Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

penny, odvisno je, katera smer si in katero stopnjo izobrazbe imaš (ker ne vem, kako je pri bolonjcu, pač ne upam niti ugibat
) oz. ali ciljaš na zaposlitev v javnem sektorju ali na zaposlitev na prostem trgu dela. JS je precej rigurozen glede stopnje izobrazbe - če nimaš dovolj visoke, se ne moreš zaposliti, če imaš previsoko, te ne bodo zaposlili, ker si predraga.V gospodarstvu pa ni prav dosti podjetij, ki bi jih zanimala sama stopnja izobrazbe (seveda je določena najnižja potrebna za zasedbo delovnega mesta), ampak želijo vedeti predvsem, ali si sposobna opravljati delo. Sploh manjši delodajalci redko plačujejo glede na stopnjo izobrazbe.
Glede redne službe ne bi upala trdit, ampak načeloma se lahko redno zaposliš in obdržiš status rednega študenta (izgubiš samo ugodnosti - bone, štipendije in podobno), vendar pa ne vem, kako je s prisotnostjo na predavanjih v tem primeru.
Za družino boš morala pa sama presoditi

Jah ne vem, nekako razmišljam, da bi vseeno vpisala 2. stopnjo (moj študij je v bistvu ful povezan z javnim sektorjem), moj mentor je celo nekaj govoril, da bo on mal veze uporabil za kakšno službo za mene po diplomi in je hkrati ful za to, da grem naprej študirat (
Zaradi sebe. Ker tako hočem. Familija ma še cajt počakat. Denar za sproti bom že nekje dobila. Je tudi možnost štipendiranja:
Se strinjam taperverčki, z družino je za ene ful lahko, drugi pa se matrajo in ni nič... Mene je ful strah, da ne bo šlo tako zlahka, mojadva sta se za mene 11 let trudla. Jaz sem ful takšna, da vse prej pretehtam... Tipična tehtnica 
, bo pa itak vsaka sama presodla kaj, kdaj in kako naprej v vsakodnevni fajt za obstanek.
). Bistvo je da izpolnjuješ formalne pogoje, v praksi pa... bo že, a ne? 
Zdej k je šansa za džabe redni podiplomski študij nimaš sploh kej razmišljat da ne bi šla, če nimaš še nobenih ziher stvari za naprej. Greš študirat in potem pač karkoli pride vmes, nehaš - to ni nakup mobitela s katerim se z naročnino vežeš na operaterja
. Med študijem iščeš službo in se jim prilagajaš...če pač iščejo dipl.potem pač rečeš, da jo imaš, ampak itak kaj jih pa briga ali delaš še kaj naprej al ne. Če pa pač iščejo mag.pa se lahko pohvališ, da si na poti do tja. In problem rešen

)?