Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 7:44 pm

Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Šejki- peteršilj+kivi, lahko še jabolko. Bomba C vitamina. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 7:53 pm

Jaz se pa te dni z bučkami igram :nyam: Danes recimo: omaka z bučkami in gobami (zraven pa kus kus) :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 7:57 pm

Bučke so men res kul, ker so vsestranske. :) :good:

Enkrat je stric na morju skoz bučkin štrudl pekel, pa je bil reeees okusen.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 7:59 pm

Napiši kakšen recept, ko je sezona bučk, sem na "bučka dieti" :lol: beri: dobim dve gajbi bučk, ki jih je treba "pospraviti".
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 8:15 pm

Jaz ne delam po receptih, ampak samo skupaj mečem :D Danes recimo sem samo sveže šampinjone narezala in popražila (brez olja), dodala dva stroka česna, zalila z vodo, dodala narezane bučke in toliko skuhala, da se bučke omehčajo. Potem pa dodaš še začimbe po želji in smetano za kuhanje recimo. Jaz po navadi dam samo eno mini žličko sirnega namaza z zelišči (če ga seveda imam doma), ravno toliko, da dobi malo barve :)

Zadnjič sem imela še por doma, sem še tisto dodala.

Pa polnjene bučke so mi ful fajn. Enkrat sem en recept na kulinariki našla in ga malo priredila, pa so bile ful fajn. S kus kusom polnjene.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Sr apr 27, 2011 8:20 pm

:good: :nyam:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 8:34 pm

"Skup metat" obvladam, heh, mi pa manjkajo kakšni konkretni recepti. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 9:54 am

Na pomoč!
A ima katera izkušnje s čokoladnimi souffleji? Iščem namreč popolne lončke, pri katerih mi skorja ne bi počila, ko dajem sladico ven. Zdaj imam silikonske, ki mi ne odgovarjajo, ker so preveč prožni, ne vem pa, kako se obnesejo keramični, ali pa tisti za 1x uporabo.
Se priporočam za nasvet. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 12:01 pm

včeraj "kitajski" piščanec in zelenjava v voku + riž, danes pravi idrijski žlikrofi iz idrije :crazy: s špinačo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če apr 28, 2011 12:06 pm

Zadnje 3 dni - čevapi, kotleti iz žara, zeljna solata, čebula, čorbe, kajmak, tufahije in jedi 'ispod sača' v Bosni :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 1:56 pm

rozika je napisal/-a:Napiši kakšen recept, ko je sezona bučk, sem na "bučka dieti" :lol: beri: dobim dve gajbi bučk, ki jih je treba "pospraviti".

Moj dragi naredi strašno dobre bučke s sirom... bučke nareže na kolobarčke in posoli, razporedi v ponev in nalije samo toliko vode da so pokrite. Potem jih kuha/duši dokler se malo ne zmehčajo oziroma dokler voda ne izhlapi. In potem naloži na vrh tanke rezine sira (lahko kakršen koli, najboljše kak mehek, bolj masten, ki se lepo stopi) in cmari vse skupaj še par minut, dokler sir ne postane lepo mehek - tako da se vleče. Po želji lahko dodaš kak ščepec vegete, ampak meni je najboljše kar takšno kot je, ker sir itak da veliko okusa.
Dobro, hitro pripravljeno in lahko prebavljivo - kot nalašč za večerjo (nizek glikemični indeks) ali za krepak zajtrk po prekrokani noči ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 2:23 pm

včeraj: rižota s porom in šparglji :nyam: tole rečem strašno redko: tega bi lahko pojedla neskončno! :nyam:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 2:37 pm

Jaz po službeni dolžnosti vsak dan pečem tudi bučke na žaru. Tole je ena od redkih zadev, ki jih po toliko letih v isti službeni kuhinji še lahko jem tam. Bučke, na rezine narezane (po dolgem ali počez, vseeno ;)) in malo posoljene, pa pečene na malo olivnega olja. Ali pa narezane na kolobarčke (če so debele, pa še na pol), pa pečene na olivcu z narezano čebulo, piščancem in papriko (no, zame osebno brez paprike, za vegije pa brez piščanca, ampak OK). 8)

Aja, pa na po dolgem narezane, na žaru pečene in samo malo nasoljene bučke si ponavadi dam še malo naribanega sira in počakam, da se malo stopi... Mnjamiiii. :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 2:43 pm

Mateja: si probala kakšen teflonski modelček? Soufflejev sicer še nisem delala, imam pa zelo dobre izkušje z različnim drugim pecivom, ki ga delam v teflonskih modelčkih. Obrneš na glavo in zdrsne ven.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če apr 28, 2011 2:46 pm

In jaz se ob tej priliki priporocam za recept za sufle, ki dejansko "rata", ne pade skup, sredica ostane tekoca... Prosim. Posodice pa svetujem keramicne - "jeni" steklo za v pecico.
Ni navadnih mačk.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 28, 2011 2:50 pm

Ja, tudi jaz imam super izkušnje s teflonom (pustimo debate o strupenosti, aprov? ;) ) - enkrat sem pekla čisto majceno torto in ker nisem imela pri roki drugega, sem jo spekla v enem od tefalovih priskrov (ja, tistih iz akcije najboljšega soseda :P ). super je uspela in še res fajn je izgledala :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne maj 01, 2011 5:49 pm

Rižota z divjimi šparglji (in belimi šparglji iz mercatorja), pečene bučke in pečen fižol.
Zdaj pa sem ravno pomlatila drugo skledico boranje - kolk je pa to neki najboljšega! Od zdaj naprej samo še to jem :nyam: :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 02, 2011 11:58 am

Spekla modificirano verzijo tele čiračare: http://www.krafty.si/index.php?page=naj ... elvet-cake

Modifikacije vključujejo: pozabljen in naknadno dodan pecilni prašek :lol: , prehitro prebran recept (po tem, ko sem ga prebrala že vsaj petkrat :) ) in tako mleko zamenjano z vodo :lol: , premalo rdeče barve, ker se je masa zdela čist rdeča :lol: (biskvit je torej rjav z rahlim rdečkastim odtenkom), dodana debela plast višenj, zaradi krhkosti biskvit prerezan samo enkrat, potem razpadel še zgornji oblat :lol:
Sicer še čakam, da se jo razreže, ampak trenutno lahko rečem, da so posamezi deli (krema, biskvit) nenormalno dobri :D Je pa trenutno to najgrša torta, kar sem jih kadarkoli spekla :lol:

Ker pa ste tu same superduper slaščičarke, me zanima, če ima katera pravi, originalni recept za red velvet cake. Tisti recept, ki so ga po legendi konkretno zaračunali, ko si ga je neka gospa zaželela :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 02, 2011 12:01 pm

Pri nas zadnje dni jemo zelene in bele šparglje v več oblikah, bučke, gobe, paradižnik in štrudelj skutin in jabolčni. danes bo zopet rižota s šparglji in na žaru pečene gobice, ter zraven domača rdeča pesa v solati. njamiii :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 02, 2011 12:23 pm

jaaa, šparglji so zakon! :good: mi smo imeli zadnjič lazanjo s šparglji in tunino :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov