Lahko, seveda

(Opis na podlagi mojih izkušenj, kdo drug ima morda malo drugačen protokol.)
Če vzamemo v začasno skrbništvo mačka, ki še ni bil v karanteni (prihaja torej direktno s "terena"), je vedno priporočljiva cca. 10 dnevna preventivna ločitev staroselcev in začasnikov - tako s stališča opazovanja zdravstvenega stanja novega mačka, ki ga lažje opazujemo v "izolaciji" (prehranjevanje, izločanje, vedenje), potrebne začetne oskrbe (razglistitev, razbolhanje itd.) kot kasnejših korakov pri združevanju z našimi mački.
Če imamo doma same zdrave, odrasle, cepljene mačke in začasnik nima nobenih kliničnih znakov, ni potrebna zares stroga karantena (ki zame pomeni strog režim razkuževanja po vsakem stiku, razkuževanje prostorov itd.).
Začasnika namestimo za cca. 10 dni v ločen prostor (ali v bivalni boks, če druge možnosti nimamo, kar pride v poštev bolj za mladiče kot zdrave odrasle mačke), kjer ima svoj WC, posodice s hrano in vodo ter igrače. V tem času ga razglistimo, razbolhamo in (če ni drugih zadržkov) na koncu "karantene" prvič cepimo proti kužnim boleznim, pred združevanjem pa tudi testiramo (če ne gre za leglo, kjer je bila testirana mama muca).
Veterinarska oskrba seveda poteka pod okriljem MH, po protokolu, vedno pa so na voljo tudi nasveti in pomoč za začasne namestitelje s strani izkušenejših skrbnic.
Sama sem glede začetnega ločevanja kar stroga - razkuževanje rok s Spitadermom v času trajanja karantene, razkuževanje prostora z Asepsolom na tri dni prvih deset dni (Asepsol dodam siceršji vodi za pomivanje tal, tako da to ni neko dodatno delo). Sem pa imela mačke v "karanteni" tudi v enosobnem stanovanju, tako da realno to ni noben bavbav, sploh če imamo na voljo en prostorček, ki je lahko začetni ločitvi namenjen (pa čeprav je to samo kuhinjska niša

).
Po desetih dneh jih počasi združujem z mojimi. Ker je maček že deset dni pri nas in so zaznali njegov vonj in se navadili nanj, je združevanje po pravilu lažje. Združujem po principu vohaj - vidi - srečaj: del kjer se samo vohajo, ne pa vidijo, se večinoma zgodi že v času začetne ločenosti. Seveda je postopek in hitrost kasnejšega združevanja odvisna od mačk, ker je mojih to kar stresno, počnem to po korakih in se obnese. Včasih pa kakšnega sprejmeo tudi takoj. Po začetnem spoznavanju podaljšujem čas skupnega bivanja, nato bivajo skupaj, potrudim se pa da staroselci zaradi začasnikov ne izgubijo svojih siceršnjih privilegijev.
Seveda združitev z domačimi mački ni nujna, če imamo prostorske možnosti za to da ves čas namestitve bivajo ločeno.
Ko je maček S/K in polno veterinarsko oskrbljen, se prične iskanje novega lastnika z objavo predstavitve na strani Mačje hiše, forumu itd., kar vodijo ostali prostovoljci, tega ne dela skrbnik sam. Začasni skrbnik ne rabi biti kontakt za posvojitelje, če ne želi. V tem primeru klice prevzame katera izmed "kontaktnih oseb" MH, ki nato na začasnega skrbnika usmeri samo prefiltrirane interesente.
No, upam da je to tisto, kar vas je zanimalo in da se kdo opogumi za namestitev katerega izmed malčkov, ki jo iščejo