Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Po jun 20, 2011 9:27 pm

Re: Daj si duška

No, no.. vsi vaški cuciji pa le niso isti.. Moja je olikana :lol: :lol: ( res pa je, da ni nikoli spuščena )
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 9:36 pm

pola je napisal/-a:Meni je pa najhuje, da se ljudem zdi zabavno, da so njihovi mali psi nevzgojeni, se derejo in zaganjajo v pse. V isti sapi se taisti ljudje zgražajo nad velikimi psi. Večina večjih psov je veliko bolj vzgojenih kot so tamali. Valda to v tvojem primeru ne drži in prav je, da si ga prijavila. Upam, da jih bo izučilo.

Nam se je zgodilo, da se je naši privezani bullmix psici v glavo zagnal maltežan. Dobro, da je naša Maca taka kot je in se je le na smrt prestrašila. V primeru, da bi bila do psov agresivna bi se lahko drugače končalo. V SN pa bi bil naslov: Pitbull ubil ubogega maltežančka :dash:.

:good: :girlyes:

Se čist strinjam.

Že od nekdaj mi grejo na živce te male piskajoče kepe, ker se samo derejo in samo izivajo in nič drucga. In točno tako kot si rekla: Če bi tak majhn pes napadel večjega psa in bi ga tist ranil nazaj ali ubil (je dovolj en ugriz na pravem mestu), bi bila itak ti kot lastnica takega psa kriva in linčana.

Pa brez zamere AjBelPu, da ne boš mislila, da se na vse minije spravljam, vem da so tudi mali psi vzgojeni, ravno tako kot so veliki lahko nevzgojeni. :) Samo sem jaz osebno več teh malih "belih" srečala in jih še vsak dan slišim okoli bloka kako bevskajo. :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 9:38 pm

zadnje čase pravim, sicer bolj v hecu kot zares, da si bom enga argentinota omislila, ku je tak "strašljiv", bodo vsi pred mano bežali 8)
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Po jun 20, 2011 9:42 pm

Eh, kje pa bi zamerila. Dokler je govora o drugih "belih" mi je čisto vseeno. Če bi se govorilo o moji pikici, bi bilo pa drugače. :D
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Po jun 20, 2011 9:44 pm

Didi je napisal/-a:zadnje čase pravim, sicer bolj v hecu kot zares, da si bom enga argentinota omislila, ku je tak "strašljiv", bodo vsi pred mano bežali 8)

Kje si pa vidla strašljivega argentinca :O, argentinci so meni osebno tako kjut, da se čisto stopim, ko katerega srečam :blush: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 9:49 pm

sem tudi jaz v tem klubu, samo taki masivno, elegantno, popolni so. kar zna prov strašlivo izpast če še ti fejst nevarno grdo zraven gledaš :lol:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 9:52 pm

Pomoje bi se marsikdo prej ustrašil mojega pogleda, kot eno tako lepo belo pupo z roza Rogzovo ovratnico zraven :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 10:09 pm

melaaaaaaaaa :blush: :kiss:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jun 20, 2011 10:13 pm

Pa saj jo že imaš 8) :D ;) .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 10:16 pm

Ja, pomanjšano verzijo :D , karakter ima pa za tri AD 8) .
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Koper

Odgovor Po jun 20, 2011 10:25 pm

helena je napisal/-a:meni je zelo žal, ker res nočem nič kritizirat in vem, da se resnično trudite za muce, ampak s tem rezervacijskim sistemom boste na dolgi rok privlačile same takšne, žal. Se pa najdejo vedno takšni, pa če si še tako skrben pri oddaji.

Šlo se je za 6-mesečnega mačka, za katere ne jemljemo rezervacij.

Sedaj že bivši lastnik je posvojil mačka, ki smo dobili ponoči ob cesti. Dežuren veterinar je predlagal evtanazijo, ker se je šlo za poškodovanega nikogaršnjega mačka (na žalost je to vedno prvi predlog). S tem se nismo strinjali in smo šli po drugo mnenje. Drugi veterinar ga je testiral za fiv in felv, slikal, ugotovil, da je poškodba tako minimalna, da ni potrebno posega. Smo ga kastrirali in cepli.

Posvojitelj ga je imel doma mesec in pol. V petek je začel, po njihovih besedah, bruhat ter nekontrolirano urinirat in iztrebljat po stanovanju. Včeraj so nas poklicali in seveda smo jim svetovali obisk veterinarja. Ne, oni bi počakali do srede, ker dela njihov prijatelj veterinar, ki bi pregled naredil zastonj. Na koncu so ga nam pripeljali nazaj, ker ga ne morejo imet več doma. Ker preveč smrdi.

Mnenja so, da maček ni bil nikoli cepljen in nikoli kastriran. Revakcinacija je popolnoma brezveze. Mi smo jim oddali bolnega mačka, katerega bi mogli takoj po prometni nesreči evtanazirat. Po res dolgem klepetu, so priznali, da so se bali za otroke (vsi 3 starejši od 14 let), ker bi lahko staknili toksoplazmozo :O

Res svašta...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 10:28 pm

Se zgodi, ne moreš bit za vsakega siguren, da bo ok. Bo upam dobil kakšen boljši dom.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jun 20, 2011 10:32 pm

pola, tudi jaz sem bila AD frik dooooolgo časa, ampak potem jo je imela od prijateljice znanka, nekajkrat smo ga čuvali in se mi je popolnoma pokvarila moja podoba o osebnosti tega psa.. Ne vem ali so krivi vzreditelji, ampak AD niso več tisto, kar bi morale biti, vse več je problemov s karakterji, vse več je "napak" črnine ali pa celo rjavih lis zato, ker je to pač lepo (včasih so se taki psi izločali pa čeprav je del črnine dovoljen), psi so si že preveč v sorodu (parjeni tudi sorodniki v prvem kolenu) in zato :bad: , vem, da so krivi ljudje, ampak AD pri nas niso več to kar bi morale biti :(.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 20, 2011 10:39 pm

Grrrrrrrrrrrrrrr :aggressive: , a mi kdo pove, zakaj naj se prijavlja najdba zapuščenih mačk pristojnim zavetiščem, če jih nobeno ne sprejme??? Še fajn te nazjajo, če narediš kot zakon predpisuje in o najdbi obvestiš zavetišče. Očitno je res najbolje kar mimo it....eh.
Ali so menda polni, ali občina ne plačuje ali pa kaj takšnega.
Samo danes smo imeli klicev in mailov za preko 30 muc iz cele Slovenije.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 5:32 am

ja, sej.... :devil: :girlsad:
helena, če ti bo kdo odgovoril na tole vprašanje, bi pa odgovor tudi jaz rada slišala. Nima veze, mačka breja, ne breja, maček z jajci kot pomaranče ali limone - počakat na naslednjo akcijo S/K čez 3 mesece. ČE ga bodo takrat sploh uspeli ujet. Pa seveda na spet naslednji akciji še 10 mladičev od ene in drugega, ki pa bojo medtem že toliko stari, da bo lahko tudi že vsak od njih nasejal ali povrgel svojih 5. Niti preprosta razlaga, da ujet in poštimat eno zdajle namesto 1+4-5 njenih potomcev ob naslednji akciji, pomeni ful prihranka za občinski proračun, ne pride skozi. N-Č od N-Č. A je najbolje torej res, da kršiš predpise in ali greš mimo, ali pa ne javiš nobenemu pristojnemu spljoh, ujameš in poštimaš v dogovoru s kakšnim društvom - in s tem seveda poskrbiš, da naslednjega legla ne bo več, ampak obenem tudi, da tam na MO in v pristojnem zavetišču sploh ne začutijo, da mački SO problem, da ne govorim o praznjenju društvene malhe za stvari, za katere po zakomu mora poskrbeti občina?!
Ali pa vsakič znova, ko se zavetišče in MO itak ne odzoveta, prijavljat VURSu in s tem tvegat ne samo, da izpadeš nora panična kokica, ki itak nima kaj drugega počet, kot grenit življenje tako in drugače pristojnim, ampak tudi, da pristojno zavetišče odpove še to pogodbo in potem niti 2x letno ne bo nič s S/K?!
Če ima kdo uporabno idejo, kaj storit v taki ku**evi situaciji, da bo optimalno - lepo prosim...

Res za :bad: , pa še za :bad: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To jun 21, 2011 7:58 am

helena je napisal/-a:Grrrrrrrrrrrrrrr :aggressive: , a mi kdo pove, zakaj naj se prijavlja najdba zapuščenih mačk pristojnim zavetiščem, če jih nobeno ne sprejme???

oaza88 je napisal/-a:ja, sej.... :devil: :girlsad:
helena, če ti bo kdo odgovoril na tole vprašanje, bi pa odgovor tudi jaz rada slišala.

Zato, ker glih slučajno v zakonu piše, da jih je treba met, pa naj bo, če že mora bit. Se fajn sliši, pa fajn zgleda. A je važno še kaj drugega? :fool:

oaza88 je napisal/-a:ja, sej.... :devil: :girlsad:
Če ima kdo uporabno idejo, kaj storit v taki ku**evi situaciji, da bo optimalno - lepo prosim...

Delat na tem, da bo čim več lastniških mačkov s/k, pa bo verjetno tudi manj prostoživečih potomcev. Zna bit, da bojo občine potem bolj dojemljive za plačevanje stroškov. Pa kakšna vseslovenska akcija lovljenja in s/k prostoživečih po sindikalni ceni bi bila verjetno tudi dobrodošla, če bi se dalo do tega prit.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 8:16 am

Vse lepo in prav, sleepy. S S/K se trudimo že skoz. Ampak povej ti meni, kaj DANES naredit s temi tridesetimi in več mački, ki jih ni kam vtaknit? In kaj povedat najditeljem, ki so naredili vse, kar jim zakon predpisuje, da naslednjič ob najdbi ne bodo raje kar stran pogledali? :girlsad:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To jun 21, 2011 8:43 am

No, kakšno akcijo, če bi se sploh dalo k sodelovanju privabit vse, bi se lahko imelo v mislih kot dolgoročno reševanje problema kot takega. Kaj nardit s temi danes je .... ja, sranje, lepše se ne da povedat. Nimam pojma, jaz bi verjetno klicala oe vurs al pa hotela, da mi kjerkoli že napišejo, da mačk nočejo sprejet in šla z njimi in papirjem kar tja (da jim pot prišparam :P ), da problem od bližje vidijo, če bi jim to pomagalo. Najmanj kar naj bi (menda še vedno, al kako?) po predpisih morali nardit je s/k, označit in vrnit, če so pač zdrave in dovolj stare in je okolje za to primerno.
Sicer je pa najbrž to, da se ljudje proč obrnejo, logična posledica takih izkušenj. Hočeš pomagat, pa ostaneš s problemom sam... prav, naslednjič problema ne vidiš, pa je... :(

Ne vem, zgleda da to ni dovolj zanimiva tema, da bi se je recimo novinarji lotili malo raziskat al kakšno reč na to temo napisat al kaj vem zakaj je odnos do mačk tak... :( Na papirju imamo vse, v praksi pa jajca od... pa tiste, ki bi morali, pa ne, pa tiste, ki ne bi smeli pa ja, da jim potem prvi lahko očitajo, da zakon za druge pa ne velja... :bad:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 9:50 am

S s/k se naredi dosti, a ljudem dopovedat, da je to potrebno, je že druga reč. Ko nekomu rečeš , ki je doma na podeželju, da naj to naredi, dobiš vedno odgovor, da vse muce oddajo dobrim ljudem, če pa ne gre pa za njih poskrbijo, kako si lahko mislite sami, ko še enkrat zatuliš, naj to naredijo, ker je dobrih domov vedno manj, pa hladno pristavijo, da je narava pač taka. Ko potem nesramno vprašaš, če imajo oni todi na deset mesecev dojenčka, pa pogled :O glupa baba, kaj primerja. Posledica- na vsaka dva metra eno leglo v škatli, v vreči, ali v reki ali pa na Heleninem ali kakem drugem pragu.... Najbolj neumno od vsega pa mi je prepričanje, da muce uživajo v spolnosti in da to morajo imet :fool: :dash: : ker potem imajo lajf, drugače pa samo apatično gledajo....

Pa še to- v zavetišču, ki je pristojno v naši občini, zaposleni niso dobili OD od decembra, temu primerno je tam vzdušje.....
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 21, 2011 9:54 am

Pa še ena stvar je kar se s/k tiče. Ljudje zanjo nočjo slišat, ker vedno rečejo da je to predrago. Pač za to ni denarja in ga ne bodo dali, ker se jim tudi potrebno ne zdi. In ko pride do govora o dejanski ceni, si predstavljajo zneske tam od 100 eur naprej.

Potem pa prepričaj enga, da je stena bela, če on vidi črno.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov