Tinka - energy cat

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jun 23, 2011 8:31 pm

Tinka - energy cat

Živjo,

Hvala za nasvet...zdej se javljam iz rubrike na svojem kavču...sem nova tle gor, pa nisem čist takoj vidla kako stvari grejo :)

Tinka (čeprav jo ne kličemo tako, saj glede na karakter potrebuje energično ime in ga še iščeva, pa tudi kar nekaj tin mam za prjatlce) je kot živo srebro. To se ne da opisat kolko energije ma tale mucica. Jaz kaj takega še nisem vidla. Okolje je že spoznala, zdej ve kam se lahko skrije in varno kuka ven :). Naš Joe ji je prva dva dni sledil, saj je bila nekaj posebnega, sedaj pa že skoraj beži od nje, saj ga mala skozi "naskakuje" in se zaganja vanj. Ampak naš Joe je taka nežna duša od mačkona, da se samo umakne, kdaj pa kdaj je pa jezen in nekaj maha proti njej s tačko.
Tinke je povsod polno, pleza ko nora. Danes zjutraj jo vidim na polovici zavese..visi dol... Evo, ravnokar mi je pregriznila anteno od radia (žico)... :(. Sem probala radio prižgat, pa se mi zdi da še boljše lovi :). Drugače pa se naju je že mal navaddila. Ne piha več in se počas pušča že pobožat, ampak to so za zdaj posebni trenutki. Wc tud uporablja že od prvega dne, čeprav mi je drugi dan na kovter naredila lepo kakico...in jaz sem lepo celo roko gor naslonila. :) Kaj čmo.. pr nas je pestro in tud zabavno kt že dolg ne.

se slišmo.
aja,..če kdo ve za kakšno fajn ime za našo malo mucico, bom ful vesela predlogov.

Prilagam dve slikici spoznavnega trenutka.
Slika
Slika
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jun 23, 2011 8:40 pm

Re: Tinka - energy cat

Tinka Binka, lepa živahna pikica. Lahko bi bila kar Živa! Pa mucek Joe je tudi hudo lep!
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 23, 2011 8:41 pm

Fajn ste. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 23, 2011 8:52 pm

o poglej jo malo pihajočo goskico :) kakšen lep kompletek mačkov imate!

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jun 23, 2011 9:05 pm

Kolikor sem zasledila, ste vi našla te mucke in mala je res pihala prvi dan. sam pogledal si jo pa ti je že vrnila pogled s pihom...
drugače pa hvala za kompliment. Joe je res lep muc. Bolj majhne rasti, star eno leto in s tako nežno dlako. Jaz bi ga kar skoz lupčkala. Od njega nisem nikoli dobila niti ene praske. Če ga kaj dražiš, raje rep med noge in gremo. Mam občutek, da se zunaj ne bi znašel najbolje. Drugač pa je velka maza in velik fehtovc. Ko kaj hoče hodi poleg tebe kot kužek in mjavka, pa te gleda... Zmeden ampak tko prikupen. Ga ne dam za nič na svetu.

ko je bil Joe mali
Slika

to je joe sedaj
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jun 23, 2011 9:13 pm

Hehe, obetavno, mačko vendar posvojiš, da ni dolgčas. Kakšna Speedy, ali pa Bungee (Bandži), mogoče. Luštna je pa, da ji vse oprostiš. Zavese, pa anteno, pa vse drugo, kar še pride. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 23, 2011 9:41 pm

ja mala je res pihala tiste prve dni, ampak to vse izvira iz prestrašenosti. upam da ne bo tegale mirnega mačkona preveč spravljala s tira s svojo živahnostjo poskočnostjo :) želim vam pa vse lepo, čim več lepih skupnih trenutkov :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če jun 23, 2011 9:54 pm

Kje ste pa najšli škatlo z muckami in v katerem kraju?
jaz tega sploh ne razumem in verjetno nikoli ne bom, kaj lahko naredi človeško srce...

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jul 18, 2011 3:52 pm

No, Tinka oz po novem Lili je sedaj pri meni en mesec in se je ugodja dobro privadila :). Še vedno je plašna, ampak bistveno manj. Da bi se pustila prijet...to še ne, pa tudi da bi jo crkljal v naročju so za zdaj le sanje. Čez kakšen mesec bo že čisto drugače. Zelo rada je in se igra. Mehke žogice so zakon...prava fuzbalerka je.
Je pa še vedno polna energije. Naš Joe je umirjen mucek, čeprav star komaj leto dni,.. Lili ga naskakuje z vseh strani, skače najn s stola, lovi njegov rep,...skratka, ne pusti mu dihati. Včasih se Joe postavi zase, včasih se umakne in si misli: "Kaj ste mi pripeljali tega malega hudička". :)
Ampak ko pa počivata, pa se imata zelo rada. Lili ga naravnost obožuje, saj kjer je Joe je tudi ona in potem se rine v njega, ga objema... res lepo za videt. Jaz se vedno tko raznežim...

Sicer pa imam z Lili problem glede lulanja v posteljo. Skoraj vsak dan se polula (proti jutru), jaz pa skoz perem, pucam, saj smrdi. Večkrat sem ji že dala vohati polulano posteljnino, pa nič ne pomaga. Če bi to počela med spanjem...nevede...potem bi se polulala tudi kje drugje, saj čez dan ne hodi v spalnico. ampak ne. Samo v posteljo. Sploh ne vem kaj naj naredim... Ima kdo kakšen predlog.

Prilagam še nekaj slikic.
Slika
Slika
Slika
Slika

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jul 18, 2011 3:52 pm

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 18, 2011 4:28 pm

najbrž se nas je že večina srečala s podobnim problemom, tako da nisi edina. lahko da ji joe ne pusti iti na wc, oz. dostikrat se zgodi, da drugi maček straži pred vrati wcja. imate dva wcja? pri nas je bil problem to (pa ne čisto prve dni ampak potem, po kakšnem tednu), da bučka ni hotela hodit v wc- ampak kakat, lulala je še vedno notri. pa sem ji kupila svoj wc, ji dala not pesek, ki ga je imela že pri skrbnici (tudi to je opcija za sprobat), pa je šla potem takoj pred mano počepnit. od takrat naprej nobenih problemov. jaz bi ju (ponoči, če je takrat problematično) nekaj časa mela ločena , vsak ss vojim wcjem tako da imata oba mir za opravljanje potreb.

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost