udomačen tiger

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema
Moderator: andreja

udomačen tiger

nevidna bolha

udomačen tiger

udomačen tiger

udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

. Tudi mi smo sprobavali različne ampule in repelente in se nam je do sedaj najbolje obnesel advantix (ampule), ker gre direktno v kri in tam kroži kar nekaj časa.. Mi nimamo niti enega klopa gor pa smo dali ampulo že kakšen mesec nazaj. Frontline je antiparazitik, ki ostane na površini in ne gre v kri, zaradi tega tudi njegovo delovanje hitreje popusti. Je pa zdaj odvisno kako človek gleda na "zastrupljanje" živali, ampak jaz osebno jih raje malo zastrupim kot pa se borim potem s klopnimi boleznimi, za katere je potrebnih veliko močnih zdravil in veliko hitreje pridemo do nezaželenih učinkov. Druga varianta pa je, da kljub vsem repelentom, ovratnicam, ampulam gledate VSAK dan svojega psa in mu ročno odstranite vse prisesane klope (v malo manj kot enem dnevu se pes ne okuži tudi, če je klop okužen), ampak to je tako.. verjetno ne boste čisto vsakega uspeli videti.
 . Tudi mi smo sprobavali različne ampule in repelente in se nam je do sedaj najbolje obnesel advantix (ampule), ker gre direktno v kri in tam kroži kar nekaj časa.. Mi nimamo niti enega klopa gor pa smo dali ampulo že kakšen mesec nazaj. Frontline je antiparazitik, ki ostane na površini in ne gre v kri, zaradi tega tudi njegovo delovanje hitreje popusti. Je pa zdaj odvisno kako človek gleda na "zastrupljanje" živali, ampak jaz osebno jih raje malo zastrupim kot pa se borim potem s klopnimi boleznimi, za katere je potrebnih veliko močnih zdravil in veliko hitreje pridemo do nezaželenih učinkov. Druga varianta pa je, da kljub vsem repelentom, ovratnicam, ampulam gledate VSAK dan svojega psa in mu ročno odstranite vse prisesane klope (v malo manj kot enem dnevu se pes ne okuži tudi, če je klop okužen), ampak to je tako.. verjetno ne boste čisto vsakega uspeli videti.
			        nevidna bolha

čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana
 .... in včeraj po 15 min nabiranju rožic na travniku (res 15 min) kjer me je Yin spremljal .... sem jaz končala z dvema klopoma (eden se je šele pripravljal, da postanem hrana, eden je bil že prisesan) Yin pa z nič klopi. Ne na dlaki, ne prisesanimi!
 .... in včeraj po 15 min nabiranju rožic na travniku (res 15 min) kjer me je Yin spremljal .... sem jaz končala z dvema klopoma (eden se je šele pripravljal, da postanem hrana, eden je bil že prisesan) Yin pa z nič klopi. Ne na dlaki, ne prisesanimi! Bljak ...
  Bljak ... 

udomačen tiger

čvekava papiga

in "raje" zdravijo npr. vnetje mehurja ali delajo rentgenske slike bolecih okoncin. Predlagajte test sami, ce posumite na klopne bolezni. Raje kaksnega prevec kot premalo ... Ce je ugotovljen samo (visok) titer protiteles, pa ni simptomov, je zdravljenje nesmiselno, tako da testirat in zdravit "za vsak slucaj", tudi ce ni nobenih znakov, ne. Ce pa simptomi so, nikar cakat s testom in zdravljenjem.
 in "raje" zdravijo npr. vnetje mehurja ali delajo rentgenske slike bolecih okoncin. Predlagajte test sami, ce posumite na klopne bolezni. Raje kaksnega prevec kot premalo ... Ce je ugotovljen samo (visok) titer protiteles, pa ni simptomov, je zdravljenje nesmiselno, tako da testirat in zdravit "za vsak slucaj", tudi ce ni nobenih znakov, ne. Ce pa simptomi so, nikar cakat s testom in zdravljenjem.
			        udomačen tiger

Je kdo že preizkusil elektronske odganjalce klopov (za pse ali ljudi)?
  Je kdo že preizkusil elektronske odganjalce klopov (za pse ali ljudi)? 

udomačen tiger

udomačen tiger

Pina zadnjih par dni parkrat na dan (veliko pogosteje kot ponavadi) steguje jezik in se malo oblizuje, kot da bi imela nekaj na jeziku in bi hotla izplunit (nikoli nič ne izplune). Bi bil to lahko znak za klope? Da vem težit veterinarju.
  Pina zadnjih par dni parkrat na dan (veliko pogosteje kot ponavadi) steguje jezik in se malo oblizuje, kot da bi imela nekaj na jeziku in bi hotla izplunit (nikoli nič ne izplune). Bi bil to lahko znak za klope? Da vem težit veterinarju.
			        nevidna bolha

Ponudili so mi ampule Advantix, ki jih nisem kupila, ker mi je groza psu strupe v kri spuščat, samo ko sedaj premišljujem je vseeno bolje, da mu jih jaz kot pa klopi.Pa še z ovratnici je verjetno enako.
  Ponudili so mi ampule Advantix, ki jih nisem kupila, ker mi je groza psu strupe v kri spuščat, samo ko sedaj premišljujem je vseeno bolje, da mu jih jaz kot pa klopi.Pa še z ovratnici je verjetno enako. 

udomačen tiger

nevidna bolha

udomačen tiger

nevidna bolha

udomačen tiger

. Ko najdem klopa, je tako posušen, da se ga samo dotakneš pa odpade (torej je mrtev).. Pri nas zelo pomaga, pri tebi boš mogla pa ti ugotovit kaj tvojemu kužku paše (samo ne frontline, ki je samo na površini).. Baje so v redu tudi stronghold.. Daj malo povprašaj na veterini in se potem odloči glede na gibanje tvojega psa
. Ko najdem klopa, je tako posušen, da se ga samo dotakneš pa odpade (torej je mrtev).. Pri nas zelo pomaga, pri tebi boš mogla pa ti ugotovit kaj tvojemu kužku paše (samo ne frontline, ki je samo na površini).. Baje so v redu tudi stronghold.. Daj malo povprašaj na veterini in se potem odloči glede na gibanje tvojega psa  .
.  ..
 .. 

udomačen tiger

udomačen tiger

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov