čvekava papiga
Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja
čvekava papiga
udomačen tiger
čvekava papiga
udomačen tiger
čvekava papiga
udomačen tiger
udomačen tiger
Leia je napisal/-a:Jaz sem nekajkrat zdržala približno 10 dni,...
taperverčki je napisal/-a:Še vedno ne bi zdržala cel teden brez pranja, zdržim pa brez večjih težav tam do 10 dni z enim vmesnim suhim pranjem oz. tudi dva tedna z dvema suhima pranjema.
udomačen tiger
Mačja mama je napisal/-a:Najboljši recept za mastne lase - preverjeno na lastni koži - ne operi si jih minimalno en mesec.
Resno.
Bolj kot si pereš lase, bolj odstranjuješ zaščitno plast s kože in bolj se bo lasišče "pomatralo" da čim prej nadomesti izgubljeno maščobo. Če si pereš lase vsak dan, boš imel VELIKO bolj mastne kot če si jih pereš 1x na mesec.
Sem šla sama skozi to - v srednji šoli sem si jih prala vsak drugi dan, pa sem imela dobesedno špagete na glavi. Kar kapljalo je od njih. Potem sem bila pa poleti na nekem potovanju, kjer me ni nobel poznal in me je čisto malo brigalo kako zgledam, pa tudi higienski pogoji niso bili najboljši itd... skratka, naneslo je tako da si nisem prala las več kot en mesec. Prvi teden je bila grozljivka, proti koncu meseca pa sem ugotovila da se je stanje samo od sebe zelo popravilo. Po tistem sem si jih začela prati 1x na 14 dni in čisto lepo vzdržijo tudi če včasih kako pranje spustim in si jih perem na 3 tedne.
Lasje so en tak organ, ki skrbi sam zase - manj ko drezaš vanje, boljše je. Če rabite dokaz za te moje besede.. se grem stavit kolikor hočete da imam najdaljše lase od vseh vas, poleg tega pa čisto nič scepljene, čisto nič mastne.Vse kar delam je, da jih pustim pri miru. Preden se kdo zgovori na genetiko - v srednji šoli sem imela kratke, mastne kot 100 hudičev, scepljene skoraj do korenin pa še izpadali so mi.
Če hočete zdrave lase, jih pustite pri miru. To je vsa skrivnost.
Leia je napisal/-a:Hehe, tega najbrž res ne moreš razumetMeni je povsem odveč vsakodnevno (ali vsak drugi dan) pranje in predvsem sušenje las. Samo z vodo ostane na glavi en krepast poc, šamponi za mastne lase pretirano izsušijo lasišče itd itd. Kratki lasje pa pri meni niso opcija - sem nekajkrat eksperimentirala s kratkimi, pa sem vedno samo čakala, da bodo zrasli nazaj, ker sem se zdela sama sebi grozna.
Pa teh 10 dni sem zdržala brez mokrega pranja - suhi šampon je bil vmes uporabljen ene dvakrat.
udomačen tiger
udomačen tiger
zvesti pes
udomačen tiger
Kraj: Prebold
Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov