Kost in koža siamki podobna muca/Gina

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Ne feb 20, 2011 6:46 pm

Re: Kost in koža siamki podobna muca/Gina

Super Gina in Gina :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Po feb 21, 2011 9:37 am

Pri nas smo ful žalostni in jokamo... :(
Maca je krasna ljubiteljica ljudi, ni pa marala Louisa in to res NE MARALA... :( Zdaj se Louis še svoje lastne sence boji in ves čas je čepel na praskalniku, ker drugače je bil že napaden... Torej, meni se je srce paralo, da so bili vsi pod takim stresom in ker je bilo iz ure v uro huje, nisem odlašala in sem se odločila (s težkim srcem), da jih ne bomo na silo skupaj tiščali... Pa čeprav bo kdo rekel, da bi morala še kakšen dan počakati...
Vsekakor pa bo Maca najbolj, ampak res najbolj uživala, če bo lahko sama muca pri hiši, ker na človeka je pa fuuul navezana.! :kiss:
In nekaj slikc našega skupnega bivanja:

Slika

Slika

Slika

Slika

Kako rada ima ljudi, pa kaže naslednja fotka:

Slika

Ful mi je bad... :girlsad: :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 9:40 am

Gina, če ne gre, ne gre. Sem sama videla, kako hudo je, če se mačka ne razumeta. Vzemite si malo premora in probajte s kakšno drugo kombinacijo.

Lepotici pa želim dom, ki ji bo pisan na kožo :kiss: ubogemu teroriziranemu mačkonu pa bolj mirne dneve in noči :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 9:57 am

Se strinjam, da če ne gre, ne gre. Ampak...Če bi vsi tako hitro obupali, bi bilo bore malo ne-edinčkov. Malo dlje kot 24 ur se pa že splača potrudit. Pa kakšno ločevanje na začetku tudi pomaga.
Moje mnenj, pač. :(
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 10:02 am

Se strinjam z Renato. Sodba je skozi moje oči prehitra. Združevanje odraslih mačk, ki se prvič vidijo, pomojem ni nikoli enostavno.
Imejte muca ves čas ločena in ju imate skupaj v istem prostoru samo pod nadzorom. Razumem, kako je, če ne gre - tudi mi smo v preteklosti po enem mesecu vrnili muco, ker nikakor ni šlo. Ampak če bi jo vrnila že prvi dan, bi si vedno očitala, da sem zapaničarila in nisem niti zares poskusila. :(
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Po feb 21, 2011 12:08 pm

Ne prehitro obupat. Sama imam eno čudno izkušnjo, da sta mala dva Ajko sprejela, kasneje pa se je začelo maltretiranje. Po nasvetu ene forumašice sem se začela Ajki bolj posvečat, da je dobila občutek, da je z menoj varna, da počasi pridobi samozavest. Ko sem videla, da je kateri od njiju želel spet kaj naredit, sem hitro preprečila to. Lahko rečem, da je stanje malo boljše, ni še 100% boljše, saj je šele nekaj dni od tega, ampak če ne bo šlo, bo Ajka v drugem prostoru.. Najprej ju loči, počasi pa začni spet da bosta skupaj.. Vsaj en mesec poskusi, prosim.
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po feb 21, 2011 12:20 pm

Kaj pa Feliway ste probali?

Sej so res mačke, ki ne prenesejo drugih živali, ni pa nobenemu prišleku za dovolit, da staroselce terorizira. Tisti, ki pride zadnji, se mora pač prilagajat na pravila, ki že obstajajo. Včasih gre hitro, včasih počasi, včasih pa sploh ne. Pa siamke znajo bit menda res sitne. Za obsojat res ni nikogar, je pa dobro nardit vse, kar gre, pred dokončno odločitvijo, da ne gre. Zaradi sebe (v izogib očitkom) in zaradi živali, ki posledično prevečkrat menjajo dom in si nabirajo slabe izkušnje...
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 12:24 pm

Jaz mislim, da kadar prišlek takoj prevzame prevlado in staroselca napada grobo in z vso silo in bi ga tudi lahko poškodoval do te mere, da bi tekla kri; torej ne gre za pihanje, renčanje in mikastenje ampak za pravi grobi pretep - mislim, da je malo možnosti, da bi takšna mačka sobivala in se vsaj tolerirala. To so živali, ki imajo visoko razvito teritorialnost in tu ni prostora za drugega. Mislim, da se v takem primeru ne splača vztrajat in spravljat v prevelik stres staroselca.
Vem za primer, ko se združevanje tako končalo, da je obstoječ muc začel lulat po celem stanovanju in to počel potem še zelo dolgo, lkjub temu da so novega muca potem dali drugam.
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 12:55 pm

Vem, da spoznavanje ne gre čez noč, vendar mi občutek ni dal miru, da ne bo šlo - ker nista napadala staroselca, temveč Maca. In šlo je res za tisti grobi pretep, ne le klofutanje... Res mi je bad... :girlsad:
In ni bila to moja prva posvojitev (in upam, da ne zadnja), niti ne gre za to, da bi prvič imela mačke (ali pse). Vendar zaradi prostorske stiske nisem mogla lubice kar v kopalnico zapreti (če bi imela kopalnica okno, potem ja) in jo ločevati... :girlsad:
No ja, zeloooo mi je žal, da je prišlo tako kot je, vendar se bogi Louis še kar zelo previdno premika po stanovanju in izza vsakega vogala previdno pokuka, če je varno... :( Bogi, ni bil to naš namen..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 12:58 pm

Gina, samo ti si bila zraven in ti veš, kok je hudo. Ostali samo povemo svoje mnenje in seveda samo z dobrimi nameni. :praising:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:05 pm

Saj vem, saj je forum temu tudi namenjen. :) Me pa boli ta izkušnja, ker je bilo vse z dobrim namenom začeto in nenavsezadnje tudi končano.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:08 pm

Te čisto razumem, tvoj namen je bil pomagati, vendar če res vidiš, da ne gre, potem žal ne gre. Res je hudo, ampak Gina bo dobila dom, kjer ne bo tega in ti boš posvojila nekoga, ki se bo razumel odlično s tvojimi mucami. Tista zadnja slika, ko ti liže obraz - zelo poznano.. Je res dober občutek, ko ti maček na ta način izkazuje ljubezen :girlblush: :kiss:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:10 pm

Boš pa komu drugemu dala priložnost, ki se bo ujel z Louisom
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:11 pm

To je moja hči, s katero se je Maca takoj zbližala. In če bi bila Maca prva muca pri hiši, bi bilo idelano, ker je res cuker od cukra do ljudi! :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:14 pm

Se strinjam z delom napisanega, vendar se NOBENO združevanje ne more začeti in končati v nekaj urah.
Če niste pripravljeni na začetne nevšečnosti, je posvajanje dodatnih že vnaprej obsojeno na propad, razen redkih izjem, kjer si mačke padejo v objem. Ločevanje prišlekov je v veliki večini nujno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 21, 2011 1:15 pm

Gina drugače nima hudih težav z drugimi mački, da je ne boste sedaj vnaprej obsodili na življenje, kjer bo za vekomaj edina mačka pri hiši. Reagira popolnoma povprečno na druge, njej nepoznane mačke.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 23, 2011 12:33 pm

Kako je pa sedaj z Gino? Se je vrnila nazaj ali ostaja še tam?

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 23, 2011 1:10 pm

Vrnila... :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr maj 25, 2011 1:40 pm

Kako je pa z Gino zdaj? Večkrat mislim na njo.

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr maj 25, 2011 3:13 pm

Gini smo potem odprli novo temo http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopic.php?f=78&t=2051&hilit=gina in je že od začetka marca v novem domu. Ima se pa lepo, smo se videli in slišali s posvojitelji. :)
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov