Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 22, 2011 9:50 pm

Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Popečena zelenjava s tofujem. :D Jaz tofu začinim z veganko (naravna jušna začimba) ali s kakšno drugo začimbo+sol in popečem na olivnem olju. Tofu ne narežem na trakove ampak na "ploskve". :D Ubistvu je to edino kar naredim iz tofuja. :girlblush: Tudi ideja s polento ni slaba. Za popestritev zraven priporočam zelenjavno solato, da ni vedno "klasična" solata. :D ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 22, 2011 10:07 pm

*poleg "običajne" zelenjave lahko popečeš tudi krompir. Krompir v kosih najprej skuhaš in ga potem popečeš na olivnem olju. Če popečeš še zelenjavo in tofu, obiski sigurno ne bodo lačni. :D ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 26, 2011 7:48 pm

Malo odštekan recept.
Zavitek s tofujem. Ja, vem kaj si mislite. Sem tudi jaz mislila da to ni užitno, kajšele okusno. Pa je okusno, zelo! :D Še brat, ki je zbirčnež, jo je pohvalil. :D
Gre pa takole:
Namesto drobtin, naredite namaz iz tofuja. 300g tofuja, rum (ne šparat! :D ), vanilijo, cimet, sladkor in lupino limone zmiksajte, dodajajte tekočino dokler ne bo tekoče. Mase je dovolj za pet plasti (če kupite testo). Okus ima kot skuta z dodatki. Potem pa tako kot vedno testo, namaz, sadje. Nadev iz sadja naj bo bolj moker kot ponavadi. Spečete in probate ne pojesti vsega naenkrat. :D ;)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne avg 07, 2011 1:18 pm

Šampinjoni z gorgonzolo in ajdova kaša za prilogo. Njami.
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne avg 07, 2011 1:23 pm

U sem čisto pozabila, da sem postavila vprašanje o tofujih :D Hvala za predloge :) Pogostit še nisva utegnila, sva pa sama sprobala recept - tofu z zelenjavo in pečen tofu in je prišlo zelo dobro. :nyam:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 12:34 pm

baklavo sem spekla :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 12:38 pm

Penny je napisal/-a:baklavo sem spekla :nyam:

jaz sem si pa prejšnji teden eno bosansko kupila :D sem končno razumela, zakaj vsi pravijo, da je straaaašno sladka :D (ker tista, ki sem jo jaz čarala, je bila mogoče nekje 1/4 te sladkobe :D )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 1:05 pm

Jaz drugače nisem marala baklave nikoli kaj pretirano, potem sem pa zadnjič z mojim v turški restavraciji po dolgem času probala še njihovo baklavo in mi je bila res ful dobra. Pa moj jih ima tudi zelo rad (v bistvu sva oba velika ljubitelja turške kuhinje). Tale moja tudi ni toliko sladka, ampak je še vseeno zelo dobra za prvič pa sploh :)

Drugače pa za tiste, ki vam je blizu turška hrana - priporočam Yildiz han turško restavracijo v Ljubljani - res taprava o d l i č n a turška hrana, vzdušje je zelo sproščeno, sediš na tepihih, osebje nadprijazno, lahko kadiš šišo, hrano ti postrežejo v posebnih lončenih posodicah, kavo in čaj dobiš v enakih lončkih kot v Turčiji ... Skoraj kar pozabiš, da si v Ljubljani. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 3:21 pm

Tale turška je tudi meni nadvse všeč, sem kar velikokrat že bila tam :) Full nizko sediš in zato, da natakarja ne gledaš full gor, ko naročuješ, se vsede kar zraven, popiše, se malo poheca s tabo in potem gre :good: Zelo priporočam!
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 5:07 pm

Ja, tisti z brki je ful v redu :) no pa saj so itak vsi ful odprti in zgovorni :D sem vesela, da obstajajo take gostilne z ''dodano vrednostjo'', kjer se osebje malo poheca s tabo, da se mal nasmejiš, pa da zraven kavice dobiš tisti žele iz vrtnice... Pa tako no... Da odideš nasmejan in da ti ni žal, da si prišel. V nasprotju s kakšnimi slovenskimi gostilnami, ki te že ko not prideš grdo gledajo, ko kaj naročiš, čakaš eno uro, ko pa končno nekaj dobiš na krožniku, se ti pa malodane v grlu zatakne, ker še sam doma boljše skuhaš. Pa molčeče natakarce, pa skos eni in isti jedilnik, pa za sladico vedno eno in isto (štrudl) itd. :negative: ...Mal je slovenskih gostiln, ki so res vredne da prideš.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To avg 09, 2011 5:25 pm

Hmm, ste mi naredile lušte s tole turško :D. Dejansko jo imava pred nosom, pa še nisva šla nič probat, čeprav je bilo v planu enkrat. Kaj priporočate od hrane, pa kakšne so kaj cene (pa porcije ;) )? Ne bi rada, da me ravno kap, ko bi izstavili račun :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 5:29 pm

Lačnaaaaaaaaaaaa!!! :girlcry:

A imajo tudi tulumbe??? :nyam: :nyam: :nyam:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 5:44 pm

V turški priporočam večerjo v petek ali soboto, ker ponavadi zapleše tudi trebušna plesalka. Res ful lepo za pogledat! :good:
Majo tulumbe pa šišo tudi. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 5:48 pm

Kdaj gremo????? ;) 8)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 7:55 pm

Ni najcenejša restavracija, definitivno pa ne najdražja, ampak za razmerje cena/kvaliteta dobiš po mojem ogromno. Cene za glavno jed se gibljejo tam od 9-12€ če se ne motim, zdaj ne najdem nobenega računa. :blush: Juhe so 3€, turška kava je 2,50€, turški čaj 1,20€, ajran 1,50€.

Jaz priporočam juho iz rdeče leče (mercimek), jogurtovo solato s kumarami, pijačo ayran... Od glavnih jedi se pa ne spomnim imen, ampak ti znajo priporočit, meni je pa itak vse zelo dobro. Turška kuhinja uporablja veliko zelenjave, stročnic, riža, meso, jogurt... Mislim, da je na splošno tam zelo raznolika hrana.

Aja pa študentske bone imajo tudi in privoščite.si so tudi zadnjič imeli bone. Se splača malo spremljat :)

Midva sva šla nekajkrat na bone, nekajkrat pa kar tako in moram rečt, da so do vseh strank enako prijazni, ni tistega, da bi te potem obravnavali kot manjvrednega, če prideš z boni, ampak so res prijazni :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 8:04 pm

Viš to, sem bila že parkrat tam, pa mi noben ni dal želeja iz vrtnic, pa
natakar se tudi ni hecal z mano, kaj je zdaj to :devil:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 8:07 pm

Aja Alexx mislim, da tulumb pa nimajo (Tukaj je jedilni list: http://yildiz-han.com/index.php?stran=s ... edilnilist). Saj kimali pide tudi nimajo, čeprav jih v Turčiji povsod pečejo :P ampak kar imajo, je pa dobro :nyam:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To avg 09, 2011 8:13 pm

slavica je napisal/-a:Viš to, sem bila že parkrat tam, pa mi noben ni dal želeja iz vrtnic, pa
natakar se tudi ni hecal z mano, kaj je zdaj to :devil:

Se mi zdi, da se hecajo pa ukvarjajo bolj s tistimi, ki z 'veliko' denarja pridejo in veliko pojejo in popijejo. Oboje sem sprobala. Enkrat smo jedli na gotovino, pa veliko smo zapravili. So bili vsi sladki in urno so se vrteli okoli nas.
Sem pa bila tam še enkrat bolj po študentsko. Nikakva postrežba :negative: Kvaliteta hrane tudi ni bila najboljša. :negative:

Kafe je bilo pa obakrat carsko. :good:
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 10, 2011 8:42 am

Hm a da nimajo tam tulimb? Kje pa pol? Mogoče v 10 v pol? :scratch:
No pa kaj pol, jaz bi vseeno šla kdaj vsaj na sladkarije in kofe. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar