STARKEY

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2011 11:57 am

Re: STARKEY

Emily, brez zamere, ampak za vse pa tudi ni nujno kriv muc. :girlsad:
Jaz tudi kdaj kakšen izpuščaj fašem, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi svoje mačke zaradi tega k vetu vozila. Če se sploh ukvarjam z izpuščaji (po navadi jih glatko sladko ignoriram) najprej pomislim, kaj sem jaz jedla, kaj bi me lahko pičilo, kje sem hodila...Kar takole mačka, ki nima nobenih znakov nobene bolezni določit za "krivca"... :scratch:Ne vem, no.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 10, 2011 2:58 am

Pozabila sem pripisati pomemben podatek in sicer sem par krat opazila kri v blatu, zaradi tega je vet. posumil na trakuljo oz. zajedalca. Sicer pa se vredu maček počuti in ga ne mislit vlačit okoli, edino dlaka je res res problem. Sej ima še vedno svoj lepo kožušček, ampak če se samo po nogi oplazi imaš kar belo :negative:

Brat in mama sta se pridno mazala z tisto kremico, obema je izvenelo. Zakaj je prišlo do tega nvm, še vedno vztrajam, da je Starkey nedolžen, ker potem bi jaz ali moj fant zagotovo dobila.

:truce: In.. sveža novost in moja frustracija :
Ker živim na obrobju Maribora - obdajajo me 4 vrtnarije, doma sem v pritličju in imam svojo teraso, sem Starkeyu po ogledovanjih in hudemu mijavkanju privoščila sprehod v naravi (moji terasi).
Frajer je bil brez kančka obotavljanja. 8)
Ko sem ga vrnila nazaj v stanovanje je 2 dni samo stal in gledal ob oknu, zato sem ga spet malo pustila ven.
Potem pa se je začelo neznosno mijavkanje, zavijanje, tuljenje :O

Rabim torej nasvet, kako dalje. Nevem ali naj ga še puščam ven ali je boljše, da sploh več ne, ker tole mijavkanje je res kruto. Prav gleda nedolžno in upa, da ga pustim ven.

Gipsy, kako je bil kaj prej? Je bil dolgo časa v "divjini"?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 9:30 am

Takole bom rekla: jaz mojih ne peljem ven niti na povodcu, čeprav imam lušten zelen atrij. Svoje mačke dovolj dobro poznam, da vem, da bi po enem samem izhodu izsiljevali in sitnarili za ven, vem pa tudi, da nimam volje vsak dan celo popoldne sedet z njimi zunaj in jih nadzorovat. Zaradi tega jih rajši ne peljem ven niti enkrat, ker mi je jasno, da bi sledilo to, kar opisujete. Če je maček zahteven, ga morate vozit ven redno (in seveda poskrbet, da je VARNO in pod nadzorom), ali pa rajši sploh nikoli. Ker tole nekaj vmes je velika frustracija za 2- in 4-nožce (kot ste že opazili).
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 12:45 pm

Spuščati ven ga ne smete. Ob posvojitvi ste podpisali pogodbo za izključno notranje bivanje.
Lahko ga vodite ven na oprsnici in povodcu, potem velja vse, kar je napisala taperverčki.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 12:57 pm

Emily je napisal/-a:
Rabim torej nasvet, kako dalje. Nevem ali naj ga še puščam ven ali je boljše, da sploh več ne, ker tole mijavkanje je res kruto. Prav gleda nedolžno in upa, da ga pustim ven.

Gipsy, kako je bil kaj prej? Je bil dolgo časa v "divjini"?

Torej nasvet je takle: podpisala si pogodbo, da bo maček IZKLJUČNO notranji, brez zunanjih zhodov, razen v zaprt mačjak ali na povodcu.
Če jo greš ponovno brat, ti tudi piše, da ga ima skrbnica ob kršitvi pogodbe pravico vzet brez debate.
Pogodbo si kršila in to tudi napisala na forum, zraven je očitno, da ti gre še marsikaj z mačkom v zvezi na živce.
Gipsy je na dopustu, prosim, da ga imaš na varnem, dokler ne pride domov, potem pa se dogovorita, kdaj bo maček vrnjen. Če ti ga je problem imeti samo notri in te zavijanje tako zelo moti, ga lahko TAKOJ pripelješ tudi k meni.
Starkey ni bil nikoli divji in nikoli ni pokazal nobene želje po zunanjem okolju. Bil je v dveh različnih skrbništvih, med drugim tudi dober mesec pri meni, tako, da ga dobro poznam.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Ne jul 10, 2011 1:15 pm

Pa ne že spet! A res ne berete pogodbe ali se vam enostavno zdi brezveze se tega držati? No, jaz se mešala v to ne bom, želim samo, da se ima Starkey lepo :girlsad: In včasih je enostavno treba razmisliti preden se kaj naredi..
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Ne jul 10, 2011 1:39 pm

Jaz pa nečesa ne razumem, velja pa za vse mačke, ne samo za tegale, ne glede na to ali koga obvezujejo pogodbene obveznosti ali ne. Ne razumem namreč, zakaj bi se mačka, ki je povsem zadovoljen notri in mu prav nič ne fali, sililo v zunanji svet. Mi je kristalno jasno, da so mački, ki jih je strašno težko zadržat notri, ker pa sem precej dolgo živela z enim takim, mi je tudi kristalno jasno, da se tudi to da.

Težko me bo kdo prepričal, da se maček kar tako brezglavo zapodi ven čim prvič vidi za trenutek odrta vrata ali okno. (morda kakšna izjema, ampak za kaj takega pač ne vem)
Pri nas je kar nekaj notranjih mačkov, pa večkrat pustim odrta vrata (ker jih pač lahko), ko iz avta kaj nosim, pa se še ni zgodilo, da bi kdo ušel. Sem jim že, namerno, pustila vrata odprta in stala zunaj (več kot enkrat), ker me je zanimalo prav to - kako verjetno je, da se maček zapodi ven, če vidi vrata odrta. No, rezultat je bil ta, da so se na vhod sicer nabutali en na drugega in zgledali, kot večglavi zmaj in nekaj smrčkali, ušel pa ven ni noben. Tudi z okna ne skočijo, je pa res, da sem zraven, ko je odprto. Oglašajo in bunijo se edino takrat, ko sem jaz zunaj. Če sem notri, so na oknih zato, ker jim je tam fino spat, ven pa komaj da pogledajo.

Mačkom notri ne fali nič! Če se jih pa navadi bit zunaj, pa jasno, da bi znali riniti ven. Sem prepričana, da bi se jaz tudi navadila živet v vili z bazenom, ampak dokler me noben ne "sili" živet v njej, se povsem dobro počutim tukaj, kjer sem.

Je pa res, da spuščajo dlako, celo veliko dlake. Tudi skačejo na mizo, plezajo po zavesah, stresajo stvari iz polic, si brusijo kremplje tudi tam kjer ni treba. So pač mački. Počnejo kar pač mački počnejo. Se pa da vzgajat tudi njih.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 2:22 pm

O madonca, a tako je tole? :O Jaz, naivnica, sem mislila, da spuščat ven pomeni vozit ven na vrvici. Karkoli drugega mi na misel ni prišlo, ker vem, da so ob posvojitvi iz Mačje hiše vsi pogoji posvojitelju jasno razloženi - tako ustno kot na pogodbi, ki jo posvojitelj podpiše!
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 2:29 pm

jaz ne vidim nikjer, da bi bilo napisano sprehod na oprsnici in s povodcem ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne jul 10, 2011 3:01 pm

Js si to predstavljam kot teraso v pritličju, kar pomeni, da ma maček prosto pot do tal, nič pa ne piše, kako je s cestami okoli. Tudi če so samo vrtnarije in daleč stran nobene ceste, js mačka ne bi pustla zunaj tavat brez nadzora (tudi brez pogodbe MH!). Mački so firbčni, marsikatera rastlina pa je zanje strupena. Ne samo, da lahko ma zarad tega hude probleme al pa celo umre - tud če ga pelješ takoj k vetu, kako mu boš razložil, kaj je pojedel, če ga nisi videl? Js naša dva peljem občasno (kadar je lepo vreme in suho po tleh, ker nimata potrpljenja z mano in vodo..) zadaj na vrt, ki je ograjen, obrnjen stran od enosmerne manj prometne ulice, pa še kljub temu ju imam ves čas na očeh oz. se z njima igram, da se za kakšne pol ure, uro naletata na svežem zraku, pol gremo pa lepo nazaj not. Sploh Lali se rada pase in vedno zelo pazim, da melje izključno travo, ker ne poznam vseh rož in nisem prepričana za vse, a so strupene al ne. Lali ma potem občasne izpade (ene parkrat na teden), ko sili ven, ampak takrat jo pač zamotim z nečim drugim, če takrat ne moremo it ven. Al pa jo ignoriram in hitro odneha. :P Pač, 2-letnega otroka tud ne pustiš, da sam teka čez cesto in daje v usta vse, kar mu pride pod roke. Poleg tega so mačke še dost bolj okretne in hitre od 2-letnika, nesreča pa nikol ne počiva.
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:19 pm

Popolnoma napačno dojemanje :dash:

SEVEDA je na povodcu, kako bi se brez njega zaključil prvi sprehod v naravi ?!
+ VEM kaj piše v pogodbi, zato sem tudi napisala kako in kaj..

Popolni polom so bili tile posti :negative:

taperverčki mislim, da ste edina dojela kaj sem želela povedati oz. kje je moj problem :clap:
in hvala za Vaš odgovor, vsekakor sem se odločila za NE, nikamor več. Ne zato ker bi bil problem ga nadzirat, ali 2-3x na dan biti z njim na terasi pač pa zaradi pogodbe - ker ste me tako lepo napadle in da ne bo problemov.

Kot kaže ni noben dojel moje frustracije - meni se Starkey smili, ker tako mijavka in stoka, sem mu pač želela malo olajšati zadevo. Tukaj očitno ni razumevanja, sama sem želela le pomoč, zato je tudi bilo postavljeno vprašanje.

S Starkeyem se imamo super in ne vidim razloga, da bi ga morala vrniti :O

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:30 pm

Emily, ne poznam ne tebe ne Starkeya. Ko sem prebrala tvoj post, je bila moja prva misel, da si ga spustila ven BREZ povodca. Povodec ni nikjer omenjen. Če napišeš samo, da si ga spustila in ne omeniš povodca - dvomim, da kdo zna brati misli in vedeti, da si ti mislila povodec.

Pa razlog, zakaj ne bo šel več ven - ker so te "napadle" in da ne bo problemov?! Edini pravi razlog bi moral biti dobrobit mačka.

Bodi bolj jasna, natančna, pa ne bo nesporazumov. Pa tole mislim zelo dobronamerno :)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:43 pm

Potem bi bilo moje vprašanje nelogično - ker če bi mačka S-pustila ven brez nadzora, bi seveda šel svojo pot in ne bi bil doma - kot to tudi je. Tudi prva objava pod mojim postom da vedeti, da je le nekdo smiselno povezal napisano.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:52 pm

Taperverčki je tako napisala verjetno zato, ker je avtomatično (in zate dobro) pričakovala, da je bil na povodcu, ker je pogoj MH dom brez izhodov. Ostale so pomislile na prosto spuščanje ven zato, ker povodec ni omenjen, med njimi sem tudi jaz. Iz napisanega na forumu je namreč težko interpretirat stvari, pač vzameš tako kot piše.

Jaz imam posvojeno mačko, ki je bila zunanja (ali pa zunanje-notranja) mačka kako leto svojega življenja, dokler je ni zbil avto in so jo v MH rešili. Posledično je tudi pri meni na začetku malo cvilila v okno. Jo razumem, ampak sem ji vedno strogo rekla NE in se je zdaj navadila da je ne pač ne. Sem pa naredila toliko, da jo privežem na povodec, nesem na balkon in z njo sedim, ona pa samo glavo obrača po vetru. In teh 5 minut občasno je dovolj, drugače še vedno ve da je ne pač ne in ne teži, ker ima notri dovolj prostora za sprehajanje.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:56 pm

EDEN je povezal, ostali ne, torej mogoče le ni bilo tako jasno napisano? ;) .
Pa tole še dodajam iz lastnih izkušenj, mogoče ti bo v pomoč.
Jaz ga ne bi vodila ven na povodcu. Zdaj malo jamra, zamoti ga, igraj se z njim, pozabil bo. Nič hudega mu ni notri, ven tišči - ker je radoveden. Pregovori o mačji radovednosti niso iz trte izviti.

Moja Miša je prvih nekaj mesecev preživela zunaj (potomka prostoživečke). Sedaj je samo notri. Pri vratih je cvilila samo nekaj dni, pa to samo po par minut. Zamotila sem jo z igračami, najbolj pa je pomagalo, da je dobila mačjo družbo. Že dolgo jo vhodna vrata ne zanimajo več, ne dvomim pa, da bi mi pobrisala ven prvo sekundo, če bi imela priložnost - pa ne zato, ker bi nekaj pogrešala, ampak iz čiste radovednosti. Ker je to nekaj novega, pa zanimivo diši - kot tudi vrečka iz trgovine, pa nova torbica, pa prešvicani čevlji :rolleyes: , pa skleda z vodo...
Potrpi nekaj dni, pa ne dvomim, da bo vse OK. :good:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:58 pm

All - se strinjam, vendar je meni enostavno logično, če sem Starkey-a posvojila pri MH, da sem seznanjena s pogodbo. 1+1 = 2

Moja terasa je ograjena - živim v prtličju - muc je bil na vodenem sprehodu s povodcem pol ure. ;)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jul 10, 2011 11:01 pm

Ravno o tem govorim. Seveda vem, da so mački radovedni, zato tudi moje vpr. ali se splača da ga 1x dnevno pustim na teraso (s povodcem) ali naj potrpim teh par dni in bo odnehal?
Seveda ga tudi skušamo zamotit, vendar na koncu vedno pristane na praskalniku in gleda ven.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 11:14 pm

Emily je napisal/-a:All - se strinjam, vendar je meni enostavno logično, če sem Starkey-a posvojila pri MH, da sem seznanjena s pogodbo. 1+1 = 2

Vem, da je tebi logično, ker se držiš pogodbe. Tudi nam tukaj je logično, pa ne samo zaradi pogodbe, ampak zato ker želimo našim mačkom samo dobro. Vendar vedi, da so ljudje, ki se ne držijo pogodbe in so taki, ki se jim pogodba zdi butasta, pogoji nenormalni, itd. (No, taki tudi niso posvojitelji, pa vseeno, hočem povedat to da vsak po svoje misli in so stvari, ki so enim logične drugim nepotrebne,...)

Čez okno bo pa maček vedno gledal. To so pač mački, vse imajo pod kontrolo, vsak premik opazijo, lovijo ptiče v glavi, ... :D Samo zato ker gleda ven, še ne pomeni da hoče it ven. To so kot otroci v trgovini s sladkarijami, imeli bi vse, potem bi pa po 3 čokoladah bruhali. Je potem bolje, da smao gledaš, a? :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 11:16 pm

Jaz bi se na podlagi tega, kar je Helena napisala o njegovem obnašanju v začasni oskrbi, odločila, da ven ne.
Gledanje skozi okno, to je pa itak več ur dnevno na sporedu. To je pač mačja televizija :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 11:17 pm

slavica je napisal/-a:To je pač mačja televizija :D

To, to je to. :girlyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov