Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...
  (ampak jaz sem pristranska, ker mi je skuta res res res fuj 
 )
Moderator: andreja
  (ampak jaz sem pristranska, ker mi je skuta res res res fuj 
 )
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm
 Dobra mi je, pa še ena redkih stvari, ki jih moj želodec prenese. 
			        zvesti pes
			        
			        
			    
Prispevkov: 971
Pridružen: Ne okt 24, 2010 11:19 am
			        čvekava papiga
			        
			        
			    
Prispevkov: 455
Pridružen: So sep 11, 2010 9:29 am
Kraj: večinoma Ljubljana
rozika je napisal/-a:Celo banano "zaštihaš", zarežeš v njo, par cm, prerežeš samo eno stran olupka in "meso" banane. V luknjo zatlačiš kos čokolade. Po mojem receptu zaviješ v alufolijo in greješ na žaru ali v žerjavci. Greješ dokler ni banana čisto mehka, odpreš in poješ s žlico.
Houdini tvoj recept?
, pa folijo za vsak slučaj 
, če ni rešetk.
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 1337
Pridružen: Če sep 09, 2010 4:40 pm
. Me pa matrata dve stvari. S kakšno kavo namočit biskvit...bo kakšen barcaffe uredu ali je za sladice bolj priporočljiva kakšna druga kava? In koliko naj namočim biskvit? Da je lih tolk, da je ali da je kot v močvirju? Pa ne prosim odgovora, odvisno od okusa  
 rada bi en okusen tiramisu 
, ne kavno pecivo 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm
 Recimo, da je zgirnja polovica ene plasti biskvita namočena.
 če boš delala svetel biskvit, se itak vidi, koliko površine si pokrila. pač paziš, da ne preveč, ker se ne vpije vse takoj, in bi se lahko kasneje razmočilo ...
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 1337
Pridružen: Če sep 09, 2010 4:40 pm
 Ne vem zakaj, ampak tiramisu se mi je za narest vedno zdel ful zakompliciran, predvsem me skrbi možnost, da nastane kavno pecivo 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 5155
Pridružen: Pe okt 01, 2010 7:07 am

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 6239
Pridružen: Če sep 09, 2010 12:18 pm
  
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 14465
Pridružen: Sr sep 08, 2010 8:29 pm
  - eni smo pač taki, ane, da radi papamo pa še zbirčni nismo...  
 
  
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 5155
Pridružen: Pe okt 01, 2010 7:07 am
 ...
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 14465
Pridružen: Sr sep 08, 2010 8:29 pm
  
 ...ene dve (nemesne) reči nisem sprobala spljoh!  
 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 15063
Pridružen: Ne avg 15, 2010 12:11 pm
  Neprecenljivo!  
 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
 , zmiksamo češnje in jih damo kuhati z malo vode. Dodamo sladkor, cimet in vanilijo. Dve minuti pred koncem dodamo limonin sok. Pozor, vse skupaj lahko kuhate največ 5 minut, saj po petih minutah naravni pektin v sadju ne "deluje" več. Pektin poskrbi, da se marmelada zgosti. Veliko ga je v limonah, nezrelem sadju in jabolkih. Po petih minutah ugasnete, in hitro mešate, da se čimprej shladi do "toplega". Sem preizkusila in deluje.  
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2315
Pridružen: To jan 11, 2011 8:45 pm
Kraj: Dravograd

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm
Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov