Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 16, 2011 11:37 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Visova, google pravi, da super raste kjerkoli notri (ker ne rabi praktično nobene svetlobe), ni pa sorta prezimna pri nas. Jaz sem mislila, da je neka sorta bršljana (pa nista niti slučajno v sorodu) in sem kupila za ven, da bo plezal po skalah, samo očitno ne bo šlo. Bo pa v kakšni obešanki, ki jo bom pozimi obesila v vetrolovu recimo. Kupila sem pa v Bauhausu že vsaj 14 dni nazaj.
Zbiraš bršljane? Koliko sort pa imaš? Slikice, prosim! :angel:

A sem povedala, kako sem potem uredila s tisto ograjo, ki jo želim ozelenit? Imam tri korita, v enem kovačnik (Mateja :kiss: ), v drugem jasminovo trobljo, v tretjem pa vzpenjavo hortenzijo. Glede na to, da so vse sorte dobro prezimne, upam, da bojo preživele v koritu. Mi smo namreč direktno na skali, nasutih imam zgolj nekaj cm zemlje za travo in na tla vsadit žal ni možno. Ograja je iz alu vertikalnih letvic. A mislite, da bi bilo pametno čez namontirat kakšno leseno oporo, ali se bojo znale ovijat direktno na alu?

Glede na to, da tukaj zadnje čase nizamo sama agrikulturna vprašanja, bi mogoče lahko obprli novo temo za vrtnarjenje in urejanje okolice. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 19, 2011 9:43 pm

Nudim: fičota :D in biljard :yahoo:

Iščem: nekoga, ki naroča preko amazon.com. Rabim eno knjigo. Plačala bi tistemu, ki naroča na trr in seveda ceni knjige dodala tudi nekaj za poštnino (če bi bil kdo pripravljen naročiti samo zame, seveda plačam celoten znesek). Če se najde kdo, naj me prosim kontaktira na zs :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 6:50 am

vem da je moj ful bukve včasih naročal tam gor. lahk prašam.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 6:52 am

Jaz sem jih ene parkrat.. sicer nisem imela namena v bližnji prihodnosti, ampak se bi dalo zmenit. Zavedaj pa se da ni samo poštnina dodaten strošek, ampak tudi carina.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 8:48 am

Martina, tole se ful priporoča ... http://bookdepository.com/

Jaz pa iščem informacijo, ker imate punce tu toliko gradbenih/opremljevalskih izkušenj:

a se da kaj narediti z resno uničenim parketom, če brušenje+lakiranje (predrago) ali preproge (ne, ne bi jih mogla gledat 8 ur na dan, da ne omenjamo čiščenja :) ) ne pridejo v poštev?
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 9:04 am

midva sva imela takšno situacijo v prejšnjem stanovanju in ni bila problem samo cena obnove parketa, temveč se nama je tudi mudilo z vselitvijo. v spalnici sva dala čez itison (una kosmata talna obloga, ki je kot tepih), v dnevni sobi pa laminat. oboje položeno kar čez parket. če bi izbirala še 1x, bi namesto itisona rajši dala PVC talno oblogo. zdaj imajo že ful lepe linoleje al kaj so že, s prav prepričljivim vzorcom in reliefom keramike ali recimo pranih plošč. tega zadnjega sem dala na balkon in folk prav ni pogruntal, da gre za plastiko. :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 9:32 am

Midva sva tudi čez uničen parket (ki je poleg tega še škripal pri hoji) položila laminat (spodaj je še una pena za pod laminat). Enako bova naredila v jedilnici sedaj. Je pa malo boljši laminat in ne najcenejši (imava najcenejšega za silo v kuhinji in je občutnejša razlika). Parket je drag+ tega bi mogla dat prej ven, spodaj pod parketom so pa lesene deske, tramovi (stara gradnja) in bi morala dati OSB plošče, kar bi pa sploh prišlo drago. Laminati so v toliko različnih vzorcih in vrstah, da lahko prav zelo lepo izpade.
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 10:11 am

Leia je napisal/-a:Martina, tole se ful priporoča ... http://bookdepository.com/

Jaz tukaj naročam in sem super zadovolna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 10:16 am

Hvala Leia, bom sporočila naprej fantu, da bo pogledal, če tudi tu najde knjigo. Gre namreč za knjigo, ki je v Sloveniji ni za dobiti, on pa jo rabi za diplomo.

Mačja mama - hvala za opozorilo. Itak, plačava vse, kar bo potrebno, da knjiga pride do nas :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 10:30 am

Če mi kdo, ki naroča iz tujine, zrihta knjigo "God Drives a Flying Saucer", plačam vse stroške + kavo + nakažem še enkrat toliko zavodu/društvu/zavetišču po izbiri.
Pliiiz, tole je nekaj najboljšega kar sem kdaj brala... :good:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 10:53 am

Leia, jaz sem dala čez celi štuk keramične ploščice. Prid pogledat :) no nismo še preseljeni, ampak za pogledat je pa že ful fajn!
Parket imam edino v T štuku v dnevni in spalnici - smo prebrusili in prelakirali par let nazaj in zgleda kar OK, bilje pa star...ka pa vem, 30, 40 let? No ne bom trdila, koliko. Pa se mi glede na rezultat tale strošek res ni zdel velik. Bom probala najdit kontakt od majstra, pa ti ga dam na ZS - vprašat ni greh, a je tko.
Preprogo imam pa samo eno tako manjšo, oranžno pri postelji, da stopim vsak dan že navsezgodaj direkt v valove svoje barve... :girlblush: ne zarad prekrivanja česarkoli, ker tudi jaz ne maram tepihov in tega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 11:00 am

taperverčki je napisal/-a:midva sva imela takšno situacijo v prejšnjem stanovanju in ni bila problem samo cena obnove parketa, temveč se nama je tudi mudilo z vselitvijo. v spalnici sva dala čez itison (una kosmata talna obloga, ki je kot tepih), v dnevni sobi pa laminat. oboje položeno kar čez parket. če bi izbirala še 1x, bi namesto itisona rajši dala PVC talno oblogo. zdaj imajo že ful lepe linoleje al kaj so že, s prav prepričljivim vzorcom in reliefom keramike ali recimo pranih plošč. tega zadnjega sem dala na balkon in folk prav ni pogruntal, da gre za plastiko. :lol:

Ja, vem, ja, jaz bi/bom imela nekoč v stanovanju linolej. Noro lepo, res. Kolega ga ima in dokler mi ni povedal, nisem vedela, da niso ploščice (no, plošče :) ).

Ma, težava je, da je to pisarna, ki so jo očitno prejšnji najemniki konkretno uničili (res, tu ni samo opraskan lak, laka ni več in so posamezne dilce scefrane :dash: ). Ker bo ravno tam en stol, bo šlo še naprej in naprej. Seveda nam ni v interesu vlagat v najemniške prostore, lastnik pa tudi pravi, da je strošek previsok ...

Tuhtamo o temle ... http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/44881100

Ampak sem pa upala, da obstaja kakšna čiračara rešitev, ki spremeni grd parket v lepega :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 20, 2011 12:53 pm

Martina, glede carine je pa tako: če naročaš iz evropskih oddelkov (npr. http://www.amazon.co.uk/ ) ne bo carine (juhu, EU ;) ). Carino bo treba plačati pri naročilu iz Amerike. Če se ne motim, je pa tudi marsikaj od tega možno naročiti s prepošiljanjem (torej: obstajajo firme, ki se ukvarjajo s tem, da ti nekaj naročiš pri njih, oni pa to naročijo nekje drugje in ti to dostavijo; nekaj jih je (po novem?) tudi v Sloveniji).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 21, 2011 9:13 am

Dober dan, iščem nekoga, ki vozi zasebni avtobus :D

No, v bistvu ni tako hudo:

Zanima me, če potuje kdo na relaciji Ljubljana - Maribor
ta petek (22. aprila) popoldan ali zvečer oz. v soboto
zjutraj ali dopoldan in ima prostor za dve sopotnici
in tri mačje bokse.

Ejti, Brut, Mici in Lauš obljubljajo, da bodo vzorni sopotniki :angel:,
prispevamo za bencin in v zameno za prijaznost doniramo društvu / zavodu
po izbiri voznice / voznika.

Če se kdo opogumi: ZS ali 041 934 524

Hvala :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor To apr 26, 2011 9:37 am

Jaz sem doma v svoji stari sobi sama prelakirala parket, zbrusil mi ga je pa takrat oče s sposojenim brusilcem ... za več podrobnosti je pa to že malo predlogo nazaj :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 26, 2011 10:33 am

Sama? :O

:good:
(po moje bi tale forum počasi že lahko odprl firmo "deklicazavse", ker ugotavljam, da smo v seštevku sposobni narediti čisto vse sami :D )
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To apr 26, 2011 10:43 am

me2u je napisal/-a:Išče ali pozna mogoče katera kakšno študentko ali mlajšo zaposleno, ki potrebuje sobo v Ljubljani.. bistven pogoj, več kot očitno, naklonjenost do mačk. :lol: Dvosobno stanovanje, svoja soba, lokacija Šiška.

Res nihče? :girlsad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 26, 2011 1:33 pm

me2u, imaš zs.
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To apr 26, 2011 2:01 pm

Hvala. :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 27, 2011 2:56 pm

Podarim en kup stripov od Miki Miške. Zbira kdo?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov