Priporočam/odsvetujem

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne maj 15, 2011 2:12 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

Ne, nimam občutka, da bi ga motilo. Le pred počitkom se začne umivat in to je to. Zanimivo pa je, da ko ga češem, na glavniku (krtači) ni veliko dlak, medtem ko si moram več časa vzet za Garfija, ker se precej misi. Saj vem, da je normalno, da nekaj dlak logično, da poje, če se umiva, vendar bi mu rada to izločanje dlak iz želodca olajšala. Ker bruhanje ni bilo nikoli prijetno, ne za človeka, ne za žival.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 2:13 pm

all je napisal/-a:Nisem še sprobala, ampak ta naj bi bila temu namenjena: combe pasta

All, hvala za namig! Preizkusimo takoj, ko bo na zalogi. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne maj 15, 2011 2:39 pm

Dobra je. Jaz jo dajem Tracy :good:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne maj 15, 2011 2:43 pm

Gina, jaz mam to pasto, pa jo moj maček noče jest. Tako, da ti jo zveseljem podarim in probaš če mu gre sploh v slast :) Iz kot pa si Gina? :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 6:09 pm

Gina, če nič dlak ne pobereš, to lahko pomeni tudi, da rabiš drugačen glavnik. Jaz sem se kar namatrala, dokler nisem našla različic, ki pri nas delujejo, ker je kar nekaj krtač in glavnikov pogrnilo na testu. Vixen mi je takrat posodila cel arsenal opreme, od katere en sam ni bil taprav za nas. Poskusi kaj drugega, naj ti kdo posodi za probat, pa boš videla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 6:26 pm

se strinjam s cats. recimo furminator ni pri nas naredil čisto nič in sem ga prodala, medtem ko je marsikdo z njim zelo zadovoljen. krtače z žimo in gumi masažna rokavica tudi ne. s tem da ta ista rokavica je bila ful učinkovita za mojo prejšnjo mucko. zoom groom + žična krtača je naša zmagovalna kombinacija in se super obnese pri vseh treh, čeprav imajo zelo različne tipe dlak.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 7:31 pm

Pri nas se najbolje obnese zoom groom. Pa furminator tudi, ampak tukaj sem pa zgleda jaz pri Jakcu pretiravala in sem ga po enem boku tako ofucala, da se mu prav koža vidi :blush: . Če je pa tako užival in se nastavljal in predel, blazno mu je pasalo in sem ga kar česala...Zgleda sem samo še za na socialno za prijavit, kaj jaz ta teden delam s tem revežem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 8:09 pm

Imam zelo gost glavnik (kao za bolhe pobirat) in mu paše, da ga češem, le misi se res ne fejst.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 19, 2011 9:03 pm

Hm, a kdo ve kako dlake iz mačke hitreje spravit? Ker Peggy tko malce pokašluje včasih, pa jo češem in dobi travo... pa zgleda ne pomaga. :scratch:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Pe maj 20, 2011 8:28 am

hehe, jaz moje pred česanjem ornk prečoham z "nohti" v "napačno" smer, potem pa z žičnato ali z gumijasto "rokavico" v tapravo. Spravim na ta način veliko več ven, kot samo s klasičnim česanjem, česanja v napačno smer, pa res ne marajo (no ena moja sploh ne mara česanja in pri njej odpade karkoli drugega kot nežno česanje) :). NA koncu jih pa še pobrišem z vlažno brisačo ali namočenimi rokami.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 20, 2011 9:27 am

all, a ste probali zoom groom? se malo naelektri in res super potegne dlake ven, potem jih pa samo še počešeš s kakšno navadno krtačo. :good:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 20, 2011 11:29 am

Mislim, da mi je Peggy zjutraj spominek pustila na postelji. Na nogi sem imela namreč nalimano nekaj bruhcu podobnega. :rolleyes:

Uporabljam žičnato krtačo, pa tak navaden glavnik, okoli glave jo pa kar s tistim za bolhe, ker je tolk manjši. Ta je edin, pri katerem prede. Ostale zadnje čase trudi zagrabit in zgrist. :devil: :)

Zdaj je očitno ok. Dobim pa ponavadi vse ven, vsaj zdi se mi. Božam jo pa skoz v kontra smer, ker ji ful paše če se jo nežno mečka po hrbtu. :good:

Zoom Groom bom pa kupila, sem že gledala to krtačo. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 09, 2011 7:57 pm

Toplo priporočam novo trgovinico za male živali na Avčinovi ulici (Zupančičeva jama) v Lj. Lastnika imata mačka, ki ga je svoj čas Helena obudila od mrtvih. Danes smo se prav prijetno zaklepetali. :good:

Imena trgovine ne vem, ker sem račun tako dobro shranila, da pojma nimam, kje je. :D

KJE SE NAHAJA
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 6:54 pm

Eno vprašanje - a se vse gumijaste krtače ful naelektrijo pri česanju? Meni gre že prav na živce, ker se dlake (tiste, "ta odpočesane") potem kar na mačka prilepijo , namesto da bi na krtači ostale.... :devil:
Nekaj sem poskušala z močenjem krtače pred česanjem, pa ni neke hude sile učinka... HELP!!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To jun 21, 2011 7:28 pm

Meni včasih nagaja ta elektrika včasih pa ne. Ne vem od česa je to odvisno, niti ne vem kako to odpravit. :negative: Tako da se pridružujem društvu zgroženih uporabnikov gumijastih krtač in bom zelo vestno spremljala odgovore na to temo. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 9:01 am

Saj imate dve roki! To, da naelektri, je tanartabulš, ker gre tako več dlak ven iz kožuha. Jaz mam vedno v eni roki zoom groom, v drugi pa navadno gosto žičnato krtačo in češem izmenično z obema rokama. Gumasta potegne dlake na vrh, na žičnati pa potem ostanejo. Tako v kratkem času sčešem dosti bolj učinkovito kot z vsako od krtač posebej. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Sr jun 22, 2011 2:08 pm

:good: Dobro si se to spomnila. Jaz si tud že nekaj časa nameravam kupit to krtačo. :rolleyes:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 6:12 pm

O.k., imam dve roki, ampak potem ga bolj težko držim... ;) Al kako to gre?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jun 22, 2011 7:21 pm

Nja, bokserka bi pomoje živčnega fasala, če bi jo še z žičnato krtačila, že nad gumijasto ni navdušena. :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 8:26 pm

Gina je napisal/-a:O.k., imam dve roki, ampak potem ga bolj težko držim... ;) Al kako to gre?

Aja, moraš držat? Moji se tako radi češejo, da se kar v vrsto postavijo, ko vidijo krtače. Usedem se na stopnico in mi potem sami skačejo v naročje. :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov