Santorini - kičasto lep, za moj okus preveč turističen
Karpatos - majhen, simpatičen, krasne plaže, odlična hrana
Lefkas - majhen, meni osebno rahlo pust otok v primerjavi z ostalimi obiskanimi, plaže na J obali pa čista desetka
Kefalonija - lepa, zelena, lepe plaže, mogoče sem do nje krivična, ker smo imeli slabo vreme in mi ni ostala v spominu kot neki presežek
Naxos - lepe plaže, sicer pa meni spet preveč turističen
Kreta - ta je pa razred zase. Letos greva četrič, pa sigurno ne zadnjič, ker je še olala za videt. Vsekakor pa o Kreti ne dobiš nobenega vtisa, če se držiš ponudbe naših agencij. Tržijo v glavnem severno obalo, ki je precej brez veze in zelo brez veze v primerjavi z ostalo Kreto.
Z vsemi otoki je v glavnem tako, da je obvezen najem avta ali na manjših vsaj skuterja, da so ti dostopni tisti kotički, ki so dejansko srce otoka. To res toplo priporočam.
Sicer pa midva letos jeseni že tretjič načrtujeva turo po kikladskih otokih. Izbirava manjše, turistično neznane in to je res tista prava, pristna Grčija.
Seveda je pa odvisno, kaj od dopusta pričakuješ. Midva iščeva neobljudene destinacije s čim manj turistov, s čim višjimi hribi (

za vsakega nekaj) in z dobro hrano. Kupiva pa pri nas vedno samo letalske karte, rezervirava po netu avto, da ga dobiva na letališču in šibava okrog po navdihu.