TPV

No tako nekako sem jaz razumela matejin post. In nekaj takega sem želela sama povedat.
In v primeru drugega maila je vpliv na zagnanost in voljo teama verjetno bistveno drugačen kot v prvem, in to pri isti plači.
In če to apliciram na zavetišča, društva in nas, živalovarstvenike, imam ravno zaradi "principa drugega maila" tako alergijo na (samo)takozvane profesionalce, ki so tukaj za oskrbo zapuščenih živali (ampak samo tistih, ki cingljajo mogoče?). Ali na poveličevanje enega samega ali primerjave s prepišnimi boksi pri kom od ostalih. (pa fiorina tole nima zveze s tvojim postom

, lahko pa tak stavek res sproži kakšno takšno reč)
Ker če je tako, ali če je celo dovolj en sam "čudodelec" za vse, potem zakaj smo mi ostali? Kaj dela toliko živali pri meni doma? Pa še več pri marsikaterem drugem prostovoljcu???
Ker če je v zavetiščih bistvo nadstandard in imamo profesionalce ali je med njimi mogoče celo kdo "nadnareven", zakaj jaz zabijem 4 ure nagravžno vroče nedelje (precejšen del tega na cesti v avtu) s psom, ki ga je profesionalno in (nezmotljivo?) oddal nekdo med njimi? In to zato, da ga peljem na izlet do zavetišča s prepišnimi boksi in nazaj? Sej Slovenija je majhna in profesionalci (imam v mislih tiste "najboljše" in združene, med katerimi ni nikogar, ki bi karkoli kršil...) bi jo z lahkoto obvladovali celo. Celo tiste 4 ure za prevzem poškodovane živali ne bi smele predstavljat problema. Mislim, če imamo čudodelce, profesionalce in heroje, potem res ne vem zakaj mi nevidni (vključno s heleno), ne živimo svojih življenj drugače in za svoj denar privoščimo kaj sebi...
Hočem rečt, da pretirano poveličevanje enega lahko pripelje, da voljo izgubi množica prostovoljcev. Pa ne zato, ker se ji kape ne meče dol, ali se ji ne klanja, ampak zato, ker slej ko prej ne postane samo nevidna, pač pa še brez pomoči, ki se bolj ali manj prefinjeno kanalizira... kamorkoli že pač. In če so vse zapuščene živali naše, potem to ni prav.
In tale forum je štartal na drugačnih temeljih in na taknih še vedno stoji. In bi bilo res škoda, da tak ne ostane. Dolgoročno in v korist živali je, to si upam trdit, to zagotovo živalim prijaznejša, koristnejša in bolj fer pot. Posameznikom pa žal res ne...