Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 16, 2011 3:50 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

ja tiste manjše grudice tudi mene motijo. bom pa malo prečesala trgovine, če najdem kje lopatko s čisto majhnimi luknjicami oz. neko drugo opcijo. mi je pa ravno ta drobnost peska všeč, ker kar spolzi skozi lopatko in se ti sploh ni treba matrat ampak samo zajameš pa počakaš, s tem pa tudi ful malo čistega peska stran vržeš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor To apr 19, 2011 5:43 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

Mačja mama, se strinjam s teboj. Radames ni več to kar je bil. Noro res. Sem kar nazaj prešaltala na pesek iz Leclerca :fool:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Če jul 07, 2011 9:25 am

Re: Posvojitev 'druge' muce in lastništvo več muc

Js ti priporočam Golden Odour http://www.supercombe.si/golden-gray/30 ... -14kg.html Traja res dolgo časa, pesek je fin in boljši za mačje tačke, fajn zadržuje vonjave, ne praši se kaj dost, super se grudi in brez vonja je, torej brez kemikalij, ki jih mačke prek umivanja tačk pol dobijo v sebe.. Pa še cenej je kot v Zooticu/mr. Petu (js sem tud prej kupovala tega kot vidva, namreč).

Zdaj mam tud tega http://www.*****.com/shop/cats/cat_li ... sic/209260 ki se obnese podobno kot Golden, torej je tud odličen. Probala sem ga pa zato, ker mata naša2 oba dolge dlake med prstki in mi raznosita pesek povsod okrog, in sem upala, da se ta manj raznaša.. Se ne, čist isto je :) Pač še naprej vsak dan pometam/sesam okrog peska, pa je.
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Če jul 07, 2011 9:33 am

Re: Posvojitev 'druge' muce in lastništvo več muc

Sama sem do zadnjič imela http://www.*****.de/shop/katzen/katze ... grey/19401 in sem bila ful zadovoljna (naša dva otroka, ki skrbita za čiščenje pa najbolj!), saj se delajo ful kompaktne grude, smrdi A MA NIČ! Edini minus pri meni ima zaradi raznašanja, ker je zelo fin. Zato sem za foro zdaj nabavila http://www.*****.de/shop/katzen/katze ... best/42375 , da vidim, kako je s tem.
No ja, kar se raznašanja tiče - 100% bolje! Je pa res, da grude niso tako kompaktne in temu primerno moraš imeti tudi lopatico, saj gre za večje lesne briketke... Mačkona nista imela nobenih problemov z zamenjavo...

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jul 12, 2011 10:28 am

Re: Mačji posip

Sem pred tremi meseci naročila eno vrečo tegale http://www.*****.de/shop/katzen/katzenstreu/cats_best/42375 in sem bila zelo zadovoljna, ker ga Lili ni skoraj nič raznašala po stanovanju, pa vse ostalo je bilo tudi super! Zato sem naročila še dve vreči, a glej ga mačjega zlodeja, nehala je zakopavat :devil: In tako naredi klobaso in takoj zdrvi ven, kolikor jo tačke nesejo! Tako, da potem ful smrdi, dokler js tega ne odkrijem :negative: Sem pa enkrat zraven primešala ostanek peska (Radames), takrat pa je zakopala :fool:
A še komu mačke ne zakopavajo svojih "pridelkov"? Razmišljam, da bi šla nazaj na pesek in potrpela peskovnik v stanovanju, da bi vsaj zakopala za sabo!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jul 12, 2011 11:23 am

Pri nas je zakopavanje odvisno od tega kako močno pridelek smrdi. Bolj kot smrdi, manj zakopljeta. Kadar smrdi res - ampak res hudo, takrat samo stopita na gas, da še vratca odletijo nekam daleč stran. Bumbarja. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 11:27 am

O seveda. Moj Jaka je tak pujs, da postavlja svoje pridelke na ogled :bad: . Sem pa opazila, da to počne predvem takrat, ko je posipa že malo manj. Ko je še čisto svež in na debelo postlan ponavadi blagovoli zakopat, potem pa...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 12:11 pm

Avena, Jaki ni pacek, saj obstaja raziskava po kateri naj bi višje rangirani mački ne zakopavali za seboj, ker s tem dajo vedeti, kdo je glavni! 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 12:28 pm

A ja? :D Potem je pa res našel način, kako priti do svojih pet minut. Precej smrdljiv način. Ker on je sicer povsem nedominanten in tako podrejen Eli, da mi gre včasih prav na živce, kako se ji pusti šofirat. Cccc.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 1:10 pm

Moji mački nehajo zakopavat, ko je posip že usmrajen in ga je potrebno zamenjat.
No, pa kadar se uspejo res ful ful nemarno pos**t. Če fejst smrdi, zviznejo ven in rajši lepo zunaj pred straniščem na suho zakopavajo. :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To jul 12, 2011 1:41 pm

eNa je napisal/-a:A še komu mačke ne zakopavajo svojih "pridelkov"?

:O A mački to tudi zakopavajo? :O
:lol: Pri nas predvsem vneto "zakopavajo" ko je pesek čist. Mislim zakopavajo z njim bližnjo in daljno okolico mačjega wcja... :rolleyes: Siser so pa bolj na nisembiljst narjeni :fool:

Sej ni, da sem se prej sekirala, ampak zdaj vsaj vem zaka je to tako:

Trixi je napisal/-a:Avena, Jaki ni pacek, saj obstaja raziskava po kateri naj bi višje rangirani mački ne zakopavali za seboj, ker s tem dajo vedeti, kdo je glavni! 8)

Naši se zgleda vsi precej cenijo :mocking:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jul 12, 2011 1:48 pm

Uf, pa sm mislala, da je z Lili neki narobe, pa vidim, da je z mojim taprvim, pri starših, ker tko pridno vedno zakoplje :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 14, 2011 9:42 am

Js sem pa nekje prebrala, da eni zakopavajo, eni pa pač ne.. Moja dva k sreči oba precej pridno zakopavata.. Občasno komu kak 'košček klobase' uide in ostane nepokrit, pa res res občasno se komu ne da zakopat sploh. Da pa se ne bom sam 'hvalila' - mi imamo pa dolge ritne dlake in pol včasih kak košček prinesemo ven, v kuhinjo al pa do predsobe.. Driske so pa sploh super :bad:
Nisem pa še ugotovila, kak je predpogoj za zakopavanje na suho - in po steni zravn wcja, in takoj izven wcja, in po kuhinji, in ob posodi s hrano ... :fool: ampak je tako občasno in random, da res ne vem, zakaj..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 14, 2011 9:47 am

LaliLoki je napisal/-a:mi imamo pa dolge ritne dlake

skor bi iz stola padla, ko sem tole prebrala! :lol: :lol: :lol: :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 14, 2011 9:49 am

Ok no, hlačke ... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Če jul 14, 2011 9:57 am

Sej mi tud ! (pri Tracy)
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jul 15, 2011 11:38 am

LaliLoki je napisal/-a:Nisem pa še ugotovila, kak je predpogoj za zakopavanje na suho - in po steni zravn wcja, in takoj izven wcja, in po kuhinji, in ob posodi s hrano ... :fool: ampak je tako občasno in random, da res ne vem, zakaj..

Moja dva zakopavata skledice, v katerih pustita hrano :)
Lili pa tko simpatično zakoplje npr. moj ovitek od sladoleda, ki ga pustim na kavču, medtem ko jem, al pa skodelico na pisalni mizi, iz katere sem pila neskafe :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Maribor

Odgovor Pe jul 15, 2011 6:44 pm

Jaz sem enkrat prebrala, da muca zakopava hrano, kadar je sita ali pa kadar hrane ne mara.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor To jul 19, 2011 9:16 am

poskusila sem pesek od DMa - totalno razočarana. od prejšnjega popoldneva do naslednjega jutra je tako smrdel, da mi je obračalo želodec, pa je bil wc, ko sem zavohala smrad, 3 metre stran od mene. pa pokrit wc imam. sem sprobala tudi enega iz lidla (ga je moj prinesel) pa je bila ravno tako polomija. očitno bom ostala na tem everneki iz zootica, ko je skatla za 15 eur, pa prodajalka trdi, da je za 3 mesece, jaz ga pa v 1 mesecu porabim. :( :dash:
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 19, 2011 9:30 am

Superčombe pa ***** majo sigurno kaj cenej, da traja dlje.. Preberi si to temo, smo kr dost posipov našteli in priporočli/odsvetovali.. Js sem tud začela s tistim evercleanom, pa mi tud ni bil najbolj všeč oz se mi je zdel predrag.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov