Ne jul 10, 2011 1:39 pm Napisal/-a sleepy
Jaz pa nečesa ne razumem, velja pa za vse mačke, ne samo za tegale, ne glede na to ali koga obvezujejo pogodbene obveznosti ali ne. Ne razumem namreč, zakaj bi se mačka, ki je povsem zadovoljen notri in mu prav nič ne fali, sililo v zunanji svet. Mi je kristalno jasno, da so mački, ki jih je strašno težko zadržat notri, ker pa sem precej dolgo živela z enim takim, mi je tudi kristalno jasno, da se tudi to da.
Težko me bo kdo prepričal, da se maček kar tako brezglavo zapodi ven čim prvič vidi za trenutek odrta vrata ali okno. (morda kakšna izjema, ampak za kaj takega pač ne vem)
Pri nas je kar nekaj notranjih mačkov, pa večkrat pustim odrta vrata (ker jih pač lahko), ko iz avta kaj nosim, pa se še ni zgodilo, da bi kdo ušel. Sem jim že, namerno, pustila vrata odprta in stala zunaj (več kot enkrat), ker me je zanimalo prav to - kako verjetno je, da se maček zapodi ven, če vidi vrata odrta. No, rezultat je bil ta, da so se na vhod sicer nabutali en na drugega in zgledali, kot večglavi zmaj in nekaj smrčkali, ušel pa ven ni noben. Tudi z okna ne skočijo, je pa res, da sem zraven, ko je odprto. Oglašajo in bunijo se edino takrat, ko sem jaz zunaj. Če sem notri, so na oknih zato, ker jim je tam fino spat, ven pa komaj da pogledajo.
Mačkom notri ne fali nič! Če se jih pa navadi bit zunaj, pa jasno, da bi znali riniti ven. Sem prepričana, da bi se jaz tudi navadila živet v vili z bazenom, ampak dokler me noben ne "sili" živet v njej, se povsem dobro počutim tukaj, kjer sem.
Je pa res, da spuščajo dlako, celo veliko dlake. Tudi skačejo na mizo, plezajo po zavesah, stresajo stvari iz polic, si brusijo kremplje tudi tam kjer ni treba. So pač mački. Počnejo kar pač mački počnejo. Se pa da vzgajat tudi njih.
You dont know me, you just wish you did.