nobenih razlag, tudi ne gojim nobenih zamer do nekoga, ki se premisli. Tudi grizem ne.
Ljudje se ne zavedajo, da to delo ni naša služba. To je prostovoljna zadeva, ki ti poleg službe (seveda če jo imaš ;) ), obveznosti do svojih živali, svojih sinov, hčera, moža in prijateljev vzame kar veliko časa.
Vsako jutro imam kar nekaj dela s pospravljanjem, hranjenjem, pomivanjem, tekanjem okoli veterinarjev. Prejšnji mesec sem prevozila preko 300 km za te živalce. Opravila sem preko 20 telefonskih razgovorov s posvojitelji. Uganite koliko jih je bilo uspešnih. Celih 0. Koliko energije in truda se vloži v to, da vsakemu razložiš kaj od njih pričakuješ. Vsaka minuta, ki ti jo nekdo vzame in ne misli resno je odveč. Bolje bi bilo, če bi se posvetila Rei, Gaji in Eridi ter Maksu, ki spodaj v svoji sobici komaj čakajo, da jih poboža kakšna človeška roka. A ker so oni trenutno zdravi, nimam več kot toliko časa, kot jim ga namenim za osnovne stvari.
Da ne govorim o bolečini in solzah ob izgubi kakšnega, ki mu je manjkal samo korak do novega doma.
Za te mucke se nekdo trudi. Prav tako se nas je veliko trudilo za Niko. Veliko jih je prispevalo za njeno operacijo, veliko jih je stiskalo pesti, da ji gre zdravje na bolje, da dobi najboljši dom, ki si ga prav verjetno zasluži. Trenutno ima Nika najboljše skrbnice. Hranita jo, ji dajeta veliko ljubezni in z njunim potrpljenjem je postala prijetna muca.
Zato ljudje, če niste 100% prepričani ne kličite. Ker Nika je posebna, Miško se vam bo verjetno kdaj pokakal kam, ker nekateri mucki spuščajo dlako, nekateri nimajo tačk, nekateri so brez očesa, repa, ali pa so črni...
To niso plišaste igračke. To so bile nekoč ranjene duše, ki se počasi rehabilitirajo. In one potrebujejo dom. Tak dom, kjer jih bodo imeli radi takšne kakršni so, kjer jih ne bo motila vsaka malenkost in kjer ne bodo čet tri dni ugotovili, da imajo alergijo. Za mucke je največji stres menjava okolja. Zato prosim še enkrat vse, ki se odločijo za posvojitev, da dobro premislijo. Da prihranijo sebi in nam čas, če niso v to trdno prepričani.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Pe sep 02, 2011 8:59 pm

Podpis :( .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:08 pm

Zmagi :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:13 pm

do zadnje pike resnica...
:kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:18 pm

:( Neresnost do konca! :( In prav imaš, točno tako je. Koordiniraš čas, prestaviš svoje načrte, ki si jih imel, zato ker naj bi prišli potencialni posvojitelji, ki jih potem ni. In niti ne sporočijo. Tudi mene je to vedno znova nadvse pogrelo...
Zmagi :kiss:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:19 pm

Gredo oglasi zanjo spet ven, kakšna novejša, boljša slikca (ali dve), bi bila zelo dobrodošla :girlblush:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:23 pm

Bomo zrihtali nove slikice. Punce hvala. Vem, da ste v isti godlji in da se vam dogaja isto.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:23 pm

Uau, zmagi.. Tale post mi je pa res dal mislit.. Tako lepo si to napisala, da nimam besed :(.

Škoda za Niko, ampak saj se bo našel pravi :kiss: .

Zmagi :kiss: :kiss: :praising: .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 02, 2011 9:36 pm

Žalostno je, da je tako kot je. Upam, da se sedaj kmalu najde čisto pravi za Niko :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 03, 2011 7:38 am

omg, zmagica... :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So sep 03, 2011 11:48 am

Zmagi, lepo napisano... Upam, da bo komu dalo misliti.
Namaste.

Renata
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 03, 2011 12:08 pm

Sem se že spet zjokala, tako lepo si napisala in vse je res. Ma k... jih gleda. :devil: Kaj naj ti rečem: ne angažiraj se tako čustveno, pa ne bodi jim kadar koli na razpolago. Povej jim, kdaj imaš TI (ali druga skrbnica) čas, pa naj se oni prilagodijo. Če moraš biti za koga v nekakšnem "stanju pripravljenosti", ali ga kličeš, pa se ne oglasi in tudi ne pokliče nazaj, je sigurno en k... vreden. Ma sem se že nehala solzit in sem samo še jezna.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 03, 2011 1:13 pm

Upam, da to prebere kdo od tistih bedakov in se vsaj malo zave kako podlo je to kar počnejo. :bad:

Ne se dat. :kiss:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov