Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:31 am

Re: Mačji posip

DM ima tri različne vrste posipa. Kateri ti tako hudo smrdi?

Jaz namreč uporabljam tistega z roza oznako in sem zelo zadovoljna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:38 am

DM ima enega takega kot je catsan (uni beli koščki krede) - tisti se zares usmradi v enem dnevu. Kakšna druga izvedba najbrž ni tok slaba.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor To jul 19, 2011 9:53 am

Ja, tocno ta kredast. Sem mislila, da je edini, ker so le tega imeli pri nas v DMu in ocitno nisem pravega kupila.
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 10:01 am

christinchy , pobrskaj po temi "priporočam, odsvetujem" ali nekaj podobnega v podforumu "Mačke". Smo res kar precej že napisale o izkušnjah s posipom :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 10:06 am

Je to ta? http://www.yopi.de/DM_Dein_Bestes_Klumpstreu

Ta ima oznako v modri barvi (tam, kjer so kapljice). V enaki vrečki, samo z roza oznako, je tisti tadroben, ki je pri nas tako oboževan. Le da ga te dni ni bilo nikjer za dobit, v eni trgovini so mi pa povedali, da naj bi ga danes dobili. Na policah je tega modrega in tistega tretjega, v vrečki, ki se odpira na spodnji strani embalaže, kar veliko. Bi rekla, da to pove tudi, kako popularna je posamezna zvrst.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 10:32 am

Jap, mi smo tudi tle v Župančičevi jami izvedeli, naj bi ga danes dobili. :) Na srečo imamo še celo vrečo zaloge, enkrat za spremembo (ponavadi najdemo cajt za nakup šele, ko je res že kriza :girlblush: ). In ja, roza oznako mora imet. :) Tkole zgleda: ;)
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To jul 19, 2011 10:44 am

Meni je od DM najboljši ta najbolj droben, siv, katerega vreča je kar težka. Zelo dobro se sprijemlje in tudi vonja ni. Izmed teh drobnih peskov mi je dosedaj zmagal http://www.*****.de/shop/katzen/katze ... grey/19401 , ker ta pa res ne smrdi A MA NČ! Kepice se pa tudi zelo trdne naredijo, da jih je fajn ven pobirat. Edini manjši minus - nosi se na tacah ven iz WC in moraš večkrat na dan pometati.
Trenutno smo v preizkušanju http://www.*****.de/shop/katzen/katze ... best/42375 , ki se res nič ne raznaša, mi pa ni tako fajn zaradi slabše absorbcije vonjav. Ampak... vsak se mora odločiti sam, kaj mu je na prvem mestu - vonjave, sprijemnaje, čiščenje.....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 10:54 am

Golden master ali odour je boljši in cenejši kot everclean, mu je pa zelo podoben.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 10:57 am

helena je napisal/-a:Golden master ali odour je boljši in cenejši kot everclean, mu je pa zelo podoben.

Se strinjam s Heleno. S tem da je meni nekoliko ljubši odour, ker nima vonja ... Sem tudi jaz imela na začetku everclean, poskusila par drugih, nato pa pristala pri goldenu.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 11:33 am

Pri nas smo spet naredili en cel "krog" okoli peskov... :rolleyes:

Radames smrdi, ni več isti, pri DM ful niha kvaliteta... nek "nov" pesek iz Zootica (ne spomnim se imena) se tudi ni obnesel.
Najbolj sem bila zadovoljna s tem: http://www.supercombe.si/world-s-best-cat-litter/398-worlds-best-cat-litter-posip-extra-strength.html
Vendar je pri štirih mačkonarjih res malce prevelik strošek (ena velika vreča za ca. 14 dni, torej skoraj 50 €/mesečno)

In smo SPET pristali (in obstali :) ) pri Goldnu - Golden Grey Master ali Odour.
Edini očitek je, da se kar precej raznaša... ostalo je super. Velika vreča zdrži skoraj cel mesec, grudi se odlično, vonja nima, mački ga dobro sprejemalo, cena je OK.
(sesanje je pa že itak tako in tako obvezno) :P
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 11:43 am

Uf, s sesanjem sem se tudi jaz sprijaznila, vsaj z nujnimi stvarmi. :D Imam zato tist majhen ročni sesalec.

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jul 19, 2011 1:48 pm

A je katera že sprobala tale pesek: http://www.*****.de/shop/katzen/katzenstreu/biokats/220822
Mi zgleda zanimiv, ker so tko bolj veliki delci, ki se morda nebi toliko raznašali...
Sem pa ugotovila, da rajši pometam in sesam 5x na dan, kot pa da smrdi :girlblush: Zato bo naslednje naročilo definitivno Golden grey, ki ga vse tako hvalite :D Upam samo, da se bo Lili spomnala, da mora svoje pridelke zakopavat in da je to sedaj samo muha, ko ne zakopava v Cats Best, ker so leseni briketi :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 1:52 pm

No zdej so pa še moji nehal zakopavat. :negative:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 1:55 pm

Pa kva jim pustiš forum brat, no :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 3:23 pm

Alora, pesek z roza etiekto ni prišel v DM v Zupančičevi jami, če ga je kdo mislil tam it danes kupit. :negative:

Sem te dni vprašala v Plavi laguni, BTC (hala A) in na Rudniku - povsod je zmanjkalo.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To jul 19, 2011 4:53 pm

Jaz pa mojmu kar kombiniram: te briketke za dolgodlake mačke in golden master... pa se kombinacija super obnese. Ker moj mačkon sploh ni hotu v te brikete it na WC... pa sem mu mal posula z goldnom, ker mi ga je še ostal... in je zadovoljen...jaz pa tudi, ker je on :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 8:13 pm

No, mi smo pa danes namestno nezakopavanja/pretiranega zakopavanja imeli poscano posteljico! :devil: In to Peggy, ki se je na nov wc že navadila, polulala je pa posteljico kjer običajno leži Fergie. Mula ena. :rolleyes:

Meni pa ta tavelik iz DM-a ni bil všeč zato, ker se mi zdi, da je ful velike grude delal, pa vedno se mi je v lopatko zatikal. Imam rajši drobne, čeprav se okoli raznašajo. Smo pa tudi mi na GG Masterju.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:44 pm

haha all to je zgleda nekaj v zraku. me je danes pričakal polulan povšter na tleh, zjutraj :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:49 pm

Me veseli, da nisem edina. :D Sicer se mi pa res zdi, da se nekaj kuha, Peggy je taprav parkelj danes.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:50 pm

Nisi edina. :girlsad:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov