Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor So jun 18, 2011 8:36 am

Re: Daj si duška

:girlyes:

(pol se pa js oglašam)
podpis: šekrsemenokostjakjs :girlblush:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 8:54 am

slavica, meni gre pa najbolj na živce, da je nekaj mojih najljubših konfekcijskih trgovin nehalo prodajati najmanjše številke - ker baje ne podpirajo presuhih ljudi in manekenk :rolleyes: jaz po moje niti nisem pretirano suha (trenutno ne, ker sem pridno začela športat - tako da se na kosteh vendarle drži nekaj mesa ;) ), ampak ko ti cifra 36 visi kot v tistih reklamah za shujševalne preparate, manjše pa sploh ne prodajajo, pa res ni fajn ...
da ne omenjam, da sem se pred leti res mučila, da bi šla kakšna kila gor, se tudi sekirala zaradi tega, ampak se je vsak počutil poklican mi povedati, da sem pa res (pre)suha :rolleyes: in ne, nisem jim odvrnila, da so oni pa predebeli :devil:

PS: pravkar smo spet od veterinarja, tamala je dobila infuzijo, antibiotike in navodila za domačo nego (antibiotiki) :D sicer je huda ko sam hudič, da so vsi tako grozni in ji ves čas nekaj v ritko tlačijo (je pač treba kontrolirat temperaturo, ane ;) ), pa jezna, ker je morala biti v transporterju, ampak ker je že začela jesti in piti, smo najsrečnejši na svetu :D
PPS: pa kako ljudje delajo z mačkami?! včeraj je vet ugotavljal, da če danes ne bo bolje, bomo morali delati krvne preiskave, da ugotovimo, kateri virus je - mogoče kar mačja kuga :O pa sem rekla, da je cepljena - je bil kar malo začuden :O danes pa je receptorka ugotavljala, da je Leia gotovo zunanja mačka, ker ima take "lovske" učke :O
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 8:56 am

:O . Hmm, mogoče razmišljati o zamenjavi veterinarja?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 9:04 am

ah, ne, sej so čist strokovni, veš (v našem koncu se jih najbolj priporoča ;) ), samo očitno srečujejo ljudi, ki precej slabo skrbijo za svoje mačke :D mislim, videti je bilo, da so navajeni necepljenih, zunanjih, ne-S/K mačk itd.
včeraj mu pa prav res nisem pokazala kartončka o cepljenju, ker ga na recepciji niso zahtevali, jaz sem pa tudi domnevala, da je iz kartoteke to razvidno :D notranje mačke so pa prej izjema kot pravilo v naših koncih ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 9:55 am

Iz krvnih preiskav vidi kateri virus je??? :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 10:05 am

Ne, ni tega rekel, to sem rekla jaz, ker sem poenostavila oz. sem si natanko tako razlagala ;)
Ce pac danes ne bi bilo bolje (pa je), bi danes delali krvne preiskave in dolocali nadaljnje zdravljenje.
Je pa razlagal o kugi, ki da jo dobijo tudi notranje macke, ker je zelo obstojna v okolju itd.

Zal se na veterino ne spoznam (ceprav se skusam uciti tudi o tem), tako da res kaksno mimo ustrelim ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 11:21 am

Jaz sem bila pri svojih 173cm težka 49 kilc in sem v zadnjem letu pridelala 6 kil <3 imam pa še vedno težave z ker mam št. ene košarice 70a eno pa 70b in kakšno potem kupit :O to je čist anti duško ampak šolo sem spedenala :yahoo: :yahoo:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 11:32 am

A si dvomila?! Jaz nisem :P

Bravo, cestitam! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 11:50 am

vesela,da je Leia OK oz. vsaj že precej bližje temu :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 12:04 pm

Didi je napisal/-a: imam pa še vedno težave z ker mam št. ene košarice 70a eno pa 70b in kakšno potem kupit :O

sem pozabila napisat: kupiš dva, zrežeš na pol pa sešiješ skupi? :lol: al pa pač kupiš b in tisto a mal podložiš, če te moti :D pa precej je treba sprobavat, ker so tako različni modeli, da niti od iste firme dva nimata enakih košaric :)

ja, oaza88, pikolina je že res očitno bolje :D sicer sem z veterinarko dogovorjena, da če bi se kaj poslabšalo, lahko jutri spet pridemo, ampak mislim, da ne bo potrebno :) zdaj sicer spi, ker je tako utrujena od vsega, da se mora malo spočiti, se je pa že tudi igrala danes, jedla je brikete in tudi pila je :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 12:23 pm

Leia je napisal/-a:
Didi je napisal/-a: imam pa še vedno težave z ker mam št. ene košarice 70a eno pa 70b in kakšno potem kupit :O

sem pozabila napisat: kupiš dva, zrežeš na pol pa sešiješ skupi? :lol: al pa pač kupiš b in tisto a mal podložiš, če te moti :D pa precej je treba sprobavat, ker so tako različni modeli, da niti od iste firme dva nimata enakih košaric :)

še slabše različni modeli istih firm majo drugačne mere košaric -.-sej potem običajno b kupujem pa jo malenkost podložim, ker če a kupim se počutim ko une prinčipeske v steznikih ku so jim skor ven popadale ker so mele tolk našponan steznik :lol:
Dogs have owners, cats have staff

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 1:12 pm

Meni je tudi smešno, ko me pri vetu vedno sprašuje, če gre muca kaj ven, če pije mleko, ... En kup takih stvari, ki jih itak ne počnem.

Duško: A ima sladoled na kepice kakšen poseben čar, ki ga jaz ne razumem? Ker so ene ženske vidno prizadete, ko jim povem, da imamo točen sladoled in da kakšne pistacije pač ni...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jun 18, 2011 2:05 pm

Pozitiven duško za danes.. To, kar je pri slovenskih "strokovnjakih" na našem faksu karcinom in le še par mesecev življenja za mojo dihurko, je danes v Avstriji se pokazalo, da je blaga infekcija v področju grla in bo vse ok, že takoj po inekciji je oteklina uplahnila in Trixi pojedla že prve trde briketke.

Ne rabim pa seveda govorit, da smo mi jo na faksu uspavali pri kar solidni starosti samo za to, da so ji vzeli kri (?!?!) oskrba čez noč in antibiotik = 90eur, danes pregled + kri (v budnem stanju) + punktat + ampule za pse (neke avstrijske, psom bolj prijazne, sporočim kako se bodo obnesle) =33, 45eur :O .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 2:41 pm

Dragi Duško, a bi se lahko prosim suhice nehale hvalit s svojimi kilami? :fool:
Leia, ti se mi pa res ne zdiš nč presuha, lih prav je. Presuhe so skozi moje oči tiste ženske, ki izgledajo bolne oz so videt blede in švoh.
MarryAlice, ti se pa ne sekiraj, ker še rasteš in zato porabiš dosti energije. Do faxa boš ziher lepo zaobljena povsod, kjer se za eno fajno bejbo spodobi. :)

all je napisal/-a:Meni je tudi smešno, ko me pri vetu vedno sprašuje, če gre muca kaj ven, če pije mleko, ...

Meni pa niti malo ni smešno, ko mi vetka dopoveduje, da moram NUJNO začet mačke spuščat ven, ker bojo ful bolj srečni. Da naj kar probam, pa bom videla, da jim bo všeč. :bad: (To blo lani pri cepljenju, tja se sigurno ne vrnem več)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 3:25 pm

Vesela za dihurčico! :yahoo: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 3:31 pm

danes je pa v Duškotu (no, razen onegale glede pistacijinega sladoleda ;) :P :angel: ) kar nekaj dobrih novic!
*šiva* - :yahoo: :clap: :good: (nanaša se seveda na diagnozo, ne na ono o faks strokovnjakih in enih čudaških številkah....)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 4:09 pm

Oaza, ti se kar zezaj. :P Bi mogla vidt njen izraz na obrazu. :rolleyes:

Taperverčkova, to so ti rekli? :O Sploh ne morm vrjet, da veterinarji lahko kakšno tako izustijo...

*šiva* - super novica, me veseli, da ni nič hujšega. :good: še vedno mi ni jasno od kje take cene pri nas, se spomnim ko si razlagala koliko so nekje hoteli za rihtanje Tare... :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 18, 2011 7:17 pm

Kako lahko ljudje spuščajo svoje živali ven?! Danes hranim naše prostoživečke in se pripelje mimo en model, ki se ima očitno za enega hudega frajerja. Se ustavi pred skladiščem in gleda. Končno izdavi kar ga je mučilo: 'A ti hraniš mačke?' Si mislim, ne zdele sebi odpiram konzervo, tri čudaške mačke se mi pa ovijajo okrog nog iz neznanega razloga. 'Ja, hranim jih.' 'Okrog je polno miši in če jih ne bi hranila, bi lovile te miši.' 'Ja, seveda.' 'Ja okrog jih je polno in bi bile site od tega.' In mi je šel že malo na živce 'Ja itak.' 'Punca, sej samo tok da veš.' :O o šit...njegovo obnašanje je nesramno in več kot očitno se ima za nekaj več, preveč pojma o mačkah pa zgleda tudi nima, mene pa toook fest jezik srbi. In glede na to, da je očitno pričakoval nek odziv na njegovo frajarjenje, sem bila raje modro tiho, čeprav mi je šlo na :bad: In končno se je potem pobral še z parimi pripombami, ki jih nisem v celoti slišala.
In poanta vsega tega je, da bi sigurno mu kaj zabrusila nazaj, če se ne bi bala za naše macice in kaj folku ni jasn, da se krega s svojimi sosedi, živali pa ima še vedno zunaj!? :dash:
A je ta folk čist na glavo padu? :dash: In zakaj se morajo eni vedno v vse vtikati? :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jun 18, 2011 7:28 pm

all - nimam pojma zakaj se cene tako razlikujejo, res ne, me pa žalosti, da tukaj ni tako kot tam.. Sicer res ne vem kako se spoznajo na mačke, ampak v tej dotični ambulanti je iz vsakega področja en veterinar, drug je za pse, drug za dihurje, za ptiče in tako naprej.. Ko sem si šla ogledat nastanitev pacientov, za mačke so tako velike kletke kot pri nas za pse, notri imajo tista mačja igrala (ko žogica potuje po tunelih), vse brezhibno čisto, mislim ni da bi verjel.. Saj ne rečem, da ni tako tudi kje pri nas, definitivno pa ni takih cen (NIKJER!) + še to, da redno delajo tudi v nedeljo in to do 17 (nobenih 600% višja cena - pretiravam, ampak pri nas je ziher 200%).
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jun 18, 2011 11:39 pm

Dragi Duško, a lahko prosim zrihtaš, da se na tem forumu, ki se je (če me spomin ne vara) oklical za prijazen forum, uporabniki vzdržijo komentarjev o tem, kakšno kruto smrt in koliko trpljenja pred tem želijo mučiteljem živali in neodgovornim lastnikom. Ker potem nismo več daleč od tega (citiram iz članka, ki je sicer o treniranju psov za potrebe vojske v nacistični Nemčiji): "Part of the Nazi philosophy was that there was a strong bond between humans and nature - they believed a good Nazi should be an animal friend. Indeed, when they started interning Jews, the newspapers were flooded with outraged letters from Germans wondering what had happened to the pets they left behind.
(Vir: http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... n-WW2.html)

Vsaka primerjava je sicer daleč čez mejo okusnega, ampak objavljam vseeno (po temeljitem premisleku) ravno zaradi "šok elementa", da se vsi skupaj malo zamislimo in si nastavimo ogledalo.
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost