plašen zajček
Moderator: andreja
plašen zajček
SimonaS je napisal/-a:Živio vsem....malo bom posmetila tukaj gor a imam eno vprašanje....cel dan me že skrbi in če kdo mi vi tukaj gor lahko poveste kaj se bi dalo narediti...zadeva je sledeča....hiša stoji čisto zraven ceste...ma skoraj na cesti pred hišo imajo mačko jaz vedno pazim, da počasi peljem mimo...in danes vidim malo bibo(mucka), ki ima 99.99% možnosti, da ga povozi avto...če jih je več ne vem.....razmišljala sem, da bi se ustavila in rekla tistim, ki tam živijo naj mi bibo dajo...a kaj, ko situacija sploh ni rešena....mačka bo prej ali slej imela mlade in ista zgodba....kaj naj naredim?????
plašen zajček
sleepy je napisal/-a:SimonaS je napisal/-a:Živio vsem....malo bom posmetila tukaj gor a imam eno vprašanje....cel dan me že skrbi in če kdo mi vi tukaj gor lahko poveste kaj se bi dalo narediti...zadeva je sledeča....hiša stoji čisto zraven ceste...ma skoraj na cesti pred hišo imajo mačko jaz vedno pazim, da počasi peljem mimo...in danes vidim malo bibo(mucka), ki ima 99.99% možnosti, da ga povozi avto...če jih je več ne vem.....razmišljala sem, da bi se ustavila in rekla tistim, ki tam živijo naj mi bibo dajo...a kaj, ko situacija sploh ni rešena....mačka bo prej ali slej imela mlade in ista zgodba....kaj naj naredim?????
Probaj se it pomenit z njimi, jim predlagat sterilizacijo, razložit da je treba met svoje živali pod kontrolo in kaj če kakšen motorist ob izogibanju mačku pade in se poškoduje? Če ne bo šlo zlepa maš še vedno možnost postat tečna
udomačen tiger
SimonaS je napisal/-a: tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako
SimonaS je napisal/-a:tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako
plašen zajček
sleepy je napisal/-a:Ja no, če ji prideš na 20 - 30 centi lahko že danes odčitaš čip![]()
Sej nisem nekih prednosti čipiranja al kej naštevala (čeprav pol ma lahko vsaka mačka kartoteko), samo za totalnega bedaka ne bi ravno označla tistega, ki raje čipira kot reže. Je pa res, da je pri številu prostoživečk in številu lovilcev, stroških, ki se jih že tako otepajo, rezanje veliko bolj praktična zadeva.
SimonaS je napisal/-a:tukaj gre za območje kjer so vse mačke zunaj....onim je čisto logično, da so mačke zunaj....zakon...ja pa ja de.....zanje ga ni...sami od sebe mačk ne bodo sterilizirali....predrago...je pa res, da nimam sposobnosti dobrega prepričevanja... pač začetnik v svetu reševanja muckov...zato sem tudi vprašala kaj naj naredim....ne morem priti tja in jim reči naj imajo mačko zaprto in naj poskrbijo za mucka, da ga ne povozi avto, če je njim logično, da je tako.....me bodo gledali kot, da sem iz lune priletela....dajte mi malo pomagat kako izvedete vi takšno situacijo....če je katera ali kateri pripravljen iti z menoj in da v živo vidim kako to gre....želim pomagati a ne vem kako
Jam tam je ponavadi težko. Ne vem, pa če obstaja kakšen "protokol" za take pogovore. Je odvisno od vsakega posameznega primera. Se začneš pogovarjat, pol pa vidiš sproti kako grejo stvari. Včasih rata, vedno pa ne. Bi pa rekla, da imajo pomurke precej znanja o načinih pregovarjanja, glede na to, da se tam gor po njihovih naseljih pregovarjajo. Se mi pa zdi, da nisi z našega konca, tako da jaz ne morem it s tabo.
udomačen tiger
zvesti pes
udomačen tiger
udomačen tiger
čvekava papiga
udomačen tiger
Kraj: Ljubljana
udomačen tiger
udomačen tiger
Kraj: Dravograd
renata je napisal/-a:Uf, me matrate...In kako šele bogega Duškota.
V glavnem, debata o načinih označevanja S/K (čipiranje/uhelj) je prestavljena v že dolgo obstoječo temo Ali ni nehumano?
udomačen tiger
Kraj: Prebold
udomačen tiger
udomačen tiger
Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov