Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 2:34 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Okno NE SME biti odprto, potem niste dosegle res nič!! Okno je treba nesti k steklarju da izreže okroglo odprtino istega premera kot je cev od klime!! Če je dober steklar, vam bo dal zraven tudi plastičen pokrovček za zapreti odprtino v drugih letnih časih. Tako ima sobna klima dejansko nekaj efekta, če pa imate odprto okno in cev ven, je pa res čisto vseeno če jo imate ali ne...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 3:15 pm

MM, to ne pomaga prav dosti, ker se tudi sama cev tok segreje, da se opečeš, če se je dotakneš in torej vrača toploto v prostor. Poleg tega so sodobna okna polnjena z izolacijskim plinom in z izrezovanjem praktično uničiš okno. Če lahko toliko posegaš v stanovanje, da uničiš okno, pol sigurno narediš dosti manj škode, če montiraš normalno klimo z ločeno zunanjo enoto.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 3:32 pm

Houdini je napisal/-a:še dva odgovora ... tele čeveljce s prsti je moj brat naročil preko dealextrema in je zadovoljen, so bili pa znatno cenejši, ker ne skrivajo, da so kitajska roba.

Ponaredke se da tudi v Slo. dobiti. ;) Vibram ima nad originali patent in zahteva da so cene povsod enake.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 3:50 pm

taperverčki je napisal/-a:MM, to ne pomaga prav dosti, ker se tudi sama cev tok segreje, da se opečeš, če se je dotakneš in torej vrača toploto v prostor. Poleg tega so sodobna okna polnjena z izolacijskim plinom in z izrezovanjem praktično uničiš okno. Če lahko toliko posegaš v stanovanje, da uničiš okno, pol sigurno narediš dosti manj škode, če montiraš normalno klimo z ločeno zunanjo enoto.

Cev ne vrača toliko toplote v prostor da bi izničila delovanje klime. V skrajnem primeru pač kupiš dvojno izolacijsko folijo in oviješ.
Vsak dober steklar se zaveda dejstva da so okna polnjena s plinom in jih bo po izrezovanju SPET napolnil z enakim plinom, tako da okna ne uničiš. Meni so jih in nimam nobenih problemov, tesnijo, držijo temperaturo in klima dela krasno.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po jul 18, 2011 5:34 pm

Mačja mama je napisal/-a:Okno NE SME biti odprto, potem niste dosegle res nič!! Okno je treba nesti k steklarju da izreže okroglo odprtino istega premera kot je cev od klime.

samo pri oknih, ki so polnjena s plinom je to precej problematično
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 6:02 pm

Houdini, preberi zgornji odgovor. Vsak kvaliteten steklar okno nazaj napolni s plinom.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 7:53 pm

Nobena luknja v oknu ne reši tega, kako grozljivo klima brez zunanje enote ropota. Takšno klimo sem imela in mi je šla tako na živce, da sem jo še isto sezono dala naprej in kupila split sistem.
Če ne smeš toliko posegat v stanovanje, da bi zvrtal luknjo v steno za zunanjo enoto (kar je ponavadi problem v najemniškem stanovanju), potem zelo verjetno tudi ne smeš luknjat okna.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po jul 18, 2011 9:18 pm

ja ropota tudi res kar precej. jaz jo jemljem kot zacasno rešitev, dokler ne "izumimo" kaj boljsega. jo pa res uporabljamp samo, ko temperature noter dosežejo ali presežejo 30
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 23, 2011 6:30 pm

A ima katera že Organkota doma (koš za ločevanje bioloških odpadkov)?
http://www.organko.si/organko/

Me zanimajo informacije iz prve roke... :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jul 24, 2011 6:04 am

Mislim, da ga ima ozaz88, jaz bi njo pocukala za rokav 8) .
To err is human, but to get even? THAT is divine.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jul 24, 2011 10:09 am

Tole je pa fajn, nisem vedela do sedaj :O :) ,
mene bi tudi zanimale izkušnje, če ga katera ima?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 24, 2011 10:51 am

Mene pa zanima predvsem tist posip. Koliko se tega dejansko porabi?
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor To avg 09, 2011 9:09 am

Ne vem, če vas še zanima... Mi imamo doma to zadevo in je super. Sicer je res, da imamo tudi gromozanski kompostnik na vrtu, ampak je organko fajn za sproti not metat in pridelovat "gnojilo" - sploh če si tko bol lene sorte, da se ti ne da vsakega bananinega olupka nest 30m stran na kompostnik... :girlblush:
Bokaši-tist posip imamo pa mi že od začetka, torej ene 4 mesece in se ga ne porabi prov pretirano velik. Eno merco posipaš na dnu, potem po vsaki plasti odpadkov (mi naredimo tko ene 3cm debelo plast) in na koncu še eno merco preden ga zapreš za 14 dni. Posip pa nujno potrebuješ, ker so tam not neki mikroorganizmi, ki so v bistvu štos vsega skupaj.
Edin minus... tista tekočina, ki se nabira v organkotu in jo lahko uporabljaš za čiščenje odtokov in za gnojenje smrdi za znoret! :bad: Nam se je po nesreči malo polilo in kljub temeljitem drgnjenju cele kuhinje je še vedno smrdelo 1 teden. Tako da - moj nasvet: ne polivat tistega. Pa jaz ne dovolim, da bi mi notranje rastline zalivali s to smrdokavro... ;)
Sicer pa nič ne smrdi, pa muhe/mušice se ne nabirajo, in baje nastane super zemlja na koncu-bomo vidli, tako daleč še nsimo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To avg 09, 2011 11:26 am

Ful dobro se sliši, ker sem razmišljala o tem, saj ne nosim vsakega olupka dol, v kontejner... :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 3:37 pm

Kalinka, hvala!!! :)

Sem pa ravno včeraj gledala kako naj bi se pravilno kompostiralo - nič banan, agrumov, odcvetelih rož (iz cvetličarn) itd... baje da je v vsem preveč kemije.
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 09, 2011 4:39 pm

hja, mamo Organkota, ja. Pa moram rečt, da je za take količine, kot jih mi uspemo pridelat (khm...za pire olupimo ene 3 kg krompirja - sam tko mal, da dobite filing o "takih količinah"... :girlblush: ), čisto premajhna reč, da bi se v predvidenem roku uspela dokočno predelat v kompost. Je fajn zato, ker ni treba prav pogosto na kompostnik nosit, to drži, pa fajn tekočinco ven odliješ (smrdi ko hudič, menda je enkratna za rože zalivat, moj jo zlije pa raje direkt v wc in vodo potegne :girlblush: )
Lih za v stanovanju Organkota met po mojih izkušnjah ipak ni, no. Saj ko je zaprt, je res ornk zaprt - ampak aloo, saj ga valda moraš ene 2x dnevno odpret in kaj noter vršt, saj zato pa je in takrat zasmradi za kšno uro kar fajn. Tko da sem Organkota izselila na blakon.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To avg 09, 2011 9:12 pm

Kalinka&Co je napisal/-a: Tako da - moj nasvet: ne polivat tistega.

:lol: :lol: :lol: Dober nasvet in očitno ga je vredno upoštevat! :lol:

Mi bomo pa kar pri bio vrečkah, ki nam jih pridno delijo, ostali pa se do kontejnerja sprehajali. Ziher je ziher, še sploh če je človek bolj nerodne sorte :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe avg 12, 2011 1:37 pm

A ima kdo izkušnje z Ikea posteljami? Kolk so kej trpežne? :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe avg 12, 2011 1:47 pm

V bistvu me bolj zanima na splošno, če ima kdo posteljo na ta način:

Slika

In kako se takšne postelje obnesejo, koliko so trpežne, a je tista stranica pri nogah moteča...?
Rada bi posteljo na visokih nogah, da lahko zrak kroži spodaj. :blush:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe avg 12, 2011 2:14 pm

Imam podobno posteljo že več let (ni ikea, je slovenski proizvajalec: http://www.kovinskepostelje.com/antik_kovaske.php) in mi je super - vzdržljiva, trdna, ne potrebuje nobenega vzdrževanja razen vlažne cunje za prah pobrisat. Če nisi ravno med košarkaši, tudi vznožje nič ne moti (oz. pač naročiš daljšo posteljo ;) ).
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov