muc ob avtocesti

Moderator: renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 6:40 pm

muc ob avtocesti

Prosim pomoč. Pobrala sem lepega belo oranžnega muca ob avtocesti. Odpeljala k mami in smo ga dali v svoj prostor. Muc je zelo cartljiv in sploh ne sili ven, to pomeni da je bil notranji. V ponedeljek ga bom peljala k veterinarju, zdaj pa prism, povejte mi, kaj vse naj naredi. Ima pa ful vnete rdeče očke, ker zaenkrat nimam nič doma, sma mu jih oprale čisto na rahko s kamilčkami, mislim, da to ne bo škodilo. kaj lahko še naredima?
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 7:01 pm

Re: muc ob avtocesti

Od kod si, fiorina?
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 7:08 pm

Mb, muc najden ob avtocesti pri Šentilju....
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 12:03 am

Najdbo živali moraš prijaviti pristojnemu zavetišču.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 8:51 am

Drži, če najdbe ne prijaviš zavetišču, postane muc tvoj in si dolžna zanj skrbeti dalje.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 9:05 am

Prijava najdbe vsekakor, ampak, čisto iskreno, jaz mačke nikoli (več) ne bi dala v mariborsko zavetišče. Če imaš možnost, se vsekakor dogovori za začasno skrbništvo, da ima maček vsaj malo večjo možnost preživetja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 9:21 am

Mateja :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:15 pm

fiorina je napisal/-a:Ima pa ful vnete rdeče očke, ker zaenkrat nimam nič doma, sma mu jih oprale čisto na rahko s kamilčkami, mislim, da to ne bo škodilo.

Kolikor sem uspela razbrati, kamilice niso v redu. Ampak tu ti bo moral kdo drug svetovati, kaj je bolj primerno, jaz sem na tem področju popoln amater :blush:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:32 pm

Nekaj je bilo govora, da je fiziološka raztopina vredu za očke. Nevem :scratch:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:55 pm

Meni so rekli, da je fiziološka (ali pa umetne solze za ljudi, če slučajno imaš) mnogo boljša, ker ne suši sluznice, kar naredijo kamilice.

Zanimivo, ker so v mojem otroštvu prav okulisti svetovali kamilice, zdaj so pa pogruntali, da je od tega več škode, kot koristi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 8:25 pm

hvala za vse poste, :) so me že včeraj zvečer opozorili, da kamilčke niso v redu. Očke so danes malo boljše, vse ostalo urejam jutri. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 8:26 pm

umetne solzice imam, dobra ideja, grem kar mamo klicat. Hvala :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 8:29 pm

Meni se zdi pomembno, da se na take "malenkosti" opozori tudi pisno - morda bo kdo našel to temo in bo videl, kako ustrezno/ustrezneje poskrbeti za vnete oči ;) (se mi je pa zdelo, ja, da te je gotovo že kdo opozoril tudi na to ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 12:05 pm

Še malo mi pomagajte.
sem vse urihtala, jutri se kastirirama, no muc :lol: , pa čez kak teden čipirama in cepima.

Kako naj ga navadim na kakanje v pesek? Lula že, ono pa naredi pred stopnice, k sreči ni driska ampak klobasice (skoraj sem napisala lepe)

Pa zelo sem žalostna, zgleda, da so ga metali, ker se grozno ustraši, če ga dvigneš in se s kremplji oprime vratu, če pa ga dvigneš pred oknmom, kar sem slučajno naredila v kopalnici, ko sem ga dala v pesek, pa je resen napad panike... kaj bi tu pomagalo? Moram povedati, da je drugače ful cartliv, in zleze v naročje sam od sebe, pa daje take lupčke, da padeš od sile. Ja, ne morem verjet, da je kljub temu, kar je prestal, tako prijazen.

Renata, lahko ZS?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 12:13 pm

Glede strahu - po mojih izkušnjah pomaga edino čas in potrpljenje. Meliju je pomagalo (ali si pa jaz samo domišljam) to, da sem ga pred vsakim mojim premikom poklicala po imenu, da je vedel, da se bom premaknila. On se je bal rok in nog, in ta strah je "zdravil" z agresijo in napadal. Z dvigovanjem ga nisem silila, razen ko je bilo nujno, in še danes po desetih sekundah začne cviliti - med tem sva se zmenila, da je to njegov znak, da se ne počuti prijetno.

Skratka, muc rabi čas, da ljudem začne zaupat, ker verjetno nima prav lepih spominov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 12:17 pm

Klobasico daj v pesek.
Pa ne dviguj ga v naročje. Moja Miška je rabila dve leti, da je v sproščena, ko jo dvignem in sedaj celo prede, če jo malo nosim naokoli. Ne dviguj, raje ga primi za vratno gubo in prenesi, kadar ga je res treba. Pa ko se začne upirat, ga takoj nežno spusti, da bo počasi ugotovil, da se mu nič ne bo zgodilo in da ga boš rešila, takoj, ko bo hotel.
Ja, napiši ZS, seveda.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 12:18 pm

Cats, nisem silila, ker sem imela muco, ki dvigovanja sploh ni marala, bilo je slučajno , toliko da mu pokažem pesek. In tvoja metoda je dobra, bom poskusila, bom se vedno prej z njim pogovarjala. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jun 22, 2011 12:32 pm

Za spiranje oči pri ljudeh se svetuje SMETLIKA (torej isto prekuhaš, pa fino je da vsako dozo svežo). Kamilice se odsvetujejo. Ne vem, a je pri muckih isto ali ne.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Sr jun 22, 2011 1:36 pm

Ja, tudi za mačke kamilice odsvetujejo ;) Super p deluje tudi fiziološka raztopina.
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 22, 2011 1:40 pm

To sem našla o Smetliki na strani Pomurskih lekarn:

"Prepovedi in opozorila
Zdravilska raba čaja za izpiranje oči ni primerna iz higienskega razloga, saj vsebuje preveč mikrobov, poleg tega pa prevelike delce, ki dražijo oko mehansko, poškodujejo roženico ali celo delno zamašijo osrednjo mrežnično arterijo. Zato se izogibajte doma pripravljenih zdravil za oči:"

Mislim, da tudi za ljudi ne bo dobro. Bom kar ostala pri mojih solzicah, ker so to ampulce po ena in lahko vedno svežo vzamem, pa fajn pomaga.
Naslednja

Vrni se na Iščejo dom arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost