No, torej problem prostora pri mačkih torej ni tako pereč - če ni prostora ->TNR
visinnox je napisal/-a:Predvidevam, da zavetišče ustanovi tisti, ki pričakuje profit. Mislim, da tisti, ki bi moral svoj denar vlagati v zavetišče, zavetišča dolgo ne bi imel.
Meni je pa tole malo (no, ne malo) zgrešeno pričakovanje. Kdor pričakuje profit, naj si najde kakšno drugo tržno nišo in ne katero od družbenokoristnih dejavnosti.
visinnox je napisal/-a:Spet je tu kriv zakonodajalec-naj zahteva, da je zavetišče javno podjetje in neprofitno. Naj omeji plače tam zaposlenim. Po tem bomo videli ljubitelje živali, ki bodo ustanavljali zavetišča.

Tole bi jaz tudi rada videla.
visinnox je napisal/-a:In če zavetišču nihče nič ne donira? In če zavetišče nima prostora, da bi žival lahko nameščal dlje kot 30 dni?
Tudi za organizacijo donacij je potrebna reklama, osveščanje, za katere moraš imeti prostovoljce, sicer to stane.
Občinam (in mislim, da tudi vursu) ni v interesu, da bi se plačevalo minimalne stroške za oskrbovalni dan pa zato za daljše obdobje - do oddaje živali. Ne vem, mogoče je pa kakšen zasebni lobij premočen

Pojma nimam, mi ni razumljivo to.
Prostor je pa tudi relativna stvar. Naročeni odlovi večjega števila ciganskih psov niso ravno stalna praksa in mimo tega se s prostorom da, kadar je kriza, če se pač hoče. Se da to dokazat s primerom dobre prakse recimo obalnega zavetišča. Se število boksov ne povečuje, tudi število posvojitev nima nekih drastičnih odmikov, psov se ne evtanazira, tudi od starosti (razen Ree) psi ne umirajo, pa vseeno nekako gre, je pa treba delat in se malo potrudit. Če pa delaš za profit, potem pa zna bit, da pridejo res v ospredje kakšni drugi interesi.
Sicer pa kdo sem jaz (in vi vsi ostali tudi, pravzaprav

), da govorim, ko pa nisem profesionalec, nimam zavetišča in ne vem od kdaj in zakaj, ampak po nekem meni povsem neznanem ključu je zgleda to dvoje pogoj za bit sposoben uporabljat pamet, znanje in izkušnje, kakršnekoli že.

Knof je napisal/-a:vidim, da sem imel malce izkrivljeno predstavo o vsem skupaj...no, saj zato sem se odločil biti bolj "aktiven" tudi na tem forumu...kot prvo kot ljubitelj muc, kot drugo, ker sem opazil projekt ambulante in zanj doniral in ker ste tu dobri in strpni ljudje.
Zagotovo pa je to en od problemov družbe in če smo iskreni vedno bo..a v kolikor bo več takšnih kot ste na tem forumu, bo tudi svet prostoživečk, zapuščenih itd lepši, prav tako pa bo vsak od nas vsaj malce pripomogel k "promociji" pravilnega ali vsaj bolj pravega odnosa do živali...
Ni nujno izkrivljena, mogoče samo idealistična, al pa z njo sploh ni nič narobe, pa je s čim drugim
JP, vsi (skupaj) lahko naredimo vse

Jao ubogi muc, tako micen še, pa mu že temo morimo s takimi zoprnijami