cenejša hrana za mačke znanih komercialnih znamk

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če okt 14, 2010 1:24 pm

Re: cenejša hrana za mačke znanih komercialnih znamk

Pa to ni zaradi tune, ampak ker si ti nevidna bolha, pa sploh ne ve da si tam :P
:D ;)

Sicer pa jaz še nisem slišala, da bi mačke kupile tuno. Mačke bi kupile Whiskas :P
;)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če okt 14, 2010 2:26 pm

Itak. Mogoče bom še jaz na Schesir prešaltala :D :D Razvajenka mačja....(lubika mamina :praising:)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe okt 15, 2010 3:44 pm

Mene pa zanima kakšna je hrana FELIDAE (konzervice 369 g, ki jih imate na spletni trgovini Čombe) v primerjavi z Almo nature in če se da dobit samo ena konzerva za probat. Zdijo se mi cenovno zelo ugodne in bi rada poskusila, če bi jih mački sploh jedli. Moji kosmatinci me bodo namreč spufali, ker namreč jejo še samo Almo nature, razen enega, ki obožuje surovo meso.
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 15, 2010 3:51 pm

Bolj slabo ješče in se ne morejo primerjati z Almo nature po ješčnosti in okusu. Lahko se seveda dobi tudi samo ena konzerva. Puskusite z applavs 156g konzervami, ki so vseeno glede na količino dosti cenejše kot Almo nature, jedo pa jih ponavadi še raje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor So okt 16, 2010 8:08 am

Hvala za informacijo, vendar tudi Applaws smo že imeli in so ga tudi jedli, vendar se mi zdi cenovno enak, ker pri Almi kupujem 140 g konzerve, torej me pride 70 g 0,99 €. Skratka ni rešitve, kakovostna hrana je pač draga, če kje najdem kaj ceneje, pač ni iste ali vsaj podobne kvalitete. Hotela sem uvesti mokro hrano samo enkrat na dan, ostalo pa brikete, pa mi ni uspelo. Ko je tisti čas, ko so navajeni, da dobijo konzervo, hodijo za menoj in me terorizirajo in glasno zahtevajo svoje, tako da naredim prav vse, samo da utihnejo. Poskusila sem tudi, da sem jim sama skuhala meso, ampak očitno ni istega okusa...Bučko je seveda vse pojedel :nyam: , Čarli poskusil, Holly in Elvis sta demonstrativno gledala v mene in se spraševala zakaj sta kaznovana ? :O K sreči pa imamo še druge odjemalce, ki prav vse pojejo, kar razvajencim ostane
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 16, 2010 9:06 am

Pa si probala surovo meso? Moja dva tudi nočeta kuhanega, surovo (govedina, piščanec ali puran) pa jesta brez pripomb.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 16, 2010 1:23 pm

Uf, v tej temi imam pa tudi jaz eno vprašanje. Moj mali razgrajač (okoli 13 tednov) je vedno bolj razvajen... Briketi mu ne povzročajo težav, trenutno ima Science Plan in Almo Nature in jih z veseljem gloda. Zatakne se pri mokri hrani. Kupila sem že vse mogoče konzerve ali vrečke od Almo Nature, Science Plan, BioPate, Animonda.. pa mu nobena ni všeč, tako da so vse končale na pasjem krožniku. Zadnjič pa sem dobila testno vrečkico Whiskasa, pa sem se odločila da mu jo dam za poskusiti, če že hudič mali noče nič "zdravega" jesti. In seveda, pojedel jo je kot da že več dni ni dobil nič za jesti :dash: Torej, moj zaključek je, da od "mokre" hrane mic mac mara samo Whiskas Junior vrečkice in pa Poli salamo. Ostale klobase, tuno iz konzerve ter navadno meso popolnoma ignorira :fool:

Vprašanje, ki vam ga zastavljam, pa je sledeče. Ali je bolje, da mucu dajem Whiskas vrečkice, ali da mu jih ne dajem? Seveda le kot dodatek, recimo pol vrečkice dnevno, glavna hrana ostajajo briketi.

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 16, 2010 1:54 pm

Naš 8 letni mačkon je od malega jedel Whiskas, ker smo verjeli TV reklamam, da bi mačke izbrale W. :blush: Odkar spremljam razne forume, to je sedaj že kakšnih 6 let, pa sem staršem zatežila, da mora tudi on jesti kvalitetno hrano, tako da dobiva brikete Hills oral ali active longevity, nikakor pa ga ne moremo pripraviti, da bi jedel katere druge vrečke kot W., pa smo probali verjetno čisto vse! Surovega ali kuhanega mesa ne je, včasih mjavka/fehta, ko pa ga dobi, ga povoha, zaviha smrček in gre stran :devil:
Še glede količin: zjutraj dobi pol vrečke, opoldne brikete, popoldne pol vrečke in zvečer brikete (torej 1/2 priporočene količine briketov, razdeljene v dva obroka in ena vrečka). In mačkon ima 5,5 kg in je predebel (po mnenju veterinarja), za moje pojme je pač hruška :P Skrajšano: je zelo izbirčen maček, ki ima probleme s prekomerno težo :truce:
Sedaj, ko sem napol preseljena, imava s fantom še 6 mesečno gospodično, ki je 3 kilogramska suha glistica 8) Na dan poje 2-3 vrečke Animonda Rafiné perutnina z rakci, ves čas pa ima tudi na voljo brikete.
Zanima pa me, glede sestave tele Animonde: piše, da vsebuje 15% piščanca, 15% purana, 8% raca in 4% rakcev. To pomeni, da vsebuje 42% mesa in mesnih stranskih proizvodov ali je to le kakšen marketinški trik?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So okt 16, 2010 3:17 pm

lashes je napisal/-a:Ali je bolje, da mucu dajem Whiskas vrečkice, ali da mu jih ne dajem? Seveda le kot dodatek, recimo pol vrečkice dnevno, glavna hrana ostajajo briketi.

Če maček dobiva kvalitetne brikete, mu ne rabiš dajat konzervic. Našedva jesta konzervo enkrat na teden, ali pa še to ne, pa jim nič ne manjka. Itak konzervice samo zobne obloge povzročajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 17, 2010 9:45 am

lashes je napisal/-a: Torej, moj zaključek je, da od "mokre" hrane mic mac mara samo Whiskas Junior vrečkice in pa Poli salamo. Ostale klobase, tuno iz konzerve ter navadno meso popolnoma ignorira :fool:

Nikar ne dajajte mačku Poli. To je narejeno za ljudi in je za mucka veliko preveč slano! :(
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 17, 2010 5:59 pm

Uf ja, Poli ne mačkam, to vem. Če jo že dobi, dobi minimalno količino, največ četrt res tanke rezine. Ampak nori pa že ko jo od daleč zavoha :D Sploh nočem vedeti kaj vse dajejo notri, ker ob drugih klobasah sploh ni takšnega cirkusa.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 17, 2010 7:37 pm

zanimivo da prenašajo tole poli :) no, saj moja tudi voha salamo, samo ko jo je enkrat malo pojedla (leta in leta nazaj ko je bila mala) je bruhala po njej :bad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 18, 2010 2:04 pm

Hvala lepa vsem za nasvete na prejšnji strani, ta teden gremo v shopping in bomo videli, upam da ne bo panike.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe nov 05, 2010 9:37 pm

Sporočam, da smo preizkusili nekaj različne kvalitetne hrane, najprej z mešanicami in postopno povečanimi razmerji in je vse OK :good: Je bil malce mehkejši kakec sicer, ampak brez driskice, sedaj pa je itak normalen. Muca ima pa kar vse rada, se ni nič zmrdovala.

Hvala še enkrat za nasvete :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe nov 19, 2010 9:53 pm

Kaj pa priporočate hranitelju, ki hrani 30-40 prostoživečih mačk. Vsak dan. Kakšno hrano? Ta poceni seveda, da jih čimveč nahrani. Tu se ne moremo sprenevedati kaj je notri in kaj ni. Bolje je da nahraniš vsak dan z malo cenejšo hrano več mačk kot obratno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 20, 2010 12:10 pm

Razumem, da tolikšnega števila prostoživečk ne more en sam posameznik hranit iz svojega žepa s fancy drago hrano. Najbolj cenovno ugodno hrano najbrž dobiš v Hoferju ali Lidlu. Potem so tukaj še generične znamke ostalih trgovcev. Cenovno ugodne hrane je dosti, nisem pa nikoli primerjala njihove sestave, ker ne kupujem. Najbrž bi znala kakšna hraniteljica več povedat.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne dec 12, 2010 11:21 pm

Moja dva dobita za zajtrk 2x po pol vrečke Almo Nature al pa Schesir, s tem da jima zmešam 'navadno', torej tisto s koščki mesa v omaki, plus tisto s tuno v omaki - tuna pali dost, da pojeta pol vse, ampak ne pri vseh znamkah :rolleyes: Čez dan, zvečer in ponoči mata pa pol brikete Royal Canin+Schesir - kombinacija Light+Indoor za našo hruškico :kiss: pa Indoor+Maine Coon za orjaka ;) sicer se pol valda dogaja, da ona krade njegove brikete, so menda boljši pa še blazno zabavno jih je kotalit po stanovanju, ker so okrogli, ampak ok :D
Me pa zanimata dve stvari: v eni drugi temi sem že vprašala, če kdo pozna brikete za Maine Coone od katere druge firme - da bi bli kvalitetni, ampak ne lih 20€ po vreči :O
Kot drugo me pa zanima, če kaj veste o testiranju hrane za živali na živalih - ker vidim, da je Hill's dokaj popularna hrana pa tud veterinarji jo priporočajo, ampak sem naletela na črno listo podjetij, ki testirajo na živalih, in Colgate-Palmolive je med njimi, zraven pa piše, da oni proizvajajo Hill's hrano. Js sem jo zato nehala kupovat, čeprav sta jo rada jedla.. Na listi je tud Royal Canin, ampak ne vem, kje naj dobim druge brikete za tako velko čeljust, kot jo ma naš Loki.. Manjših briketov sploh ne grize, kar ni fajn za njegove zobe. Lista je sicer s spletne strani Cosmopolitana (prek FB skupine 'Živali potrebujejo pomoč!'), ampak je očitno od nekod kopirana, kar pomeni, da zna bit, da je preverjena. Ne vem, no.. Kakorkoli že, spod sta linka do črne in bele liste, če koga zanima..

ČRNA: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=24858
BELA: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=22287
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po dec 13, 2010 9:44 am

Tega na začetku o vrečkah sicer ne razumem čisto. A "navadna" vrečka je vsaka s koščki mesa ali tiste kupljene v navadnih trgovinah? Glede konzervic lahko poizkusiš se z Applaws, ki je kot Schesir, dejansko meso, edino, da imajo malo večje pakunge tudi na razpolago ...

Mi imamo skoraj 8 kg mačka (no roko na srce, bi moral kako kilco shujšat) ki sicer kljub svoji ne tako majhni čeljustki zgrize tudi kitten briket, če ge kje zbrska, samo pač manjkrat mora ugriznit :) .... drugače pa so vsi "oral" briketi večjih velikosti, se pravi vsi namenjeni za zobke.

Tule smo bolj ali manj vsi indoor :) - komot vzameš tudi ne-indoor hrano, pa pač malo bolj paziš pri količini, če ustrezajo dovolj veliki briketi.

Glede hrane testirane na živalih. Glede Hills'a drži (Hills je del podjetja Colgate-Palmolive Co.), glede RCja tudi (Mars Inc. - ki proizvaja tudi Pedigree, Cesar, Whiskas, Kitekat, Sheba In Techni-cal. Njihovo testiranje je sicer malo drugačno, vsaj tao trdijo, preišči odloči se pa sama). Tudi Proplan in Eukanuba sta od podjetij ki testirajo na živalih ...
Imaš pa mnoge druge na razpolago, če se odločiš, da ne boš kupovala testiranega na živalih. Belo, črno in sivo listo najdeš tudi na stani DZZŽ Ljubljana KLIK njihovo, pa Prijatelji životinja jo imajo tudi KLIK (Cosmo je seveda ni šel sam sestavljat).

Za Bosch ne vem, če je na kateri listi (ker jih ne najdem na nobeni, mogoče bo kdo drug vedel), njihova linija hrane Sanabelle ima tako opcijo denal kot opcijo grande (KLIK in KLIK)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Po dec 13, 2010 2:42 pm

Houdini je napisal/-a:Tega na začetku o vrečkah sicer ne razumem čisto. A "navadna" vrečka je vsaka s koščki mesa ali tiste kupljene v navadnih trgovinah? Glede konzervic lahko poizkusiš se z Applaws, ki je kot Schesir, dejansko meso, edino, da imajo malo večje pakunge tudi na razpolago ...

Mi imamo skoraj 8 kg mačka (no roko na srce, bi moral kako kilco shujšat) ki sicer kljub svoji ne tako majhni čeljustki zgrize tudi kitten briket, če ge kje zbrska, samo pač manjkrat mora ugriznit :) .... drugače pa so vsi "oral" briketi večjih velikosti, se pravi vsi namenjeni za zobke.

Tule smo bolj ali manj vsi indoor :) - komot vzameš tudi ne-indoor hrano, pa pač malo bolj paziš pri količini, če ustrezajo dovolj veliki briketi.

Glede hrane testirane na živalih. Glede Hills'a drži (Hills je del podjetja Colgate-Palmolive Co.), glede RCja tudi (Mars Inc. - ki proizvaja tudi Pedigree, Cesar, Whiskas, Kitekat, Sheba In Techni-cal. Njihovo testiranje je sicer malo drugačno, vsaj tao trdijo, preišči odloči se pa sama). Tudi Proplan in Eukanuba sta od podjetij ki testirajo na živalih ...
Imaš pa mnoge druge na razpolago, če se odločiš, da ne boš kupovala testiranega na živalih. Belo, črno in sivo listo najdeš tudi na stani DZZŽ Ljubljana KLIK njihovo, pa Prijatelji životinja jo imajo tudi KLIK (Cosmo je seveda ni šel sam sestavljat).

Za Bosch ne vem, če je na kateri listi (ker jih ne najdem na nobeni, mogoče bo kdo drug vedel), njihova linija hrane Sanabelle ima tako opcijo denal kot opcijo grande (KLIK in KLIK)

Opa, to pa je izčrpen odgovor. Hvala :) Pod 'navadna vrečka' mislim vrečke kvalitetne hrane, ki vsebujejo koščke mesa, ne tune. Tuno (za mačke, ne kake rio mare v olju) jima zmešam zraven, da ju malo podkupim ;) V trgovinah tipa mercator ipd. že lep čas ne kupujem več mačje hrane, ker majo samo komercialne znamke, ko pa pogledaš sestavo, pa ne štima.. Applaws sem naročla brikete indoor, bom pa probala tud vrečke, hvala :)

Naš Loki je coon, star leto in pol, ima pa že sigurno čez 8kg, pa je po očetu suhcen in itak še raste (ma še dost odvečne kože pri 'ramenih' itd ;) ).. Čeljust ma vsaj dvakrat večjo od Lali, ki je mešanka, pa tud ona ni ravno drobna (5+ kg, ampak je rahlo hruškasta :D ).. Bom probala kake oral brikete, da vidim rezultat, pa une grande tud :)

Pač rajš kupim neki, kar ni blo testirano na živalih, če se le da; če je to ugodnejše, pa še tolk bolš (valda pod pogojem, da je kvalitetno) :)
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po dec 13, 2010 3:09 pm

Za testiranje sicer ni praktično, so pa večje pakunge briketov občutno cenejše od manjših. Tako, da ko končaš s testiranjem kupi večjo vrečo, pa veliko prihraniš s tem ;) (seveda najbrž ne boš kupila 15 kg).

Drugače pa tudi malo dražja hrana ala Orjen, potem v končni fazi ni tako draga, ker je doza, ki jo mačku ponudiš občutno manjša, ker so toliko bolj "močni" in potem ista kilaža vreče zdrži več časa ... faktorjev je res veliko pri teh papah, včasih je tudi velika izbira živ hudič ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov