Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jul 05, 2011 12:13 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Mene je skoraj kap zadela, ko so mi povedali, da redno pitje žajbljevega čaja v 1. trimesečju lahko povzroči spontani splav :O Menda so v starih časih "čarovnice" tako "zdravile" neželene nosečnosti... Svašta.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 12:20 pm

A ni nek štos, da se ga ne sme namakati več kot tri minute ker postane toksičen?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 06, 2011 5:47 pm

Pojma nimam. Če je to res, sem že precej zastrupljena :D :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 06, 2011 6:49 pm

Sem vprašala človeka ki se spozna na žajbel. NE ga namakati več kot tri minute!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 06, 2011 6:56 pm

V več knjigah piše, da se ga ne bi smelo pogosto piti (čaj), da naj bi bil premočan in zaradi tega tudi strupen za organizem. Še posebej se pa nosečnicam odsvetuje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 9:07 am

Načeloma je žajbelj najbolj zdravilen za izpiranje in grgranje (sploh pri vnetem grlu in povečanih mandeljnih - preizkušeno večkrat!), medtem ko naj bi se ga uživalo samo v manjših količinah (npr. majhen delež v zeliščnih mešanicah in v kulinariki kot začimba).
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če jul 07, 2011 9:12 am

To mam jaz tudi nekje input memory, da se žajbelj grgra in ne pije, ker škodi. Se pa z njim menda lahko razkužuje prostor tako, da se liste zažge. Moram priznat, da fajn diši. :good:

(čeprav so se meni letos vsi teglci posušili.... :fool: No, žajbelj v njih, ne teglci :rolleyes: Kaj čmo, sej mam out of order napisano na čelu... :mocking:)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 10:29 am

Danes me zanima mnenje o eni fejst babji zadevi: barve za lase. Moje zahteve so v prvi vrsti to, da prekrije sive lase, ker jih imam za svoja leta dosti preveč, da je obstojna in da ne uniči las, ker imam že po naravi izredno uboge (tenke, redke, izpadajoče) lase. Zadnja leta sem uporabljala Lorealove 10-minutne barve. A katera pozna barve HennaPlus? Reviewe v tujini ima dobre, pri nas pa stvar očitno ni prav dobro poznana. :scratch:

BTW: režim pranja las se zdaj nekako stabilizira in lahko spet poročam. Še vedno ne bi zdržala cel teden brez pranja, zdržim pa brez večjih težav tam do 10 dni z enim vmesnim suhim pranjem oz. tudi dva tedna z dvema suhima pranjema. Se mi zdi, da se interval od mokrega pranja do prvega suhega šampona zelo počasi še kar podaljšuje. Na otip se zdi, kot da imajo lasje mogoče malo več volumna in konice pa opazno niso tako štrenaste izsušene. Nekaj krast po lasišču se je žal spet pojavilo, tako da glede tega je bilo izboljšanje bolj prehodne narave. :girlsad:
Splošni vtis: zadovoljna. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 10:38 am

Tudi pri meni se opazi volumen in tudi oblikovati lase je precej enostavneje pri tem suhem šamponu.
Jaz sem nekajkrat zdržala približno 10 dni, ampak je težava v tem, da občasno malo bolj aktivno športam (no, za mojo kondicijo bolj aktivno :) ), zato si takrat kar zares umijem lase, ker lasje niso "normalno" mastni, ampak prešvicani ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 10:45 am

Leia je napisal/-a:Jaz sem nekajkrat zdržala približno 10 dni,...

taperverčki je napisal/-a:Še vedno ne bi zdržala cel teden brez pranja, zdržim pa brez večjih težav tam do 10 dni z enim vmesnim suhim pranjem oz. tudi dva tedna z dvema suhima pranjema.

:O
Po moje sem jaz lahko tukile čisto tiho, ker moji lasje ostanejo suhi samo tisti dan, ko sem tako bolna, da še pod tuš ne morem, kar je strašno redko... Pa šampona v bistvu tudi ne uporabljam... :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 11:00 am

Hehe, tega najbrž res ne moreš razumet ;) Meni je povsem odveč vsakodnevno (ali vsak drugi dan) pranje in predvsem sušenje las. Samo z vodo ostane na glavi en krepast poc, šamponi za mastne lase pretirano izsušijo lasišče itd itd. Kratki lasje pa pri meni niso opcija - sem nekajkrat eksperimentirala s kratkimi, pa sem vedno samo čakala, da bodo zrasli nazaj, ker sem se zdela sama sebi grozna.
Pa teh 10 dni sem zdržala brez mokrega pranja - suhi šampon je bil vmes uporabljen ene dvakrat.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 11:01 am

Aja, taperverčki, glede barve: jaz imam trenutno še lahko tako frizuro, da se ne vidi šopa belih las ;) Imam pa res zgoščene in vidne bele (ne, tu ni nobene sivine ;) ) lase samo na enem mestu, ostali se še porazgubijo :D Recimo :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 12:10 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

Mačja mama je napisal/-a:Najboljši recept za mastne lase - preverjeno na lastni koži - ne operi si jih minimalno en mesec.

Resno.

Bolj kot si pereš lase, bolj odstranjuješ zaščitno plast s kože in bolj se bo lasišče "pomatralo" da čim prej nadomesti izgubljeno maščobo. Če si pereš lase vsak dan, boš imel VELIKO bolj mastne kot če si jih pereš 1x na mesec.
Sem šla sama skozi to - v srednji šoli sem si jih prala vsak drugi dan, pa sem imela dobesedno špagete na glavi. Kar kapljalo je od njih. Potem sem bila pa poleti na nekem potovanju, kjer me ni nobel poznal in me je čisto malo brigalo kako zgledam, pa tudi higienski pogoji niso bili najboljši itd... skratka, naneslo je tako da si nisem prala las več kot en mesec. Prvi teden je bila grozljivka, proti koncu meseca pa sem ugotovila da se je stanje samo od sebe zelo popravilo. Po tistem sem si jih začela prati 1x na 14 dni in čisto lepo vzdržijo tudi če včasih kako pranje spustim in si jih perem na 3 tedne.

Lasje so en tak organ, ki skrbi sam zase - manj ko drezaš vanje, boljše je. Če rabite dokaz za te moje besede.. se grem stavit kolikor hočete da imam najdaljše lase od vseh vas, poleg tega pa čisto nič scepljene, čisto nič mastne. :) Vse kar delam je, da jih pustim pri miru. Preden se kdo zgovori na genetiko - v srednji šoli sem imela kratke, mastne kot 100 hudičev, scepljene skoraj do korenin pa še izpadali so mi.

Če hočete zdrave lase, jih pustite pri miru. To je vsa skrivnost.

Sleepy, tole je razlog za moje eksperimente z ne-pranjem. Lase imam res zelo slabe, prala sem jih dvakrat na teden pa so vseeno skoz izgledali mastni. Po prej opisanem režimu pa sploh nikoli ne izgledajo fejst mastni, z dosti manj ukvarjanja z njimi zdaj izgledam precej manj zanemarjena. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 12:37 pm

Aha, zdej pa štekam :) Drugače bi pa jaz rekla, da zna gel tudi sušit lase. Ker jaz že od pamtiveka nimam niti m od mastnih las, mam pa kej druzga na glavi zato... :rolleyes:

Mi je pa sicer ta nasvet od Mačje mame precej logičen in poznan iz pasje kožnih težav.

Leia je napisal/-a:Hehe, tega najbrž res ne moreš razumet ;) Meni je povsem odveč vsakodnevno (ali vsak drugi dan) pranje in predvsem sušenje las. Samo z vodo ostane na glavi en krepast poc, šamponi za mastne lase pretirano izsušijo lasišče itd itd. Kratki lasje pa pri meni niso opcija - sem nekajkrat eksperimentirala s kratkimi, pa sem vedno samo čakala, da bodo zrasli nazaj, ker sem se zdela sama sebi grozna.
Pa teh 10 dni sem zdržala brez mokrega pranja - suhi šampon je bil vmes uporabljen ene dvakrat.

Hehe ne, res ne morem, ne. :D Pa pranje - sej to je čisto mimogrede, ko se tuširaš. Ti vsaj ni treba pazit, da si las ne zmočiš. Jaz se drugače sploh stuširat ne bi znala :D Pa tist krepast poc gre prav lepo dol, ker je vodotopen, pol si pa itak novega gor naložiš, tko da... star, nov... sej je skoraj vseeno :rolleyes: Sušenje.... hja...no, to je pa spet nekaj kar ne počnem. Tako da ne, tehle čudnih nepralnih problemov sploh ne razumem :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 12:45 pm

taperverčki: me veseli da ti je nucalo! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 07, 2011 7:05 pm

Jaz sem tudi začela eksperimentirati z neumivanjem las :D V najboljšem primeru zdržim en teden brez mokrega pranja, ampak imam pa res probleme s tem, da ne bi uporabljala suhega šampona. Prva dva dni še gre, potem je pa uporaba suhega šampona žal nujna :girlsad: Če ga ne uporabim, nisem ravno za med ljudi. Tako da ga potem ne uporabim, če vem, da bom cel dan doma.

Res je prav the best, da ni treba na dva dni umivati las :good: sušila jih pa že prej nisem. Pa ta suhi šampon iz DMa je tudi super - mnogo boljši kot tisti od ... (hja, ne spomnim se, od tiste firme, ki se dobi pri frizerjih in je ful drag).

Skratka pri meni je tako: ne umivam več las non stop, žal pa se nič ne pozna pri tem, da bi imela kaj dlje lepe lase - suhi šampon je obvezen :girlsad:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe jul 08, 2011 8:20 pm

sicer nisem vedela kam naj pišem.... sem našla link za popust ...ampak traja samo še 2 urci... mogoče pa bo kateri prav prišlo :D

http://zbitacena.si/ljubljana/ponudba/5 ... -zoo-tacek
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 8:52 am

Ima kdo kakšne izkušnje s prenosno klimo? Pri nas nimamo možnosti trajne montaže zunanje enote ali vrtanja skozi zunanjo steno, zato razmišljamo o prenosni klimi (nekatere imajo tudi prenosno zunanjo enoto). Skrbi me, ker je baje po navadi potrebno imeti odprto/priprto okno, da se tam odvaja vlaga (in toplota?), s tem pa zagotovo zmanjšuješ učinkovitost klime. (Če se motim, bom seveda zelo vesela ustrezne informacije :) )
Če ima kdo dobre izkušnje s kakšno znamko, modelom, kakrkoli, bom zelo vesela vsakršnega priporočila. No, pa tudi iz slabih izkušenj se bom veliko naučila :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Sr jul 13, 2011 9:09 am

Kolikor vem, moraš ravno tako cev, kjer piha topel zrak, speljat nekam ven, kondenz pa pri enih klimah loviti v skledo, pri enih pa ta rezervoar že imajo in ga sproti prazniš.
Sem pa zadnjič videla reklamo za klimo brez zunanje enote, je pa res, da moraš notranjo enoto montirati na zunanjo steno..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 9:26 am

ja, saj ravno to - če ne vrtaš skozi zid, potem moraš imeti odprto/priprto okno, da tam cev ven spelješ - vsaj nekako tako je imela kolegica pred leti ... zdaj, če bi bilo dovolj denarja na razpolago, bi najbrž uspela nekako montirati tudi zaresno klimo (pač bilo bi še dražje, ker bi bilo treba po daljši poti speljati; saj nekoč naj bi se montirala inverter klima, samo imam občutek, da bo trajalo ;) ), do takrat bi pa predvsem za hlajenje trenutno in za razvlaževanje stanovanja izbrala eno malo cenejšo verzijo ...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov