Priporočam/odsvetujem

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To maj 10, 2011 6:12 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

to ni fer! Zdej zgleda tako kot da sem jest odprla temo o vložkih in frizurah in sesalcih! :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To maj 10, 2011 6:18 pm

:lol: :lol: :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 12, 2011 8:36 pm

Hm, a katera pozna kako tehniko kako mačko odvadit obsesivnega zakopavanja? Ker Fergie zelo rada zelo glasno tolče po laminatu (rit je še v pesku, na tleh seveda nič "umazanije", smao njej se zdi da je treba pucat), kar ponoči in zgodaj zjutraj ni ravno prijetno za poslušat. :D :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 12, 2011 8:53 pm

Oh ja :rolleyes: , upam, da dobiš kakšen pameten nasvet, se pridružujem vprašanju. Naš mačo tudi obsesivno fiktivno zakopava vse živo, razen seveda svojih pridelkov, kar bi bilo pa zelo zaželeno...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 12, 2011 8:58 pm

Bi mogli Melija videt, ko po lulanju praska po steni od wcja ene 10 minut s tako modro faco, da je joj :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 12, 2011 9:03 pm

Haha, no saj po steni wc-ja tudi drgne (enkrat jo je še malo na rjavo štrihnila, khm), pa to še nekako preslišim, ko pa začne po tleh, se pa res extra potrudi. :D Mačke... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 13, 2011 5:47 am

Moj Ice tudi zakopava po stenah, na njegovem pridelku pa ni niti enega kamnčka :lol:
Je pa tudi on še po tleh praskal in imel rit notri, dokler nisem kupila večjega WC-ja, zdaj imam največjega kar se ga je dalo kupt in ne koplje več po tleh ;) Mogoče bi pomagalo.
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 13, 2011 7:14 am

Uh, ja pospravljanje. Naša tamala, ko gre na wc vse zakoplje in potem je treba pospravit po stenah wc od znotri in odzuni, potem pa še po tleh uzuni. Drugač pa pospravi tudi okrog svoje šalčke, ko poje, pospravi okrog šalčke tavelizga. In kar je najhuj pospraulat začne, če vidi kakšno smetko na tleh, tako da je vse opozori, da imamo umazano :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Pe maj 13, 2011 7:37 am

:D :D
Mogoče bi jo bilo dobro naučit metlo držat... ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 13, 2011 9:03 am

No, Fergie okoli svoje šalčke nič ne pospravi! :rolleyes:

Mislim, da bom z zaprtim wc-jem probala,potem bomo pa vidli... :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe maj 13, 2011 9:14 am

Ko smo mi imeli na čuvanju muco od kolegov, je tudi ona obsesivno zakopavala tudi v zaprtem wcju. Mogoče zato, ker je pri nama imela drugačen pesek kot pri sebi doma in ni bila navajena.
Inaja to počne, ko ni wc čisto tipi topi počiščen in nama na ta način sporoča, da ga morava počistit. Zjutraj pa to včasih počne zaradi tega, da bi naju čimprej iz postelje spravila.

Uf je bila dones zjutraj zoprna - sem šla zaradi Eurosonga pozno spat in sem hotela malo potegnit s spancem... ona se je pa odločila, da je ravno danes dan, ko je treba še posebej zgodi vstat. In je od navsezgodaj godla in mrmrala in mijavkala :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 13, 2011 2:39 pm

moji to počnejo, ko se (pardon my french :girlblush: ) fejst nemarno poserjejo. :bad: čupa svoje pridno zakoplje, ostaladva sta pa komot. kaj bi notri v sekretu zakopavala, če pa smrdi. :crazy: pokakata se notri, ko končata, gresta pa ven kopat. kadar sta ekstra pridna, ostanejo zadnje tace v wc-ju, sprednje pa "na suho" zakopavajo pred vratci.
:fool:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe maj 13, 2011 2:52 pm

Daš en tepihec pred WC, pa se ne bo toliko slišalo, ko bo tapkala?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 13, 2011 4:53 pm

Ne vem koliko bi tepih kaj pomagal, k mačke točno vejo kaj je fora :P
Pri nas je zjutraj ob 4.30 najbolj zafrknjeno odpreti mačja vratca...ne vem zakaj, ampak zjutraj se nekako nočjo odpret in potem je najbolj fajn praskat po njih (itak čim dlje in čim močneje), ampak potem ko se pa jaz zbudim in pogledam kaj dogaja, se pa kr čudežno odprejo... :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 9:40 am

Očitno smo rešili problem peskovnika :) . Kupila sem jima CatIt WC in Cat's Best Nature gold briketke. Aleluja! Jaka je sicer karakter in vseeno deli nekaj zrnc s širšo javnostjo, ampak to ni noben problem. Sicer ni ravno najcenejša rešitev, je pa vredna vsakega centa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 12:48 pm

Zanima me, katero pasto (ali kakšen drug izdelek) priporočate pri tem, da se kepe dlak v želodcu ne tvorijo ali pač manj oz. da jih maček lažje "prebavi"?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 12:52 pm

jaz imam razen srebrnčice same "na ježka postrižene" ;) mačke, tko da ne uporabljam nobene paste. Bruhcajo pač po žvečenju trave, vmes je najbrž tudi kakšna dlaka (moram rečt, da počekiram samo na morebitne gliste, ostalo v bruhcu me ne zanima) in je to to.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 12:56 pm

Pri nas je Louis nenormalno čist, kar pomeni, da si vazem vsak dan vsaj 2x na dan čas za temeljito česanje. Zaradi tega 1x na teden bruha in izbruha precej dlake (mačjo travo imata oba na zalogi), medtem ko Garfi s tem nima težav (se pa res ne umiva in češe toliko). Pa se mi Louis s tem bruhanjem kar smili, baje pa se temu izogneš z nekimi pastami, pa so me zanimale vaše izkušnje, da ne bom tople vode odkrivala.. ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 1:29 pm

Nisem še sprobala, ampak ta naj bi bila temu namenjena: combe pasta
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 15, 2011 1:32 pm

po moih izkušnjah se pri moji lisički najlepše obnese česanje z moje strani. v obdobju intenzivnega izpadanja se češeva vsak večer. kombiniram zoom groom in gosto žičnato krtačo. moji v tem tok uživajo, da se kar v vrsto postavijo in tlačijo glave pod krtačo. <3
edina pasta, ki jo poznam, je bezopet, vendar je moja čupa nima rada (ostala dva pa, samo je ne rabita). dobiš pri čombetu.
vsekakor ti priporočam, da ga začneš česat. vsaka dlaka, ki ostane na glavniku, bo dlaka manj v želodčku. po potrebi pa še kombiniraš s pasto in sta zmagala. :good:

je pa obsesivno umivanje lahko znak stresa in nelagodja. se umiva res dosti več od drugega? ali se ti zdi, da bi louisa lahko kaj motilo? :scratch: če imaš kakšno idejo, probaj vzrok stresa odstranit ali pa mogoče vštekaj feliway in ga opazuj, če bo kaj drugače.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov