Mama in trije mladički

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 01, 2011 7:15 pm

Re: Mama in trije mladički

Katera pa ima vnete oči? Na sliki vse izgledajo čudovito. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 01, 2011 10:43 pm

Ste vidl našo bando? Lepe punce, ni kaj! Vnet uček je bil danes čisto ok, upam, da tako ostane. Žal pa Jagodin slabši napredek kaže, da nekaj ni v redu z njo. Bila je največja, zdaj je druga: Tisa 520, Jagoda 500, Višnja 485, je pokazalo večerno tehtanje. Male so bile popoldne sicer zaspane, zdajle pa razturajo po sobi. In že lulajo po tleh, v WC gredo pa samo na izlet.

Mamica se popravlja, ampak počasi. Presrečna sem, da ima zdaj dovolj mleka, vendar pa vsak dan popije 1/2 litra kozjega mleka, kar je pa precejšen zalogaj za Mačjo hišo. Drug problem je njena dlaka. Pred nekaj dnevi sem jo pričela česati in spodnja dlaka, ki je čisto siva, je začela odpadati. Zgornje dlake pa Božena skorajda nima-samo nekaj po glavi in po sredini hrbta in na repu. Tako, da ima revica zdaj že čisto gola mesta, saj nova dlaka še sploh ni pričela rasti. Trajalo bo kakih 6 mesecev, da bo taka, kot mora biti. Vem, da bi ji pomagalo npr. Dermanorm olje, vendar ga muce, po mojih izkušnjah ne marajo. Zato prosim tistega, ki ga ima doma, da ga nekaj da, da vsaj poskusimo, če ji bo všeč.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 01, 2011 10:45 pm

ojoj, vis, če hujšega ne bo, je 1/2 l mleka ena mala malenkost. Kar pijte, bogvampožegnaj. :) :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 02, 2011 9:26 am

Častim plato kozjega mleka za tole zlato mamico, evrčki nakazani z namenom "donacija - mleko". :kiss:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jun 02, 2011 7:09 pm

Dajmo mami! Dajmo puhki! :kiss:
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 02, 2011 10:11 pm

Hvala taperverčki! :good:

Male bibe so pa čist prismojene! Pravkar sem odkrila, da Tisa že samostojno lula in kaka - v posteljico ribice. Prav za male pripravljen pesek ostaja nedotaknjen, male pa si izbirajo stranišča po svojem okusu. Posteljica je že v pralnem stroju, zdaj bo treba očitno odstraniti vse ostale "moteče" predmete. :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Pe jun 03, 2011 5:22 am

:D
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 06, 2011 1:20 pm

Danes so končno malo pozirale, naše velikanke (590, 560, 530):
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po jun 06, 2011 1:43 pm

Kakšna čedna mačja klapa! Ampak mami pa ni prav nihče nič podoben. :kiss: vsem :) Pa mamici še posebej, a je suhica že kaj bolj ješča?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 06, 2011 6:38 pm

Sem že takrat, ko si tole napisala, hotela odgovorit, ampak bom zdaj, ko sem slikce mamice vidla:
visinnox je napisal/-a:Drug problem je njena dlaka. Pred nekaj dnevi sem jo pričela česati in spodnja dlaka, ki je čisto siva, je začela odpadati. Zgornje dlake pa Božena skorajda nima-samo nekaj po glavi in po sredini hrbta in na repu. Tako, da ima revica zdaj že čisto gola mesta, saj nova dlaka še sploh ni pričela rasti. Trajalo bo kakih 6 mesecev, da bo taka, kot mora biti. Vem, da bi ji pomagalo npr. Dermanorm olje, vendar ga muce, po mojih izkušnjah ne marajo. Zato prosim tistega, ki ga ima doma, da ga nekaj da, da vsaj poskusimo, če ji bo všeč.

Isto zadevo sem imela jaz pri Lenčiju. Ko je prišel, je bil puhast, kosmat in svetlosiv, sama dlaka. Potem je najprej ratal popolnoma gol okrog vratu (kjer so ga prali mačji sostanovalci :kiss: ). Vsa dolga, gosta, puhasta dlaka je počasi šla, zdaj pa raste temno siva, gladka, dolga in sijoča dlaka.

Jaz se za vse skupaj nisem dosti sekirala, domnevam pa, da ima taka hitra sprememba dlake povezavo s spremembo hrane (iz praktično nič na kvalitetne brikete v poljubnih količinah).

Ta mali so pa srčki. Vsi imajo na slikcah en tak "kwa bi rada?!?" pogled. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 06, 2011 6:42 pm

visova, ne vem, s čem si mahala med slikanjem, toda tamali so čist hipnotizirani :lol:

Dlaka se popravi, ja. Meli je prišel čist scufan in dlaka mu je bila suha kot stara zavozlana volna. Zdaj je sijoča in gladka. Hrana, čas in krtačenje naredijo čudeže ;)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Petrovče

Odgovor Po jun 06, 2011 7:08 pm

visinnox je napisal/-a:Trajalo bo kakih 6 mesecev, da bo taka, kot mora biti. Vem, da bi ji pomagalo npr. Dermanorm olje, vendar ga muce, po mojih izkušnjah ne marajo. Zato prosim tistega, ki ga ima doma, da ga nekaj da, da vsaj poskusimo, če ji bo všeč.

Moja Pika je imela zelo suho kožo in prhljaj, zato mi je veterinarka svetovala Dermanorm olje. Sem prelila čez brikete, se jih niti dotaknila ni. Po nasvetih veterinarke sem poskusila tudi s pumpico, pa je revica take "frise" :bad: delala, da sem odnehala. Prhljaj se še občasno pojavlja, ampak ni opaziti, da bi jo koža srbela ali da bi jo kaj motilo, zato temu ne posvečam več pozornosti.

Sem se že hotela javit, da ga imam in da ti ga lahko dam, pa je rok trajanja potekel 2/2011. :girlsad:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 06, 2011 8:38 pm

Kakšne dame lepe, joj. :kiss: Kako se pa loči male? Ena vem da ima čisto sive tačke, ena bele prstke, kaj pa tretja? :girlblush: Mamica se bo pa sigurno popravila. :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jun 06, 2011 8:41 pm

O boh kakšne M-je imajo srčki. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Po jun 06, 2011 9:19 pm

:kiss: :kiss:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor To jun 07, 2011 6:01 am

Mmm, kakšni čokoladni podplatki.... :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 07, 2011 8:16 am

kako simpatično okroglasti so že :kiss: ! še mami naj dobi kako kilco s časom pa bo super.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 07, 2011 8:30 am

Jaz pa samo Boženo vidim... :girlblush: :kiss:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 07, 2011 11:16 am

PaNoRa je napisal/-a:Sem se že hotela javit, da ga imam in da ti ga lahko dam, pa je rok trajanja potekel 2/2011. :girlsad:

Ni problema, dobro je še, sprejmem, hvala!

Če ne mački, ga bo z veseljem pojedla Olivia, ona ima še vedno težave s kožo. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To jun 07, 2011 11:27 am

Sami srčki :kiss: :kiss: :kiss: kako krasno jih je videti, ko so tako zdravi in veseli in polni energije :good:
mamica je pa nadlepa :kiss: ko se bo še malo poredila in urihtala dlako bo pa prava madam
Ni navadnih mačk
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov