Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 2:19 pm

Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

2 glavici česna, en konkreten šopek peteršilja, sekljalnik, malo soli, domače olivno olje (dobrega pol dl), steklen kozarček s pokrovom in v hladilnik.
Tržaška omaka zdrži tako tudi mesece in več, veliko zelenjavnih jedi si tako naredite zelo hitro, jaz jo večinoma uporabljam pri zelenjavi na žaru, je super fajn pri roki. Na že skoraj gotovo zelenjavo dodate malo tržaške in soL, še malo popečete in je fertik vse skupaj v nekaj minutah.

Še v sekljalniku.
Slika

Že varno v kozarčku. :)
Slika

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 2:25 pm

Njami, to bom pa naredila enkrat. Do zdaj sem jo samo na pici jedla. :rolleyes:

:good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 2:45 pm

Tole je res zelo uporabna reč za met v hladilniku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 2:47 pm

Da ne bo kdo slučajno olja miksal. Česen in peteršilj se sekljata brez dodatkov, potem prideta šele še sol in olivno olje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 03, 2011 10:09 pm

Moja dedek in oče sta bila vneta zagovornika teorije, da je tržaška omaka izmišljotina gostincev, ki jo dajejo na ribe, da prikrijejo, da le-te niso sveže. :D :D :D

Ontopic, danes za kosilo so bile sardelice, povaljane v koruzni moki in na hitro popečene v voku, pečen mlad kiflčar in solata od paradižnikov volovsko srce s peteršiljem, balzamikom in domačim oljčnim oljem. Mmmmm :good:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 10, 2011 9:06 pm

Danes sem bila pa jaz v kuhinji in sem naredila fino bučkino pito s porom in paradižnikom, samo drugič moram bolj ožet vse skupaj, da bo manj mokro. :D Potem pa še tiramisu, tokrat prvič po bolj originalnem receptu s piškoti in mascarponejem. :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne jul 10, 2011 9:25 pm

Danes sma z mamo skup praznovali rojstni dan in smo zunaj pekli na žaru :nyam: :nyam:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 1:36 pm

Za vse ki ne morete brez sira. Sedaj obstaja rešitev. :D Sir od Redwood. Sem ga danes sprobala, okus je ENAK kot pri "pravem siru". Iz firbca sprobala še "piščančje" koščke. Sem jih dala sprobati vsejedcem in je bil odziv vedno: pa to je piščanc! V ponudbi imajo še par drugih stvari, med drugim tudi ribje palčke (za vse ki vam lušta po ribah ;) ). Vse vegansko in brez GSO. Kot vedno je mogla tudi to poskusiti Pina (obožuje mojo "posebno" hrano, seveda je ne dobi veliko). Očitno ji mora biti zelo okusno, saj že cel dan hodi za mano in me skuša prepričati da je to njena hrana. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 12, 2011 3:02 pm

Tole bo treba probat, ja...

Mimogrede: odkrila novo drogo :crazy: PEČENA KOLERABA!!!! :nyam: :nyam: :nyam:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 1:38 pm

Ufff jaz bi pa tole zdajle - Bananin puding :nyam: :nyam: :nyam:
(Recept Khloe Kardashian - sva zadnjič z mojim gledala E! in je bil en reality kjer je ona kosilo skuhala in je tok dobro izgledalo, da sem morala poiskat kak njen recept)

Slika

Ingredients
1 (14 ounce) can EAGLE BRAND Sweetened Condensed Milk
1 1/2 cups cold water
1 (4-serving size) package instant vanilla pudding mix
2 cups heavy whipping cream, whipped on a high level with a hand blender until the whipping cream turns thick and fluffy. Do not over fluff
36 vanilla wafers or to your liking
3 medium bananas, sliced and dipped in lemon juice *You dip the sliced bananas in lemon juice so the bananas do not turn brown. The lemon juice prevents this from happening.
Directions
1. In large bowl, combine sweetened condensed milk and water. Add pudding mix; beat until well blended. Chill 5 minutes or until the pudding reaches a thick consistancy.
2. Fold in whipped cream. Spoon 1 cup pudding mixture into 2 1/2-quart glass serving bowl.
3. Top with one-third each of the vanilla wafers, bananas and remaining pudding. Repeat layering twice, ending with pudding mixture.
4. Chill thoroughly. Garnish as desired. Store leftovers covered in refrigerator.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 1:45 pm

vse lepo in prav, ampak kje boš dobila "Sweetened Condensed Milk"? To ni mleko v prahu ampak v bistvu en tak sirup. Tole zadevo iščem že 10 let, pa je nima nobena trgovina v celi regiji, celo v LJ kar sem jih jaz preiskala ni nobeden sploh vedel kaj je to... zgleda da je to čisto angleška/amerikanska finta... :(
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 1:53 pm

Mogoče bi bilo za pogledat v LeClercu, ki ima ponavadi kakšne take zadeve, ki se jih drugje ne dobi. Drugače pa bi se mogoče dalo zimprovizirat s kakšno fejk varjanto mascarpona+sladke smetane, pa mal vanilije :nyam:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 1:54 pm

V Maxija si šla pogledat, tam se tudi kaj najde.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 2:11 pm

Ja, Maxi bi tud take stvari lahko mel :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:25 pm

Mačja mama je napisal/-a:vse lepo in prav, ampak kje boš dobila "Sweetened Condensed Milk"? To ni mleko v prahu ampak v bistvu en tak sirup. Tole zadevo iščem že 10 let, pa je nima nobena trgovina v celi regiji, celo v LJ kar sem jih jaz preiskala ni nobeden sploh vedel kaj je to... zgleda da je to čisto angleška/amerikanska finta... :(

A ni blo tole včasih pakirano v enih takih mičkenih dozicah? Tipo kava za domače mašine?
Če bi jaz tole iskala bi šla po moje tudi najprej v LeClerc pogledat. Al pa če vprašaš kakšno firmo, ki polni une avtomate za kavo kuhat, če nimajo zdej že vsi kr res mleko v prahu. U, al pa v uno čokoladnico v Ljubljani pejt vprašat kje se to dobi, ki jo masta una angleža al eden je, če se ne motim.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 17, 2011 8:43 pm

Kako narediti kosmiče/musli bolj okusne? Dolijete mleko in jih pustite stati vsaj pol ure. Kosmiči se bodo napili in ne bodo več kot da bi jedel žaganje. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jul 17, 2011 8:47 pm

Neeee, glih to je najboljš, da hrskajo :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 17, 2011 8:50 pm

Jaz imam v mislih ovsene kosmiče ki so v muslijih, ne koruzne itd. Za koruzne itd. je pa res boljše da hrustajo. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jul 17, 2011 8:52 pm

Koruzni itak, so mi pa tudi ostali kosmiči boljši takoj. Jih bom namakala, ko bom stara :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 17, 2011 8:53 pm

:lol: :lol: Trenutno moja glavna hrana-zelenjavna solata. Narežete kumare, paradajz, papriko, korenje, začimbe, malo soli, olje in kis. Več različne zelenjave kot je, boljši je okus. Lahka in zelo okusna solata. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov