En mali poginil, trupelce predano Borovniščici, z željo, da nahrani morebitne lačne... Drugega sem zjutraj nabasala s tremi deževniki in enim mastnim črvom, ki živijo v naših gredah. Potem je začel vpiti kot jesihar. Ko sem pospravila hišico, je šel nazaj ven, klicat mamo....ki je res prišla in mu prinesla hrano.
Kljukca na strehi ne slišim, je pa bila mama tam, enkrat kot da je hrano oddala, enkrat je odletela z njo...
Pojma nimam, kaj se dogaja. Govorila z azilom, zdaj so mi rekli, zakaj jih nisem oddala (naj se zjasnijo, z veseljem bi jih).
Danes bomo kupili mokarje, čez noč gre mali noter, da bo vsaj večerjal in zajtrkoval kot se spodobi in bil na toplem. Živ je še najmanjši, ki mu zdaj perje lepo poganja.
Ne vem ali smo toliko premotili naravo, da ne ve več, kaj bi ali starši izločajo mladiče zaradi preobremenjenosti (vzredijo samo enega)?
To, da kosi gnezdijo pod streho je reklamacija na delo krovcev. Z našo streho ni vse v redu, saj nam veter celo premika strešnike. Očitno je streha prestrma in prerazgibana za to zelo vetrovno pozicijo hiše. Tega se seveda prej ni dalo ugotoviti. Zdaj smo zaradi reševanja kosov še dodatno poškodovali ostrešje, krovce pa smo enkrat že odslovili, ker so ptiči že gnezdili in jih nismo hoteli motiti. Takoj, ko se streha izprazni, morajo krovci, na račun prodajalca, streho sanirati. Ptičjih valilnic ne bomo nameščali, ker potem bomo ves čas dežurali, če je vse v redu.
Sem opazila, da je tudi v naši letos posajeni katalpi gnezdo, zdaj že zapuščeno, ker je zarod odletel. Prej ga nisem videla, sem se pa čudila, da je ograja ob drevesu vsa posrana. Hvala naravi, da je v tem primeru opravila sama.
Da smo si na jasnem, jaz se v naravo ne bi vtikala, tokrat se je narava vtaknila v nas in nam povzročila hudega moralnega mačka, ker ne vemo, če smo prav ravnali.