Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To jun 28, 2011 5:47 pm

Re: Daj si duška

Živio vsem....malo bom posmetila tukaj gor a imam eno vprašanje....cel dan me že skrbi in če kdo mi vi tukaj gor lahko poveste kaj se bi dalo narediti...zadeva je sledeča....hiša stoji čisto zraven ceste...ma skoraj na cesti pred hišo imajo mačko jaz vedno pazim, da počasi peljem mimo...in danes vidim malo bibo(mucka), ki ima 99.99% možnosti, da ga povozi avto...če jih je več ne vem.....razmišljala sem, da bi se ustavila in rekla tistim, ki tam živijo naj mi bibo dajo...a kaj, ko situacija sploh ni rešena....mačka bo prej ali slej imela mlade in ista zgodba....kaj naj naredim?????
Sem taka kot sem, ne taka, kot bi drugi želeli da bi bila. Imam polno napak in pomanjkljivosti - sem pač le človek, ne bog.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To jun 28, 2011 7:43 pm

SimonaS je napisal/-a:Živio vsem....malo bom posmetila tukaj gor a imam eno vprašanje....cel dan me že skrbi in če kdo mi vi tukaj gor lahko poveste kaj se bi dalo narediti...zadeva je sledeča....hiša stoji čisto zraven ceste...ma skoraj na cesti pred hišo imajo mačko jaz vedno pazim, da počasi peljem mimo...in danes vidim malo bibo(mucka), ki ima 99.99% možnosti, da ga povozi avto...če jih je več ne vem.....razmišljala sem, da bi se ustavila in rekla tistim, ki tam živijo naj mi bibo dajo...a kaj, ko situacija sploh ni rešena....mačka bo prej ali slej imela mlade in ista zgodba....kaj naj naredim?????

Probaj se it pomenit z njimi, jim predlagat sterilizacijo, razložit da je treba met svoje živali pod kontrolo in kaj če kakšen motorist ob izogibanju mačku pade in se poškoduje? Če ne bo šlo zlepa maš še vedno možnost postat tečna ;)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To jun 28, 2011 9:41 pm

sleepy je napisal/-a:
SimonaS je napisal/-a:Živio vsem....malo bom posmetila tukaj gor a imam eno vprašanje....cel dan me že skrbi in če kdo mi vi tukaj gor lahko poveste kaj se bi dalo narediti...zadeva je sledeča....hiša stoji čisto zraven ceste...ma skoraj na cesti pred hišo imajo mačko jaz vedno pazim, da počasi peljem mimo...in danes vidim malo bibo(mucka), ki ima 99.99% možnosti, da ga povozi avto...če jih je več ne vem.....razmišljala sem, da bi se ustavila in rekla tistim, ki tam živijo naj mi bibo dajo...a kaj, ko situacija sploh ni rešena....mačka bo prej ali slej imela mlade in ista zgodba....kaj naj naredim?????

Probaj se it pomenit z njimi, jim predlagat sterilizacijo, razložit da je treba met svoje živali pod kontrolo in kaj če kakšen motorist ob izogibanju mačku pade in se poškoduje? Če ne bo šlo zlepa maš še vedno možnost postat tečna ;)

tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako
Sem taka kot sem, ne taka, kot bi drugi želeli da bi bila. Imam polno napak in pomanjkljivosti - sem pač le človek, ne bog.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 28, 2011 9:59 pm

SimonaS je napisal/-a: tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako

Če ti vse drugo odpade, slikaj mačko z mladičem (in si zapiši datum), ko pride jesensko leglo, slikaj še tistega in podaj prijavo zaradi preobremenjevanja živali (to je bil zelo ziheraški navsvet meni s strani nekoga, ki nikoli ne tvega pri prijavah). Še tako zagaman inšpektor ne more mimo tega, da 2 legli znotraj 290 dni pomeni preobremenjevanje mačke.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 28, 2011 10:08 pm

Ja no, če ji prideš na 20 - 30 centi lahko že danes odčitaš čip :rolleyes:

Sej nisem nekih prednosti čipiranja al kej naštevala (čeprav pol ma lahko vsaka mačka kartoteko), samo za totalnega bedaka ne bi ravno označla tistega, ki raje čipira kot reže. Je pa res, da je pri številu prostoživečk in številu lovilcev, stroških, ki se jih že tako otepajo, rezanje veliko bolj praktična zadeva. :)

SimonaS je napisal/-a:tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako

Jam tam je ponavadi težko. Ne vem, pa če obstaja kakšen "protokol" za take pogovore. Je odvisno od vsakega posameznega primera. Se začneš pogovarjat, pol pa vidiš sproti kako grejo stvari. Včasih rata, vedno pa ne. Bi pa rekla, da imajo pomurke precej znanja o načinih pregovarjanja, glede na to, da se tam gor po njihovih naseljih pregovarjajo. Se mi pa zdi, da nisi z našega konca, tako da jaz ne morem it s tabo.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To jun 28, 2011 10:28 pm

sleepy je napisal/-a:Ja no, če ji prideš na 20 - 30 centi lahko že danes odčitaš čip :rolleyes:

Sej nisem nekih prednosti čipiranja al kej naštevala (čeprav pol ma lahko vsaka mačka kartoteko), samo za totalnega bedaka ne bi ravno označla tistega, ki raje čipira kot reže. Je pa res, da je pri številu prostoživečk in številu lovilcev, stroških, ki se jih že tako otepajo, rezanje veliko bolj praktična zadeva. :)

SimonaS je napisal/-a:tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako

Jam tam je ponavadi težko. Ne vem, pa če obstaja kakšen "protokol" za take pogovore. Je odvisno od vsakega posameznega primera. Se začneš pogovarjat, pol pa vidiš sproti kako grejo stvari. Včasih rata, vedno pa ne. Bi pa rekla, da imajo pomurke precej znanja o načinih pregovarjanja, glede na to, da se tam gor po njihovih naseljih pregovarjajo. Se mi pa zdi, da nisi z našega konca, tako da jaz ne morem it s tabo.

sem iz Šmarja blizu Celja....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 28, 2011 10:36 pm

Se mi je zdelo, da si malo predaleč zame.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 8:14 am

Meni so pa zelo všeč take debate, ko delno-ne-strinjajoči lepo nanizate svoje argumente in se lahko vsak mimoidoči bralec iz tega dosti nauči. :good:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jun 29, 2011 8:59 am

Taperverčki, se strinjam s teboj. Zato bi blo mogoče fajn tole iz duškota prestavit v katero drugo temo. :)

Fiorina, ti si iz MB? No potem bi lahko stopile v stik in skupaj kaj "izmudrili". Več glav, več ve. Pa še posameznik bol težko dela, kot pa skupina ljudi. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 9:46 am

Uf, me matrate...In kako šele bogega Duškota.
V glavnem, debata o načinih označevanja S/K (čipiranje/uhelj) je prestavljena v že dolgo obstoječo temo Ali ni nehumano?
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 9:56 am

Tisti del, ki se nanaša na delo Mb zavetišča je prestavljen v temo Bolni mucki iz zavetišča, kjer smo o tem zavetišču že pisali.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jun 29, 2011 11:04 am

Presneti dve točki ... Pa je šel zagovor izpita po gobe ... :girlcry: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 29, 2011 11:25 am

Dajte še zame malo pesti držat do nedelje. :D Muchas gracias :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 11:52 am

V službi pozabila telefon! :dash:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Sr jun 29, 2011 12:53 pm

Sreča, da ni petek ;) :P
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 1:06 pm

renata je napisal/-a:Uf, me matrate...In kako šele bogega Duškota.
V glavnem, debata o načinih označevanja S/K (čipiranje/uhelj) je prestavljena v že dolgo obstoječo temo Ali ni nehumano?

:mocking: in to pri borih 54 minutah na uro :mocking:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Sr jun 29, 2011 2:36 pm

Renata, da se ne boš slučajno pretrgala od preveč dela, ker so ti kriterije spremenili... Jao, potem pa Bruselj ne gine... :O ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 4:09 pm

se že en cajt nism oglasla, to pa zato ker sem začela delat v vrtcu in me tejle mulčki tako zmatrajo da niti migat s trepalnicami ne morem :truce: kdo bi si mislil da te lahko 4-5 let stari pikolinoti tkole prešportajo, pišuka sej sam okrog laufam pa sanjam tut že otem kako se derem za njimi da lopatke niso za v usta in da ščipanje ni ok pa da se na gugalnicah sedi :crazy:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 4:19 pm

Ce nek monter rece, da pride po 15h, potem pa ga do 17h se vedno ni, je to vsaj nevljudno, ane? Do kdaj naj sploh cakam? :(
Pa to ni neka storitev, ki bi jo jaz zelela, ampak morajo baje nekaj prekontrolirat (temu se pravi daljinsko odcitavanje stevcev :P ). :(
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 29, 2011 4:30 pm

ne leia, temu se reče običajen postopek slovenskih obrtnikov.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov