Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 12:18 pm

Re: Mačji posip

Močno odsvetujem Biosand. Sem ga uporabljala tudi sama, tistega z vonjem po pudru, pa sem ga hitro opustila:
- praši se, kot se še noben pesek ni. Cele plasti finega belega prahu sem imela po kopalnici in po celem stanovanju;
- pri treh mačkih se je zasmradil v nekaj dneh, kljub rednemu čiščenju. Po nekaj dneh uporabe je postal pocast in smrdljiv;
- če pride ven iz stranišča in se zmeša z vodo, nastane gips, ki ga je treba špohtlat s ploščic. Prav sovražila sem čiščenje kopalnice, ker mi je vzelo toliko časa.

Na koncu mi je šel že tako na živce, da sem popokala nekajmesečno zalogo in jo poslala v zavetišče, jaz pa sem presedlala na drug pesek.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 12:23 pm

ja, tudi meni se je zameril biosand. sem poskusila samo eno vrečko (niti ne vem točno, kateri je bil :blush: ), odišavljen je bil s tem babypudrom. strašno je smrdelo in to zelo zelo hitro. ker mačjih stranišč nimam v kopalnici, je bilo čiščenje okolice še bolj zoprno (naš Yodi ima posebno veselje tako ali drugače zmočiti tačke in potem tačkati okrog :rolleyes: )

takrat se mi je vonj po otroškem pusru tako zameril, da nisem niti na daleč želela GG Masterja, ker je odišavljen s tem vonjem :) no, zdaj sem zadovoljna tako z GG master kot GG odour in še vedno oba priporočam vsakomur :good:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: LJ-okolica

Odgovor Če avg 11, 2011 12:27 pm

zarad biosanda z tistim smrdljivim otroškim pudrov sem imal poscano bajto in zatežene mačke, katerih nos, podobno kot moj, ne prenese vonja po pudru. skratka katastrofa od peska.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če avg 11, 2011 12:40 pm

Ja mi smo ful ful ful zadovoljni s tem Ökoplusom, je varčen, ne smrdi, dobro se grudi, nič se ne raznaša... - imamo 1 mačko in 2 wcja. En wc je odprt in en zaprt. V zaprtega hodi načeloma samo kakat (je notri en pesek, ki ga v Mercatorju prodajajo - ena rožnato-zelena vreča - se tudi dobro grudi, če se kdaj polula not in se ne zasmradi hitro), v odprtemu wcju imamo pa Okoplus in ta pesek res čist nič ne smrdi. Res pa je, da v ta pesek hodi načeloma samo lulat. Pri nas ni nobenega vonja od tega peska. Če kaj začne smrdet, je to wc posoda, ki jo je treba vsake toliko tudi umit in razkužit.

Smo sprobali ful različnih peskov (tudi dražjih kot je ta) in dejansko se mi ta zdi najboljši, jaz sploh ne kupujem več nobenih drugih peskov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 1:56 pm

Ma joj! :dash: Sej budala jst pa probam vse druge sam GG Masterja ne, ki ga vse priporočate :blush: Naslednji je sigurno ta. Sicer porabila bom tale pesek, to je pa to.
Imam pa še tri vreče Radamesa (tega novejšega, ki naj bi bil beden). Bom verjetno še tist ponucala kaj pa vem. Pol pa na GG.
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 11, 2011 2:39 pm

Ampak se sploh ne zavedate koliko se proda BioSand-a. Z eno besedo: N.O.R.O. :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 3:11 pm

V SČ prodamo Goldna vseh vrst 10x več kot vseh ostalih skupaj. Dosti gre tudi oko in wbcl, Biosanda pa vedno manj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 6:28 pm

ja če je pa najboljši :) jaz recimo pucam wc-je samo enkrat na dan (3 mačke, 2 wcja), pa mi nič ne smrdi. če se pa kdo bolj smrdljivo podela, pa to takoj odstanim pa je spet kul.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 6:56 pm

mateja je napisal/-a:Močno odsvetujem Biosand. Sem ga uporabljala tudi sama, tistega z vonjem po pudru, pa sem ga hitro opustila:
- praši se, kot se še noben pesek ni. Cele plasti finega belega prahu sem imela po kopalnici in po celem stanovanju;
- pri treh mačkih se je zasmradil v nekaj dneh, kljub rednemu čiščenju. Po nekaj dneh uporabe je postal pocast in smrdljiv;
- če pride ven iz stranišča in se zmeša z vodo, nastane gips, ki ga je treba špohtlat s ploščic. Prav sovražila sem čiščenje kopalnice, ker mi je vzelo toliko časa.

Na koncu mi je šel že tako na živce, da sem popokala nekajmesečno zalogo in jo poslala v zavetišče, jaz pa sem presedlala na drug pesek.

Oja, soba, v kateri imam začasnike, je še sedaj čisto bela, po vsem čiščenju, ker mi je enkrat vmes zmanjkalo peska in sem kupila Biosand.

Da o svinjariji, ko pride v stik z vodo, ne govorimo :negative:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če avg 11, 2011 7:08 pm

Tole spravljanje na Biosand je pa že vrhunec. Ne prenesem več! Ali tako preklemansko varčujete z njim, da se vam spremeni v smrdljiv poc??? Mi imamo lepo druščino muck in uporabljamo izključno samo Biosand z vonjem po pudru in nikoli ne smrdi in bomo še naprej prisegali na pudrasti Biosand!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 7:13 pm

Bi rekla, da vsem pač ne odgovarja vse. Jaz uporabljam Catsan, ki ga večina ne mara.
Vsak po svoje :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 7:21 pm

Za konkretno predstavo: imam 3 mačke in 2 stranišči, ki jih večkrat dnevno čistim (t.j. vsakič, ko grem mimo, v povprečju 4x dnevno). Nasutja imam običajno 5-7cm. Pesek zavržem na 10 - 14 dni, ko stranišči tudi umijem in razkužim. Pa uporabljam GG, ki je bistveno boljši pesek. Pri Biosandu sem ga menjala na 4 dni, ker je bil sladko-pudrast smrad prehud. Pa še steklene površine sem morala čistiti na dnevni bazi, zaradi sloja prahu.
Če komu odgovarja, super. Za to pa je tržna ekonomija, da si vsak izbere, kar mu paše. Priporočila ga pa ne bi nikoli.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 11, 2011 8:03 pm

Tudi nam biosand ni bil všeč. Nekajkrat sem ga kupila moji prejšnji muci, ki pa je res ogromno lulala (kasneje se je izkazalo, da zaradi bolnih ledvic) in obvezno ves čas na isto mesto. Ko sem prišla iz službe, me je na polulanem koncu vedno čakal moker poc namesto kepe. Pri tistem belem pa ni bil problem, da bi se usmradil zaradi lulanja in kakcov, temveč mi je bil moteč že sam vonj po pudru (že v čistem posipu), ki je za moj nos preveč izrazit.
Od posipov, ki se grudijo, mi je bil daleč najboljši Tomi. Cena zares ugodna, grudil se je super, varčen... GG pa takrat nismo probali, kasneje pa sem se itak odločila za poispe, ki se manj raznašajo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe avg 12, 2011 8:31 am

To je ja čisto enostavno. Prav vsi posipi imajo nekaj plusov in nekaj minusov in odločiš še za tistega, kjer ti plusi več pomenijo in te minusi manj motijo.

In ko po dolgotrajnem preizkušanju in primerjanju končno najdeš tistega, ki ima po tvojih merilih same pluse - se mačka odloči, da vanj pač ne bo hodila :))
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Pe avg 12, 2011 2:12 pm

:D
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor So avg 13, 2011 11:23 am

Kupila Radames (takšen pinki) v EuroSpinu v Slovenskih Konjicah. Bomo testirali, če je res tako dober, sicer pa ga imajo še kar nekaj na zalogi, če koga zanima.
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 7:52 pm

Mene pa zanima, če ima kdo mačje stranišče zunaj - na balkonu/terasi/v mačjaku. Razmišljam, da bi dala eno stranišče še na teraso, pa me zanima, kateri posip bi se najbolje obnesel zunaj. Ima kdo kakšne izkušnje?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 7:56 pm

jaz sem ga prej, v lj, imela na balkonu- zastekljenem ampak se je skoz zračilo. pozimi sem ga imela notri, ker je me je preveč zeblo ko sem ga pucala :D nisem opazila nobene razlike med notranjo in "zunanjo" uporabo, imam pa GG Master. če to kaj pomaga :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 8:00 pm

GG master je tudi moj preferenčni pesek, skrbelo me je samo to, če se prej navlaži (stranišče sicer bo na suhem, ampak vlaga zunaj je vseeno višja) in kako se obnaša pri večjih temperaturnih amplitudah. Sploh ker moje mrcine prenašajo menjavo peska samo na bolj kvalitetnega, na slabšega pa ne in ko/če jim enkrat dam pesek, lahko kar pozabim na žaganje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne avg 14, 2011 9:03 pm

kozmopolitanka je napisal/-a:jaz sem ga prej, v lj, imela na balkonu- zastekljenem ampak se je skoz zračilo. pozimi sem ga imela notri, ker je me je preveč zeblo ko sem ga pucala :D nisem opazila nobene razlike med notranjo in "zunanjo" uporabo, imam pa GG Master. če to kaj pomaga :)

Enako.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov